חוק האנגלים עבר בקריאה שניה ושלישית >> יקל על השקעה בחברות סטארט-אפ

גיוס כסף לחברות היי טק אפשרי יותר

 

 
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
14/01/2016

היום (ג') התכנסה השדולה לקידום תעשיות ההייטק בכנסת ישראל בפעם השביעית מאז היווסדה בשנת 2009 בראשותם של ח"כ רוברט אילטוב והיו"ר הנוסף ח"כ אראל מרגלית.  בכינוס השנתי, נכחו חברי הכנסת סופה לנדבר, מיקי לוי, אורלי לוי-אבקסיס, חמד עמאר, איתן ברושי, מנואל טרכטנברג, עודד פורר, ויואל רזבוזוב. כמו כן, בלטו בנוכחותם יו"ר איגוד תעשיות האלקטרוניקה והתוכנה -  מר אלישע ינאי, יו"ר IATI - מר ארז צור, מנכ"ל סיסקו ו-NDS לשעבר – מר רפי קסטן, סמנכ"לית קשרי חוץ שלINTEL גב' בלה אברהמס, ראש פורום MIT ליזמות ישראל - גב' אלה מטלון ומנהל פעילות קרן מיראז' בישראל – מר אילן הבר.
 
הנציגים העלו את משבר התעסוקה של מבוגרים, בני 45+ בתעשיית ההייטק שמלווה את השדולה וכן את הצורך בהכשרה ובחינוך אקדמי. 
 
ח"כ רוברט אילטוב קרא לממשלת ישראל להתייחס בכובד ראש לסוגיית שילוב בני 45 ויותר בתעשיות עתירות הידע ולפעול ולא רק להצהיר הצהרות; "לא ייתכן שגיל שיא הקריירה עבור רוב העובדים במקצועות החופשיים במשק הוא גיל בו אחרים נשארים ללא עבודה בתעשיית ההייטק וללא יכולת לתרום למשק, כל זאת כשיש מחסור ממשי בכוח אדם, בהון אנושי איכותי" הוסיף ח"כ אילטוב.
 
ח"כ אילטוב המשיך ובירך על הצבעת חברי הכנסת לאישור חוק ההסדרים לשנים 2015 – 2016 בתוכו נכלל חוק האנג'לים, "אתמול העברנו את חוק האנג'לים, חוק ממשלתי שאומץ במקורו מחוק שנולד בשדולת ההייטק וקודם על ידי, בתיקונים שעשינו ממש עד אור הבוקר."
 
אראל מרגלית הוסיף בנושא כי "מגיל 45 פלוס הולך ונהיה קשה יותר להשתלב בשוק העבודה. בגילאים הללו מחפשים עבודה במשך 40 שבועות בממוצע, שהם 10 חודשים של התרחקות ממעגל העבודה, של דאגות כלכליות, תסכול, ירידת הערך העצמי וייאוש. הנתונים מצביעים על כך ש-81% מהמעסיקים מעדיפים עובדים צעירים מתחת לגיל 35 – ואני שואל – למה? עובדים בני 45 פלוס הם ברוב המקרים עובדים מנוסים, מיושבים, מסורים, יציבים, הם הרבה פעמים בשיא היצירתיות שלהם. חברה שלא תדע לשלב את המבוגרים זו חברה שתפשוט את הרגל מבחינה כלכלית ומוסרית."
 
ח"כ מיקי לוי (יש עתיד) הוסיף כי הצמיחה במשק העומדת על  2.3% שוות ערך לצמיחה של אפס. "אני לא רוצה להגדיר את זה כהתרסקות", המשיך לוי, "כולם מוחאים כפיים שהגירעון עומד על 2% תחברו לצמיחה זה מקור מאד רציני לדאגה".
 
מר אלישע ינאי, יו"ר איגוד תעשיות האלקטרוניקה והתוכנה  אמר כי  כל ההייטק הישראלי הוא קצת פחות מ0.5% מההייטק העולמי. ההייטק העולמי הוא 5000 מיליארד ואנחנו 30. גדלנו בפוקס. אנחנו חייבים תוספת של 2-3 מיליארד שקל תקציבים לטפל בדרוזים, ערבים, חרדים, 45, הגדלת חברות, במדען. אם אנחנו לא נגדל המדינה לא תגדל המדינה לא תגדל."
 
מר ארז צור, יו"ר IATI ציין כי " אם המדינה תעזור עם הכשרה, אנו מוכנים לקלוט בהתחייבות, מאות בני 45+."
 
גב' אסתי פשין, ראש מנהל מערכות סייבר בתעשייה האווירית, מנכ"לית השדולה (פרו בונו) התייחסה לתהליך שעבר חוק האנג'לים משנת 2009 ואמרה:" בסוף 2010 היה רגע מכונן שהחוק נכנס לחוק ההסדרים אבל הייתה בו לקונה משמעותית - כך שההחזר למשקיע תלוי בהתנהלות החברה בעתיד." "עברו 5 שנים של עבודה ואתמול החוק המעודכן עבר בקריאות שנייה ושלישית והמשמעות שהמשקיע מקבל במועד ההשקעה תשובה ברורה ולאחר מכן החברה ממשיכה לעמוד בתנאים. ח"כ אילטוב דחף את החוק בלי להירתע מהקשיים. אנחנו יכולים להיות גאים בעצמנו על החוק הטוב.
 
ואולם, הוסיפה פשין, "לא נוכל להתהדר במסכנות. אנחנו לא ב2008-2009 ישנן השקעות, הרבה חברות רב לאומיות שמגיעות, מצבנו טוב. מה שכן יש פער מאד משמעותי בכוח האדם, פחות מידי מהנדסים בישראל, וקשה מאד להעסיק אותם בשל השכר הלא פרופורציונאלי שהם מקבלים. אנחנו מחויבים לקבוצת ה-45+, למיעוטים ולחרדים. הצעת החוק בנושא נמצאת על שולחננו מזה 3 שנים. אין חוק יותר חשוב מזה."
 
עודד פורר ציין כי "אני קורא לשדולת ההייטק לדרוש מהממשלה לגייס תקציב של חצי מיליארד ₪ להבאת מהנדסים ולקידומם של מקצועות ההנדסה בארץ. התשואה על ההשקעה הזו תהיה משמעותית למשק ובוודאי גבוהה יותר מתקציבים אחרים שפיזרה הממשלה על תשלומי העברה."
 
גב' בלה אברהמס, INTEL שמה דגש על נושא שילוב נשים בהייטק, דבר שלדידה יביא "למינוף התעשייה הזו". לגבי החלק היצרני "אנחנו מדברים על מהנדסים ואילו התעשייה זקוקה גם למאות ואולי אלפי הנדסאים". "באינטל נצטרך בקרוב לגייס מאות הנדסאים ויש סביב הסיפור הזה בעיות, כגון הכשרות שונות של משרדי ממשלה".
 
מר רפי קסטן, מנכ"ל סיסקו ו-NDS לשעבר התייחס לקודמיו והוסיף כי "הפתרונות הם לא לבנות איים של חרדים אלא לשתף אותם בתעשייה. בואו לא נעשה את הנושא סקטוריאלי. אלא נבנה מדינה, אחווה, קולגיאליות."


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x