סקירה שבועית של הבורסה >> אחד השבועות היותר טובים של מדד ת"א 35 השנה >> כלכלני איגוד ממליצים להגדיל את ההשקעה במניות

סיכום שבועי של המסחר: 19 – 23 בנובמבר, 2017

 

 
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
24/11/2017

המסחר בבורסה בתל-אביב בשבוע השלישי של נובמבר התאפיין בעליות שערים במרבית מדדי המניות המובילים;

המשך הנפקות ראשונות בשוק המניות - 
קרן הריט האמריקאית סים קומרשייל  CMCT)) גייסה 798 מיליון שקל בהנפקת מניות בכורה לציבור בתל-אביב, ומניותיה הרגילות הנסחרות בנאסד"ק – החלו להיסחר בתל-אביב;

מדדים:

מדד ת"א–35 

עלה השבוע ב-1.9%, ומתחילת השנה ירד ב-2.6%.

מדד ת"א–90  

עלה השבוע ב-1.7%, ומתחילת השנה עלה ב-20.6%.

מדד ת"א–125 

עלה השבוע ב-1.9%, ומתחילת השנה עלה ב-2.4%.

מדד ת"א–SME60 

עלה השבוע ב-1.0%, ומתחילת השנה ירד ב-4.9%.

מדד ת"א-נפט וגז

ירד השבוע ב-2.7%, ומתחילת השנה ירד ב-20.3%.

הנפקות:

הנפקת מניות בכורה  וחברה דואלית

קרן הריט האמריקאית סים קומרשייל ( CMCT ), המחזיקה בנדל"ן מניב, משרדים ובתי מלון בארה"ב, גייסה 798 מיליון שקל בהנפקת מניות בכורה לציבור בתל-אביב.
הנפקת מניות בכורה, המקנות עדיפות בקבלת דיבידנד אך אינן מקנות זכות בהצבעה, מתאפשרת בתל-אביב החל מיוני 2017.

המניות הרגילות של CMCT, הנסחרות בנאסד"ק, החלו להיסחר ב-20 בנובמבר גם בתל-אביב. כיום יש 63 חברות שמניותיהן נסחרות בתל-אביב ובמקביל גם בארה"ב או באירופה.

הנפקת מניות  

חברת הביומד אינטרקיור הנפיקה מניות לציבור בתל-אביב וגיסה כ-2 מיליון שקל.
מתחילת השנה גויסו כ-11 מיליארד שקל בשוק המניות בתל-אביב, מהם כ-2.8 מיליארד שקל ב-14 הנפקות ראשוניות (IPOs).



הנפקת איגרות חוב חברות 

השבוע לא בוצעו הנפקות של אג"ח חברות לציבור, בבורסה בתל-אביב. 
מתחילת השנה גייס הסקטור העסקי כ-63 מיליארד שקל בשוק איגרות החוב בתל-אביב, מהם כ-6.3 מיליארד שקל ע"י 11 מנפיקות חדשות. 

הנפקת איגרות חוב ממשלתיות

משרד האוצר ביצע השבוע הנפקת איגרות חוב בסך כ-0.8 מיליארד שקל בבורסה בתל אביב. 
מתחילת השנה גייס האוצר כ-42.6 מיליארד שקל בהנפקות אג"ח בתל-אביב.

שונות:


שיעור האבטלה

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה ששיעור האבטלה במשק הגיע ל-4.2% באוקטובר 2017 לעומת  כ-4.1% ברבעון השלישי של השנה - שיעור שפל של כמה עשורים, ולעומת כ-4.4% בממוצע במחצית הראשונה של 2017.

נתוני מדדי מניותענפיים ומטבע חוץ:

מדדים ענפיים 

 

השבוע

מתחילת השנה

 

ת"א טק-עילית

1.8%

7.1%

ת"א בנקים-5

2.4%

16.2%

ת"א-נדל"ן

1.0%

23.0%

מטבע חוץ

 

השבוע

מתחילת השנה

 

דולר/שקל

-0.2%

-8.7%

אירו/ שקל

0.3%

2.9%

 

כלכלני בנק אגוד, בראשות ראש תחום מחקר והאנליסטית הראשית אורלי אברהם, כותבים בסקירתם השבועית כי להערכתם "הדולר צפוי להתחזק אל מול המטבעות העיקריים בעולם בטווח הבינוני- ארוך. זאת בשל ציפיותינו לגידול בפערי הריביות בין ארה"ב לעולם, צפי להמשך העלאות ריבית בארה"ב בקצב מתון ומדוד, וחוזקה היחסי של הכלכלה האמריקאית מול רוב המדינות בעולם.

"מפרסומים עולה כי ישראל צפויה להיכנס למדד האג"ח הממשלתיות WGBI של בורסת לונדון בתקופה הקרובה וייתכן שכבר בדצמבר. למהלך עשויות להיות השלכות משמעותיות על המטבע הישראלי באופן ישיר ועל ציפיות האינפלציה באופן עקיף. מדובר בהרחבה של מדד אג"ח ממשלתיות עולמי שעוקב אחר ביצועי האג"ח של 23 מדינות ומשמש מדד ייחוס מקובל.

הכניסה למדד היוקרתי עשויה להשפיע בשני אופנים משמעותיים על שוק ההון המקומי:  מצד אחד ייתכנו ביקושים גבוהים לאג"ח הממשלתיות (על פי הערכות ביקושים בהיקף של כ- 2 מיליארד דולר), שיכניסו הון זר לישראל דבר שעלול לגרום להתחזקות נוספת של השקל דבר שעלול להכביד על האינפלציה ובכך גם ינמיך את סיכויי העלאת הריבית בארץ בטווח הקרוב" מסבירה אברהם. זאת, על רקע "פרסום פרוטוקול הפד אשר חבריו חוששים מהאינפלציה הנמוכה, מה שמוביל להערכות כי תיתכנה פחות העלאות ריבית במהלך 2018 מכפי שהעריכו עד כה". 

בנוסף, מציינת אברהם "אנו מעלים את החשיפה המנייתית המומלצת בתיק המייצג מ- 18% ל- 22% ובתיק הספקולטיבי מ- 36% ל- 40% על חשבון אפיק מזומן, בחלוקה שווה בין ישראל לחו"ל. זאת על רקע המשך השיפור בנתוני המאקרו בעולם ותוצאות חיוביות של הדוחות הכספיים לרבעון השלישי. וסביבת ריביות נמוכה יחסית אשר צפויה להימשך בארץ ובעולם, מה שממשיך לתמוך באפיק המנייתי המהווה אלטרנטיבת השקעה מעניינת כחלק מהתיק בהתאם לאהבת הסיכון". 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x