סקירת המסחר על ידי פאנדר >> הדולר צפוי לגלות רגישות בתקופה הקרובה לטיב נתוני המקרו, ובעיקר לנתוני התעסוקה והאינפלציה

 

 
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
27/09/2016

הלחץ על הדולר נובע מישיבת הריבית שהתקיימה בשבוע שעבר בארה"ב, שבה הבנק הפדרלי הוריד את תחזית הריבית וגם הפחית את תחזית הצמיחה והאינפלציה. בשוק עדיין סבורים כי הבנק הפדרלי יעלה את הריבית בישיבת הבנק בדצמבר, אך הצפי להיקף העלאות הריבית ב-2017 וב-2018 ירד משמעותית.

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים  "נמשך הלחץ על הדולר-שקל, שנסחר באזור 3.755. שבירה מתחת לרף הקריטי של 3.75 עשויה שוב להאיץ את הירידה כלפי מטה לעבר השפל של ספטמבר ב-3.74, הרמה שבה בחר בנק ישראל להתערב כדי לבלום את הסחף השלילי. אם השוק יאתגר שוב את רמת השפל הזו הבנק עשוי להתערב פעם נוספת. בישיבת הריבית היום בנק ישראל לא צפוי לשנות את הריבית, אך התייחסותה של הנגידה לשער החליפין המתדרדר עשויה להגביר את התנודתיות במסחר בדולר-שקל אחר הצהריים.

הלחץ על הדולר נובע מישיבת הריבית שהתקיימה בשבוע שעבר בארה"ב, שבה הבנק הפדרלי הוריד את תחזית הריבית וגם הפחית את תחזית הצמיחה והאינפלציה. בשוק עדיין סבורים כי הבנק הפדרלי יעלה את הריבית בישיבת הבנק בדצמבר, אך הצפי להיקף העלאות הריבית ב-2017 וב-2018 ירד משמעותית. ביום שישי עוד זכה הדולר למעט רוח גבית, לאחר שנשיא הפד של בוסטון, אריק רוזנברג, הביע תמיכה בהעלאת ריבית בטווח הקצר, ואולם הצהרת הבנק חשפה כי מרבית חברי הבנק סבורים כי הריבית תעלה בצורה הדרגתית יותר בשנתיים הקרובות. על רקע אי הוודאות באשר למדיניות המוניטרית של הפד, הדולר צפויה להמשיך ולגלות רגישות בתקופה הקרובה לטיב נתוני המקרו, ובעיקר לנתוני התעסוקה והאינפלציה".

"ריבית בנק ישראל, על רקע סביבת האינפלציה הנמוכה ועוצמתו של השקל, צפויה להישאר גם הפעם  ללא שינוי (0.1%) 

בשוק המט"ח: "הדולר מתקן וממשיך להתחזק".

בשווקים הבינלאומיים: "בהמשך לסקירה הקודמת, הפד לא הפתיע והשאיר את הריבית ללא שינוי כפי שצפינו. יחד עם זאת, ילן מחזקת ומוסיפה כי הסיבות להעלאת הריבית התחזקו אך שוב זה לא הזמן לכך. להערכתנו, למרות הבחירות לנשיאות בארה"ב, אנו צופים העלאת ריבית עד סוף השנה. השוק נרגע לאחר החלטת הפד להשאיר את הריבית ללא שינוי, וכעת נראה כי כיוון חיובי והתאוששות בחלק מהמדדים המובילים: נסדאק, SNP, דאו גונס, ילוו אותנו במהלך שבוע המסחר הקרוב".

בשוק המט"ח: יורו-דולר: "צמד  EUR-USD(0.63%+ מאז הודעת הפד) ילן שהשאירה את הריבית ללא שינוי, גרמה להיחלשות הדולר מול הצמדים. להערכתנו, הדולר יתקשה להישאר ברמתו הנמוכה, והוא עשוי להתחזק כבר ברבעון האחרון של השנה, כאשר ברקע האפשרות הריאלית להעלאת הריבית בטווח הקצר. מבחינתה של ילן הכל בשל להעלאת ריבית אולם דווקא, הבחירות הקרבות לנשיאות ארה"ב, צפויות להרחיק זאת בטווח הקרוב. גם בטווח הקצר, עם היחלשותו של הנפט בסוף השבוע האחרון, נראה אותו לוקח מעלה את הדולר".

דולר-שקל: "היום (שני) תכריז קרנית פלוג, נגידת בנק ישראל, על הריבית לחודש אוקטובר. להערכתנו, ריבית בנק ישראל, על רקע סביבת האינפלציה הנמוכה ועוצמתו של השקל, צפויה להישאר גם הפעם  ללא שינוי (0.1%), וכך זה צפוי להישאר לפחות עד סוף שנת 2016. הצמד דולר-שקל ממשיך בשלו בטווח של 3.75-3.80, כאשר ההחלטה על הריבית בישראל, לא צפויה לחרוץ גורלות בנוגע לשקל. להערכתנו, הדולר מתקן וימשיך להתחזק ".

 
פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות: בשווקים נכנסים למגננה "risk off" לקראת העימות קלינטון-טראמפ ,מדדי המניות בבורסות אסיה יורדים בהובלת יפן, טיוואן ושנחאי.
 
שבוע שני ברציפות שבבורסות ארה"ב מצמצמים את האחזקה בדולר

נתוני ההחזקה בחוזים דולריים מורים על ירידה זה שבוע שני ברציפות. לצד צמצום ההחזקה בדולר גדל במעט היקף ההחזקה בחוזי מכר על האירו ומנגד קטן היקף חוזי מכירת הליש"ט לכדי 58.6 א' חוזים בלבד, היקף ההחזקה ביאן היפני גדל במעט.
 
ביפן דווח נכון לסוף חודש יוני [1H 2016], המשקיעים הזרים הגדילו את החזקתם באג"ח יפני ב 16.4% והם מחזיקים כיום כ 10% מהאג"ח היפני. הערכה כי יפן הינה המפסידה הגדולה מהאטה בפעילות הכלכלית.

בשווקים מופנת תשומת הלב לעימות הצפוי בין המועמדים לנשיאות קלינטון-טראמפ, ולפגישת בכירי אופ"ק (OPEC) הצפויה להמשך עד יום ד', כאשר הכניסה לתקופת החורף במדינות החצי הצפוני לצד הסכם רוסיה-סעודיה יעמיד אתגרים ליכולת שיתוף הפעולה של חברות הארגון ובראשם יחסי סעודיה – אירן.
 
להערכתנו טרם מוצה פוטנציאל החלשות הליש"ט והאירו

חולשת הליש"ט תואמת את הערכתנו לפיה היציאה מהאיחוד צפויה לפגוע קשות במעמד אנגליה בסחר אל מול אירופה ובמעמדה כמרכז בנקאות ופיננסיים. יציאת מוסדות פיננסיים. הערכות כי בשלב הראשון תאבד לונדון כ 100,000 מקומות עבודה בזירה הפיננסית ועוד מקומות רבים שיסגרו בעקבות מעבר הבנקים והמוסדות הפיננסים כמשרדי רו"ח, עו"ד מסעדות ושלל נותני שרותים. חולשה שבאה עד כה לידי ביטוי מוגבל בתחום הנדל"ן והשער הליש"ט. לחולשת הליש"ט כמו גם למשבר הבנקאות "המורדם קלות" שבאיטליה צפויה להערכתנו להיות השפעה שלילית על האירו. במבחן אל מול האלטרנטיבות, הדולר עשוי לשמור על כוחו עד לבחירות ובהמשך עם "תהליך ניקוי האורוות" כפי שהסטטיסטיקה מלמדת כי לדולר כמו גם לשוק ההון האמריקאי פוטנציאל החלשות מרשים.
 
השקל מתחזק על רקע המרות מטבע בשוק המקומי

ההתייצבות בשער מטבעות הסחר המרכזיים של ישראל ובראשם האירו, הפרנק השוויצי, והיואן הסיני תורמים לצמצום מעורבות בנק ישראל במסחר המטבעי. חולשת הדולר בזירה הגלובלית לצד תנועת השער הנומינלי האפקטיבי בתחום שערים צר תורמים להחלטה של בנק ישראל שלא להתערב במסחר טרם החלשות הדולר לעבר רמות קיצון. אין שינוי בהערכתנו לפיה בראיה לשנת 2017 לשקל פוטנציאל התחזקות משמעותי אל מול הדולר ! אולם בטווח הקצר ועל רקע משבר הבנקאות באיטליה, חולשת הליש"ט ופוטנציאל גבוה לעליה בריבית הדולר ברבעון הרביעי של שנת 2016 להערכתנו הדולר טרם מיצה את פוטנציאל ההתחזקות אל מעבר לרמת 3.80 ₪ לדולר. הצעי הסקטור העיסקי והשקעות ישירות של זרים ממשיכים ליצור עודפי הצע מט"ח וגוררים להתחזקות השקל אל מול הדולר.
 
נציין כי בסל מטבעות הסחר של ישראל לדולר משקל דומה למשקל האירו. בהרכב מטבעות השער הנומינלי האפקטיבי, משקל הדולר הינו כ 26.4% בלבד. ייסוף בשער עוגן זה, גורר את בנק ישראל להתערבות ישירה באמצעות רכישת דולרים. משמע, בנק ישראל בוחן את מדיניותו לא על בסיס שער הדולר/ש"ח בלבד ! אלא בעיקר, על בסיס השינוי בשער הדולר אל מול מטבעות הסחר ושער הדולר בזירה המקומית. להערכתנו בטווח הקצר ימשיך בנק ישראל לשמור על התעשייה המקומית בכלל וענפי היצוא בפרט וימנע גלישה במדרון החלקלק עם פריצת התחום 3.68-3.72 ₪ לדולר.  
 
לקראת תחילת החודש הקלנדרי וימי החג החלים בתחילתו, היצואנים צפויים להקדים למכור מטבע לצורך תשלומי שכר ומיסים. היציאה לחופשת ראש השנה גוררת למיעוט ימי מסחר בשבוע הבא. ערך הספוט יידרש לתזוזה בימי הערך, כאשר עסקת ספוט שתבוצע השבוע ביום ה' תבוא לידי מימוש רק ביום ד' של השבוע הבא !

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x