אמות מציגה את תוצאותיה ברבעון השלישי לשנת 2017 >> גידול של 11% ב- NOI שהסתכם ב- 160 מיליון שקל

כיום לחברה 3 מסגרות אשראי מאושרות ממוסדות פיננסיים בישראל בסך של כ- 800 מיליון ש"ח, הניתנים למשיכה מידית. כל נכסי החברה, בשווי של כ- 10 מיליארד ₪, אינם משועבדים (למעט נכסים בשווי של כ- 3% בבעלות עם שותפים).
הקרנות שמחזיקות את אמות 

 

 
 

מיכאל לוי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
21/11/2017

הקרנות שמחזיקות את אמות 


אבי מוסלר מנכ"ל אמות: "הצמיחה בפעילות החברה נמשכת ואנו מציגים ברבעון צמיחה חזקה ב- NOI וב- NOI מנכסים זהים. במהלך הרבעון ביצענו מספר מהלכים אשר הביאו לשיפור במבנה החוב ויחלו לשאת פרי החל מרבעון רביעי 2017: ביצענו גיוסי אג"ח מוצלחים בהיקף של מעל מיליארד ש"ח תוך הארכת המח"מ והפחתת שיעורי הריבית הממוצעת ובמקביל החלטנו לבצע פירעון מוקדם של הלוואות בנקאיות בהיקף של 840 מיליון ש"ח. פרויקט ToHa (תוצרת הארץ) מתקדם בהתאם ללוחות הזמנים הצפויים ובנוסף לו, בבעלותנו שני פרויקטים בשלבי יזום: פרויקט חולון בו התחלנו בחפירה ודיפון מתוך כוונה להשלימו בשנת 2020 ופרויקט להקמת מבנה לוגיסטי במודיעין בו אנו פועלים לקבלת היתר" 

אמות השקעות מקבוצת אלוני חץ מציגה היום, ב', את תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי לשנת 2017:

ה-NOI ברבעון השלישי לשנת 2017 צמח בכ- 11% והסתכם בכ- 160 מיליון ש"ח לעומת כ- 144 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד.

ה- NOI מנכסים קיימים (Same property NOI) ברבעון הסתכם לכ- 156 מיליון ש"ח, לעומת כ- 144 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד, גידול של 8.5% בעיקר הודות לאיכלוסו של מגדל אטריום. בניטרול מגדל אטריום צמח ה- Same Property NOI בכ- 1.9%.

ה- FFO בנטרול הוצאות מימון חד פעמיות ברבעון הסתכם ל- 110 מיליון ש"ח המהווה  גידול של 18% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד.

ה- FFO למניה בנטרול הוצאות מימון חד פעמיות הגיע ל- 35.1 אג', עליה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד וזאת אגב גידול של 7.4% במספר המניות המשוקלל. 

הרווח הנקי ברבעון השלישי לשנת 2017 הסתכם ב-63 מיליון ש"ח בדומה לרבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי בתשעת החודשים הראשונים של השנה הסתכם ב 257 מיליון ש"ח לעומת 292 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח בתקופה המדווחת כולל הוצאות מימון חד פעמיות בהיקף של כ- 39 מיליון ש"ח בעקבות פירעון מוקדם של הלוואות בנקאיות אשר הביא לשיפור מבנה והקטנת עלויות המימון. בנוסף, הרווח בתקופה המקבילה אשתקד כלל הכנסה חד פעמית בגין מיסים בסך של 45 מיליון ש"ח.

סך שווי נדל"ן להשקעה (מניב ובהקמה) ליום 30.9.2017 הסתכם בכ-10 מיליארד ש''ח לעומת כ- 9.4 מיליארד ש''ח בתום שנת 2016. שיעור התפוסה ל- 30.9.17 נותר גבוה ויציב, 97.5%.

ההון עצמי המיוחס לבעלי המניות ליום 30.9.17 הסתכם לסך של 3.98 מיליארד ש"ח (הון עצמי למניה של 12.66 ש"ח) לעומת  3.96 מיליארד ש"ח ( הון עצמי למניה של 12.82 ש"ח). הירידה בהון העצמי למניה נובעת מתשלום דיבידנד מיוחד בשנת 2017 בגין שנת 2016 בסך 36 אגורות למניה.

כיום לחברה 3 מסגרות אשראי מאושרות ממוסדות פיננסיים בישראל בסך של כ- 800 מיליון ש"ח, הניתנים למשיכה מידית. כל נכסי החברה, בשווי של כ- 10 מיליארד ₪, אינם משועבדים (למעט נכסים בשווי של כ- 3% בבעלות עם שותפים). החוב הפיננסי נטו לתאריך המאזן הינו כ-5 מיליארד ש"ח, המהווה כ- 50% מסך המאזן (בנטרול מזומנים ושווה מזומנים).

Cap Rate, שיעור התשואה המשוקלל הנגזר מהנדל"ן המניב להשקעה, עומד נכון לסוף הרבעון על 7.27%.

מתחילת השנה גייסה החברה 1.2 מיליארד ש"ח, באמצעות הרחבת סדרות קיימות. החוב שגויס הינו במח"מ של כ-6 שנים ועלותו הינה כ-1.7% צמוד מדד (בהילקח השפעת עסקת גידור). לאחר גיוס החוב, פרעה החברה ביוזמתה בפירעון מוקדם
הלוואות למוסדות בנקאיים בהיקף כספי של כ- 840 מיליון ש"ח. בעקבות ביצוע הפירעון המוקדם רשמה החברה ברבעון הנוכחי הוצאות מימון חד פעמיות בהיקף של כ- 39 מיליון ש"ח (כמחציתם במזומן).

כתוצאה מגיוס החוב ומהפירעון המוקדם תיהנה החברה מקיבוע ריבית ארוכת טווח של כ- 1.63% צמוד מדד; חיסכון שנתי החל משנת 2018 בעלויות המימון בהיקף של כ- 13.8 מיליון ש"ח (במונחים שנתיים); תוספת ל- FFO למניה החל משנת 2018 של כ- 4.3 אגורות (במונחים שנתיים); הארכת מח"מ החובות הנפרעים בכ- 4 שנים ל- 6.6 שנים ושחרור נכסים משועבדים בהיקף של כ- 1.6 מיליארד ש"ח.

אמות מצמצמת את טווח תחזיותיה המקוריות לשנת 2017 ולפיהן: ה-NOI צפוי להסתכם ב-628-634 מיליון ₪ (לעומת 626-634 בתחזית המקורית), ה- FFO צפוי להסתכם ב- 406-410 מיליון ₪ (לעומת 421-425 בתחזית המקורית)  וה-FFO למניה ב- 1.30-1.32 ש"ח למניה (לעומת 1.35-1.37 ₪  למניה בתחזית המקורית). 

דיבידנד 

בחודש מרץ 2017 קבע דירקטוריון החברה כי בשנת 2017 בכוונת החברה לחלק דיבידנד שנתי מינימאלי בסך של 84  אג' למניה, שישולם ב- 4 תשלומים רבעוניים. בגין הרבעון הראשון והשני של השנה 20 אגורות למניה ובגין הרבעון השלישי והרביעי 22 אגורות למניה, בכפוף להחלטה ספציפית של הדירקטוריון בתום כל רבעון. 

בהתאם למדיניות זו, הכריזה החברה בחודש נובמבר 2017, על חלוקת דיבידנד לרבעון הרביעי של שנת 2017 בסך של 22 אגורות למניה (כ- 69 מיליון ש"ח) אשר ישולם במהלך דצמבר 2017. דיבידנד זה מצטרף לדיבידנד שחולק בגין הרבעונים הראשון השני והשלישי של שנת 2017 בסך של 62 אגורות למניה (בנוסף חולק דיבידנד מיוחד בסך 36 אגורות למניה).

אבי מוסלר, מנכ"ל אמות מסר: "הצמיחה בפעילות החברה נמשכת ואנו מציגים ברבעון צמיחה חזקה ב-NOI וב-NOI מנכסים זהים. במהלך הרבעון ביצענו מספר מהלכים אשר הביאו לשיפור במבנה החוב ויחלו לשאת פרי החל מרבעון רביעי 2017. מחד ביצענו גיוסי אג"ח מוצלחים בהיקף של מעל מיליארד ש"ח תוך הארכת המח"מ והפחתת שיעורי הריבית הממוצעת ובמקביל החלטנו לבצע פירעון מוקדם של הלוואות בנקאיות בהיקף של 840 מיליון ש"ח. מהלכים אלו יובילו לחיסכון שנתי בעלויות המימון בהיקף של כ- 13.8 מיליון ש"ח ותוספת ל- FFO למניה של כ- 4.3 אגורות, במונחים שנתיים. 

כמו כן, שחררנו משעבוד נכסים בהיקף של 1.6 מיליארד ש"ח כך שכל נכסינו אינם משועבדים (למעט 3% נכסים בבעלות עם שותפים) ומאפשרים גמישות פיננסית מרבית במידת הצורך. אציין כי הפירעון המוקדם גרר הוצאות מימון חד פעמיות אשר השפיעו על ה- FFO והFFO-  למניה אך בנטרול הוצאות אלו אנו מציגים גידול דו ספרתי בשני פרמטרים אלו".

עוד ציין מוסלר כי: "פרויקט ToHa (תוצרת הארץ) מתקדם בהתאם ללוחות הזמנים הצפויים וניתן כבר להבחין בייחודו בנוף התל אביבי. לאחרונה חתמנו על מזכר הבנות עם WeWork להשכרת 4 קומות מהמגדל, לתקופה של 15 שנה, עם אופציה להשכרת 4 קומות נוספות בתנאים דומים. היקף העסקה עומד על כ- 300 מיליון שקל (לא כולל דמי ניהול וחניות). במידה ו- WeWork תממש את האופציה להגדלת השטחים, משרדיה ישתרעו על כמחצית הבניין. השכרה ראשונה זו, לגוף בינלאומי בעל דרישות גבוהות כמו WeWork מבהירה היטב את ייחודו ואיכותו של הבניין. בנוסף לאמור לעיל השותפות מנהלות משאים ומתנים עם מספר שוכרים להשכרת כ- 20 אלף מ"ר נוספים".

כמו כן, ציין מוסלר כי "בנוסף לפרויקט ToHa, בבעלותנו שני פרויקטים בשלבי יזום: פרויקט חולון בו התחלנו בחפירה ודיפון מתוך כוונה להשלימו במחצית השנייה של שנת 2020 ופרויקט להקמת מבנה לוגיסטי במודיעין בו אנו פועלים לקבלת היתר. לסיכום, אנו פועלים באופן שוטף הן לטיוב תיק האשראי שלנו והן להשבחת פורטפוליו הנכסים המניבים שלנו תוך שילוב ייזום ראוי". 

אודות אמות

אמות מקבוצת אלוני חץ (61%) פועלת בשוק הישראלי כ- 50 שנה והינה אחת מחברות הנדל"ן המניב הגדולות והמובילות בישראל.  אמות מחזיקה  102 נכסים מניבים בישראל בשטח כולל של 1.2 מיליון מ"ר (מתוכם כ- 454,000 מ"ר חניות) ומספר חטיבות קרקע המיועדות לפיתוח מתוכן שלושה פרויקטים בשלבי בנייה (ToHa- פרויקט תוצרת הארץ בת"א, בחולון ובמודיעין). עיקר נכסיה הינם באזור מרכז הארץ ובהם שעורי תפוסה גבוהים (כ- 97%). בין הנכסים הבולטים: מגדל אטריום בר"ג, מגדל אמות (בית IBM לשעבר),  בית אמות משפט, בית אמות ביטוח, קניון ערים בכפר סבא, קניון קרית אונו, בית פלאפון ופורטפוליו של כ- 36 סופרמרקטים ברחבי הארץ.


המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x