רשות המסים בדרך להסדיר את מיסוי ענף היהלומנים בישראל

נקבעו באישור משרד המשפטים עקרונות מותאמים שנועד לאפשר לנישומים מענף היהלומים להגיש בקשות לגילויי מרצון במסגרת הנוהל שפרסמה הרשות בספטמבר 2014 ושתוקפו עומד להסתיים בסוף השנה.

 

 
 

רשות המיסים
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
19/12/2016

רשות המסים  הודיעה היום כי בהמשך לעבודת הוועדה לבחינת דרכי הטיפול ביהלומנים בראשותו של המשנה למנהל רשות המסים, ערן יעקב, ובעקבות דיונים והסכמות עם הבורסה הישראלית ליהלומים והתאחדות תעשייני היהלומים, גובשו הסכמות  ביחס למיסויי הענף אשר יבשילו לידי חקיקה כבר  בשנת 2017 לפיהן, ירשמו יהלומים בספרי היהלומן (מאזן סוף שנה לצרכי מס) לפי עקרון העלות (למעט חריגים) וירשמו בהנהלת החשבונות לפי שיטת "המלאי התמידי". כמו כן נקבעו באישור משרד המשפטים עקרונות מותאמים שנועד לאפשר לנישומים מענף היהלומים להגיש בקשות לגילויי מרצון במסגרת הנוהל שפרסמה הרשות בספטמבר 2014 ושתוקפו עומד להסתיים בסוף השנה. 

משה אשר, מנהל רשות המסים: "הסדרת מיסוי הענף מהווה פריצת דרך משמעותית ביצירת דווחים שקופים ומהימנים  של היהלומנים, תוך  תשלום מס אמת. הישג זה הוא פרי עבודה מאומצת  של הוועדה ברשות המסים ששקדה על המדוכה והגישה החיובית של נציגי ענף היהלומנים בדיונים שנרתמו לצורך בקביעת מציאות  חדשה בתחום עיסוקם." 

נשיא בורסת היהלומים, יורם דבש: "אנו שמחים על ההסכם ההיסטורי שנחתם. בחודשים האחרונים פעלנו מול רשות המסים בשיתוף פעולה ובשקיפות מלאה. כל רצוננו הוא לנהל ספרים ולשלם מס כמו כל בעלי העסקים האחרים בישראל. המהלך המשותף עם רשות המסים הוא מהפכני, בבחינת WIN-WIN הן למדינה והן לענף היהלומים, שמפרנס אלפי משפחות".

הצורך בטיפול פרטני לענף היהלומים ואבני החן נובע מהמאפיינים הייחודיים והספציפיים של הענף ובין היתר מאמצעי התיעוד הקבועים כיום בפקודה ובתקנות מכוחה. הוועדה ברשותו של ערן יעקב  למדה במשך תקופה ארוכה את הענף על  היבטיו השונים תוך קיום הידברות עם נציגיו. המלצות הוועדה מתייחסות ובין היתר לצורך בעדכון התחשיב לענף היהלומים, תיקוני חקיקה ראשיים ומשניים, וייעול הליך הביקורת.

במסמך עקרונות שגובש נקבע כי  במסגרת נוהל הגילוי מרצון שמפעילה הרשות, יתאפשר  לנישומים מענף היהלומים לתקן את דיווחיהם שהוגשו בעבר ולהתחייב במס בהתאם. המסמך  נועד להוות כלי עזר לפקיד השומה ביישום נוהל הגילוי מרצון בענף היהלומנים ובקביעת חבות המס שתחול במישור האזרחי. יודגש כי ככלל, התנאים והמגבלות הקבועים בנוהל ובהוראת השעה על בקשות לגילוי מרצון מיום 07/09/2014, יחולו גם ביחס לנוהל הגילוי מרצון בענף היהלומנים. 


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x