הבורסה לניירות ערך >> גידול משמעותי בהכנסות, ברווח ובשיעור הרווחיות

לקרנות המשקיעות בבורסה תל אביב לחץ כאן 

 

 

FacebookTwitter Whatsapp

קרן מרדכי
27/11/2019

לקרנות המשקיעות בבורסה תל אביב לחץ כאן 
 
הרווח הנקי המתואם הסתכם בכ- 7.2 מיליון שקלים ברבעון השלישי של 2019, לעומת כ- 2 מיליון שקלים רווח מתואם ברבעון המקביל של שנת 2018, גידול של כ- 266%
  • הרווח הנקי המתואם לתשעת החודשים הראשונים של השנה הסתכם לסך של כ- 18.2 מיליון שקלים לעומת 13.9 מיליון שקלים בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של כ- 31%
  •  גידול של כ- 14% בהכנסות הבורסה ברבעון לעומת הרבעון המקביל אשתקד, לסך של כ- 66 מיליון שקלים
  •  זינוק ב- EBITDA המתואם ברבעון שהסתכם בכ- 17 מיליון שקלים לעומת 11.6 מיליון שקלים ברבעון המקביל אשתקד, גידול של 47%
  •  קרוב ל- 22 מיליוני שקלים תקבולים כתוצאה מתמורות עודפות מתהליך ההנפקה, שהגדילו את הנזילות באופן משמעותי ואת הון החברה
 
תל אביב, 26 בנובמבר, 2019 - הבורסה לניירות ערך בתל-אביב (ת"א: ברסה) מדווחת היום על התוצאות הכספיות לרבעון השלישי של שנת 2019. ברבעון זה השלימה הבורסה את הנפקתה בבורסה בתל אביב והחל מה- 1.8.2019 היא פועלת כחברה ציבורית.
 
נציין כי בהשוואת הרווח בתשעת החודשים הראשונים של השנה לתקופה המקבילה אשתקד קוזזו שני מרכיבים, לא תזרימיים, חד פעמיים משמעותיים, וזאת על מנת שניתן יהיה לקבל תוצאות מתואמות בנות השוואה:
 
  • תשעה חודשים 2019 - נטרול השפעת הוצאות בגין תשלום מבוסס מניות (אופציות להנהלת החברה) בסך של כ- 3.4 מיליון שקלים.
  • תשעה חודשים 2018 – נטרול הכנסות בגין ביטול ההפרשה לירידת ערך שנרשמה בעבר בגין בניין הבורסה בסך 85 מיליון שקלים ברוטו או 65.5 מיליון שקלים נטו ממס.
 
 
 
להלן עיקרי התוצאות:
 
הכנסות - ההכנסות ברבעון הראשון לשנת 2019 הסתכמו בכ- 66 מיליוני ש"ח, לעומת כ- 58.2 ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ- 14%. עיקר הגידול נובע מהכנסות, עמלות מסחר וסליקה וכן הכנסות מרישום ואגרות והכנסות מהפצת מידע ושירותי קישוריות. מתחילת השנה עומדות הכנסות הבורסה על קרוב ל- 194 מיליון שקלים, גידול של כ- 4% לעומת הכנסות של כ- 185 מיליון שקלים בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2018. נציין כי בשנת 2019 מספר ימי המסחר ברבעון השלישי היו 62 ימים לעומת 57 ימים ברבעון המקביל אשתקד, כתוצאה מעיתוי חגי תשרי אשר מרביתם חלו השנה בחודש אוקטובר (רבעון רביעי) לעומת השנה שעברה בה חלו מרביתם ברבעון השלישי.
 
הוצאות – הוצאות הבורסה עמדו על כ- 60.3 מיליון שקלים ברבעון לעומת כ- 55.4 מיליון שקלים ברבעון השלישי של 2018. ההוצאות לתקופה בנטרול השפעת הוצאות בגין תשלום מבוסס מניות הסתכמו לסך של כ- 179.5 מיליון שקלים לעומת הוצאות של כ- 166.5 מיליון שקלים בנטרול ביטול הפרשה לירידת ערך שנרשמה בעבר בגין בניין הבורסה.
 
הרווח הנקי המתואם הסתכם בכ- 7.2 מיליון שקלים ברבעון השלישי של 2019, לעומת רווח מתואם של כ- 2 מיליון שקלים ברבעון המקביל של שנת 2018, גידול של כ- 266%. עיקר הגידול נובע מהכנסות משירותים ומגידול בהכנסות מימון שנבע מתשואה חיובית של 1.5% על השקעות הבורסה בנכסים פיננסיים מוחזקים למסחר (לעומת 0.1% ברבעון המקביל אשתקד), זאת בקיזוז גידול בהוצאות להטבות לעובדים והוצאות מיסים.
 
הרווח הנקי המתואם בתקופה הסתכם לסך של כ- 18.2 לעומת הרווח בתקופה המקבילה אשתקד שהסתכם לסך של כ-  13.9 מיליון ש"ח, גידול של כ- 31% הנובע בעיקרו מגידול בהכנסות משירותים והכנסות מימון וקוזז בחלקו מגידול בהוצאות הפחת, הטבות לעובדים ושיווק. הרווח הנקי בתקופה הסתכם לסך של כ- 14.7 לעומת הרווח בתקופה המקבילה אשתקד שהסתכם לסך של 79.4 מיליון ש"ח, קיטון של 81% ברווח נובע מביטול ירידת ערך בסך 65.5 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה ומגידול בהוצאות הפחת והוצאות בגין תשלום מבוסס מניות ברבעון השני של 2019 וקוזז ברובו מגידול בהכנסות משירותים ומהכנסות מימון בתקופה.
 
ה- EBITDAהמתואם הסתכם ברבעון השלישי של שנת 2019 הסתכם לסך של כ- 17 מיליון ש"ח לעומת 11.9 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. ה- EBITDAהמתואם במחצית הראשונה של שנת 2019 הסתכם לסך של 47.8 מיליון ש"ח לעומת 42.7 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד. משמעות יישום תקן 16 IFRS, אשר בגינו הוצאות בגין חוזי חכירה נכללות החל משנת 2019 כהוצאות הפחת, הייתה כ- 6.3 מיליון שקלים בתקופה וברבעון השלישי ב- 2.1 מיליון ₪. 
 
גידול משמעותי ביתרות הנזילות  - כאמור, ברבעון הפכה הבורסה הפכה לחברה ציבורית הנסחרת בבורסה בתל אביב. עם השלמת הצעת המכר ורישומן למסחר של מניות החברה, הבורסה קיבלה את חלקה בתמורה העודפת נטו מתקבולי הליך המכר בסך של כ- 15.5 מיליון שקלים. בנוסף בחודש אוגוסט 2019 מימש אחד מבעלי המניות בחברה כ- 1.67 מיליון מניות שהחזיק בהן ערב יישום החוק לשינוי מבנה הבעלות בחברה, והחברה קיבלה את התמורה העודפת בהתאם להוראות החוק בסך כ-6.6 מיליון שקלים. סכומים אלו נזקפו ברבעון השלישי ישירות להון החברה והגדילו את יתרות הנזילות באופן משמעותי (מעבר לדרישות הרגולטוריות) וההון שלה בכ-22.8 מיליון שקלים.
 
לאחר תקופת המאזן, בסוף אוקטובר 2019 מימש בעל מניות נוסף בחברה כ- 313 אלפי מניות בהן החזיק ערב יישום החוק לשינוי מבנה הבעלות בחברה, ובהתאם קיבלה הבורסה את התמורה העודפת בסך כ-2.2  מיליון שקלים, אשר יזקפו להון החברה ברבעון הרביעי של השנה.