בכירים מישראל וארה"ב דנו בהעמקת שיתוף הפעולה הכלכלי והסכימו על המשך חיזוק היחסים הכלכליים בין המדינות

השנה כלל הדיאלוג כ-70 משתתפים, ביניהם למעלה מתריסר מקובעי המדיניות הכלכלית של ישראל וארה"ב אשר דנו במגוון רחב של נושאים, כגון: המצב המקרו-כלכלי הלאומי והעולמי; דיור בר השגה; דה-רגולציה והתייעלות בירוקרטית; השקעות משותפות לממשלה ולסקטור הפרטי במדינות מתפתחות וכן רתימת חדשנות לטובת התמודדות עם עוני גלובלי.

 

 
קרנית פלוג נגידת בנק ישראלקרנית פלוג נגידת בנק ישראל
 

עידו אסייג
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
19/10/2017

ביום שני, ה-16 באוקטובר, התכנסו בכירים ישראליים ואמריקניים למפגש ה-32 של פורום ה-JEDG)Joint Economic Development Group), שהוא הדיאלוג הכלכלי השנתי בין שתי המדינות. הצדדים הכירו בהתקדמות המשמעותית אשר חלה ביחסים הכלכליים הבילטרליים במהלך שלושת העשורים האחרונים, והתחייבו להמשיך בהרחבת שיתוף הפעולה על פני מגוון רחב של תחומים. 

השנה כלל הדיאלוג כ-70 משתתפים, ביניהם למעלה מתריסר מקובעי המדיניות הכלכלית של ישראל וארה"ב אשר דנו במגוון רחב של נושאים, כגון: המצב המקרו-כלכלי הלאומי והעולמי; דיור בר השגה; דה-רגולציה והתייעלות בירוקרטית; השקעות משותפות לממשלה ולסקטור הפרטי במדינות מתפתחות וכן רתימת חדשנות לטובת התמודדות עם עוני גלובלי. 

במסגרת הדיאלוג התקיים דיון ראשון מסוגו בין נציגי משרדי האוצר והשיכון של שתי המדינות בנוגע ליוזמות מדיניות להגברת היצע הדיור, שכירות ארוכת טווח והתחדשות עירונית. הצדדים הסכימו על כינון מו"מ הצפוי להוביל לחתימה על מזכר הבנות, במטרה להגביר את זמינותו של דיור בר השגה. כמו כן הוסכם על הקמת קבוצת עבודה משותפת שמטרתה למידה הדדית של צעדים להקלת נטל הרגולציה ושיפור סביבת ההשקעות ועשיית העסקים. 

המשלחת הישראלית כללה את מנכ"ל משרד האוצר, שי באב"ד, אשר שימש יו"ר הפורום מהצד הישראלי, את נגידת בנק ישראל, ד"ר קרנית פלוג ואת שגריר ישראל בארה"ב, רון דרמר. בפורום השתתפו גם נציגי משרדי האוצר, החוץ, המשפטים והבינוי והשיכון, רשות החדשנות של משרד הכלכלה, חברת "דירה להשכיר", רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) ושגרירות ישראל בוושינגטון.

הנציגות האמריקנית כללה את תת מזכיר האוצר לעניינים בינ"ל, דיוויד מלפאס, ואת עוזר מזכיר המדינה לעניינים כלכליים, בריאן מקפיטרס, אשר שימשו יושבי ראש הפורום מהצד האמריקני. יחד איתם השתתפו במפגש נציגים ממחלקת המדינה ומשרדי האוצר, המסחר והשיכון, כמו גם נציגים מאגף התקציבים, סוכנויות סיוע החוץ השונות ושגרירות ארה"ב בישראל. 

בדבריו הדגיש שי באב"ד את חשיבותו של הדיאלוג הכלכלי בין המדינות, ואת חשיבותו של יישום ההחלטות המתקבלות במסגרתו. באב"ד הוסיף כי "שיתופי הפעולה בתחומי הפחתת נטל הרגולציה, השקעות משותפות, מחקר ופיתוח ודיור – מסייעים להעמקת השותפות האסטרטגית וממחישים את הקשר האמיץ בין הממשלים".

מלפאס הביע את הערכתו לפורום ה-JEDG ולהזדמנויות הנוצרות במסגרתו "להרחבת שיתוף הפעולה ולסיוע בהאצת הצמיחה של שתי הכלכלות".

פורום ה-JEDG, אשר נוסד בשנת 1985, הוא הדיאלוג הכלכלי הבכיר בין ישראל לבין ארה"ב.      

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x