המשלחת הישראלית השתתפה בכנס השנתי של הבנק העולמי וקרן המטבע בוושינגטון

משלחת בנק ישראל נפגשה בין השאר, עם נגידים ובנקאים מרכזיים בכירים משבדיה, שוויץ וארה"ב, ועם משלחות של הבנקים המסחריים החשובים בעולם

 

 
שי באבד מנכל משרד האוצרשי באבד מנכל משרד האוצר
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
18/10/2017

בסוף השבוע האחרון התקיים בוושינגטון הכנס השנתי של הבנק העולמי וקרן המטבע העולמית. המשלחת הישראלית, בראשות מנכ"ל משרד האוצר, מר שי באב"ד ונגידת בנק ישראל ד"ר קרנית פלוג השתתפה באירועים העיקריים בכנס וקיימה מספר רב של פגישות עם קובעי מדיניות בכלכלה העולמית ועם גופים פיננסיים בינלאומיים מהמגזר העסקי. בראשות אחד ממושבי הכנס עמד מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד. המושב עסק בהצלחתה של ישראל לייצר סביבת סטארט-אפ שתומכת בצמיחת המשק והניסיון לייצר אקו-סיסטם של חדשנות וטכנולוגיה במדינות מתפתחות. 

על המשלחת נמנו גם המשנה לנגידת בנק ישראל ד"ר נדין בודו טרכטנברג, המפקחת על הבנקים ד"ר חדוה בר, ראש חטיבת השווקים אנדרו אביר, הכלכלן הראשי במשרד האוצר יואל נוה, החשב הכללי רוני חזקיהו, וכן בכירים נוספים מבנק ישראל וממשרד האוצר. 

המשלחת קיימה פגישות משותפות עם הדירקטור שעומד בראש קבוצת המדינות בה חברה ישראל בקרן במטבע הבינלאומית, מר Anthony De Lanoy,  עם הכלכלן הראשי של קרן המטבע, מר Maurice Obstfeld, ועם ראש הצוות שיבקר בישראל ויערוך את הדוח השנתי של קרן המטבע בישראל (ה-Article IV), מר Craig Beaumont. 

משלחת בנק ישראל נפגשה בין השאר, עם נגידים ובנקאים מרכזיים בכירים משבדיה, שוויץ וארה"ב, ועם משלחות של הבנקים המסחריים החשובים בעולם. 

מנכ"ל משרד האוצר, שי באב"ד: "הכנס השנתי של הבנק העולמי מאפשר לקבל סקירה מקיפה של הכלכלה העולמית והאתגרים הניצבים בפניה. יחד עם זאת, הכנס מאפשר לקיים פגישות עם עמיתים ממדינות שונות ולדון עימם על  דרכי התמודדות ושיתופי פעולה אפשריים".

נגידת בנק ישראל, ד"ר קרנית פלוג: "בפגישות שקיימנו הייתה תחושה של אופטימיות זהירה מבחינת ההתפתחויות הנוכחיות והצפויות לכלכלה העולמית בשנים הקרובות. הקרן העלתה את תחזית הצמיחה העולמית לשנים הקרובות, והדגישה את חשיבותו של הסחר העולמי כמנוע לצמיחת הפעילות הכלכלית. הקרן קוראת לקובעי המדיניות במדינות השונות לנצל את השיפור בסביבה הכלכלית במרבית מדינות העולם, על מנת לבצע רפורמות מבניות ולקדם צעדי מדיניות בראייה צופה פני עתיד, שיתנו מענה לבעיות ארוכות הטווח איתן מתמודדות הכלכלות השונות. קריאה זו משתלבת עם המסר העולה מדוחות בנק ישראל בשנים האחרונות. בנקים מרכזיים שונים מתמודדים עם אתגרים דומים לאלו שאיתם מתמודד בנק ישראל, ונציגיהם חלקו איתנו ידע ונסיון ממדינותיהם בנושאים שונים והביעו עניין רב באופן ניהול המדיניות של בנק ישראל. בתחום הסייבר הציג הבנק העולמי את הרגולציה שעיצב הפיקוח על הבנקים כדוגמא לאופן שבו רגולטורים מתמודדים עם אתגר הסייבר". 


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x