איפה כדאי לשים את הכסף בשנת 2017 ?

בכירים משוק ההון ממליצים במסגרת פורום שוק ההון 100 DUN'S

 

 
 

איתי שלוסברג
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
28/12/2016

יוני אופיר סמנכ״ל ומנהל מערך האשראי באלטשולר שחם: ״אנו עדיין מצויים בעיצומה של סביבת ריבית נמוכה שנמשכת זה מספר שנים. מחירי המניות מתומחרים גבוה ובמכפילים גבוהים ועל כן הורדנו חשיפה למניות. כמו כן, לאור הצפי לעליית ריבית בארה״ב ב-2017 אנחנו הארכנו את המח״מ במעט. 

לסיכום, אלוקציה מומלצת: מניות – 30% מהתיק כששליש בישראל, ושני שליש בחו"ל תוך מיקוד בארה"ב ושווקים מפותחים נוספים.

חוב- 70% מהתיק - 25% שקלי מח"מ 4 שנים, 30% צמוד מח"מ 5 שנים, 15% חוב חו"ל מח"מ 4.ממשלתי – 40% , קונצרני 30%, חשיפה מטבעית 10% לדולר.״

צח ברקי סמנכ"ל בכר, מנהל אגף כלכלה מידע ומחקר, דן אנד ברדסטריט:"העולם מסתובב מהר יותר היום, וזה משליך על אופן בחינת השקעה. השקעות עם פוטנציאל תשואה גבוה אפשר למצוא בעיקר בהשקעה במניות בחברות עם פרופיל חדירה טכנולוגית גבוהה, עם מודל עסקי שתומך בחדשנות משבשת, ובאופן כללי בכל חברה שמשקיעה באיסוף וניתוח מידע שלה עצמה. היום, העסקים עם קצב הצמיחה הגבוה ביותר הם אלו שאוספים מידע ומארגנים אותו בצורה נכונה למטרת קבלת החלטות וזה לא חשוב 

באיזה תחום החברה עוסקת. משקיעים צריכים לאתר לאו דווקא סגמנטים פוטנציאליים, אלא חברות פוטנציאליות להשקעה בכל סקטור שהוא. ככל שמשקיע מסיק שהחברה יודעת לייצר ערך גבוה מהנכסים הפנימיים שלה, כך יידע שפוטנציאל ההשקעה בה הוא גבוה".

רבקה אלגריסי מנכ"ל פעילים ניהול תיקי השקעות: "שנת 2017 תהיה מאתגרת לא פחות מהשנה הנוכחית. לדעתנו חשובה מאוד האלוקציה יותר מההחלטה אם להיות או לא להיות במניות. 

אין ספק שרמת המחירים בשוק האמריקאי יקרה , יחד עם זאת סקטורים כמו הבריאות, הפיננסים והטכנולוגיה יכולים להציג תשואה עודפת ומתומחרים יחסית טוב. 

בנוסף, לטווח הקצר אירופה על כל הקשיים שהיא חווה ,יכולה להיות מעניינת שכן הפיחות ביורו מסייע רבות לצמיחת הגוש, בנוסף ישנה הרחבה כמותית, ריבית שלילית וכן ניצנים של התאוששות אשר יכולים להביא לשינוי מגמה באירופה. 
בשוק איגרות החוב, רמת הסיכון עלתה משמעותית בחודשים האחרונים ולכן שם לדעתנו כדאי לנקוט במשנה זהירות ולהשקיע במח"מ קצר- בינוני, לתת עדיפות לאפיק השיקלי על רקע אינפלציה שתמשיך להיות נמוכה בישראל".

ד"ר גל אביב, מנכ"ל ומייסד בלנדר: "בסביבת הריבית הנוכחית בה המניות והאג"חים מתומחרים ברמות סיכון גבוהות, השוק מחפש אחר אפיקים חלופיים הנותנים תשואה יותר גבוהה ברמת סיכון נמוכה. אנו רואים שישנם תחומים המציעים רמות תשואה מאוד אטרקטיביות כמו תחום האשראי הצרכני. עד היום תחום האשראי הצרכני היה הפרה החולבת של המערכת הבנקאית,ואילו היום לציבור יש גישה ישירה אליו. לדוגמא, בשנת 2016 נהנו המלווים בבלנדר בתשואה שנתית ממוצעת בגובה של כ- 5.3-6%. ההלוואות בבלנדר מוגנות ע"י קרן הביטחון של הפלטפורמה.אפיק מעניין נוסף הוא השקעה באירופה, בעקבות הקשיים של מערכת הבנקאית האירופאית בלנדר יודעת לייצר תשואות דו ספרתיות עבור המלווים שלה בשוק האירופאי".

פרופ' שמואל האוזר יו"ר הבורסה לניירות ערך:"ריביות נמוכות גרמו להעדפה להנפיק חוב ולא הון, אולי זה ישתנה קצת. יש דינמיקה מאוד שלילית לשוק ההון, מקווה שישתנה. יש משהו בריבית נמוכה – תיאבון שגדל אצל המשקיעים להשקעות שמבטיחות תשואה כמקסמי שווא שצריך להיזהר מהם. השקעות בחול הן לגיטימיות, אבל העובדה שחלק יותר גדול מהכסף הנחסך יוצא לחול זה לרועץ למשק הישראלי".

יוליה מרוז מנכ"לית איגוד בתי השקעות: "האתגר האמיתי הוא ליצור אפיקים מעודדי חיסכון לטווח בינוני ארוך. בעבר קופות הגמל ההיסטוריות זיכו בהטבות מס עבור חיסכון ל15 שנה והיוו אפיק חיסכון פופולארי בכלל ובפרט חיסכון עבור ילדים. בשנה האחרונה עסקו הרבה בכך שלא קמה חלופה לקופות גמל היסטוריות מאז ביטולן ובכך שחסרים לציבור תמריצי חיסכון. תכנית חיסכון לכל ילד בא לטפל בסוגיה אך זה לא מספיק. יש צורך לקדם מוצר חיסכון לטווח בינוני ארוך של 15-20 שנה עם מודל תמריצים המבוסס על הטבות במיסוי כדי להחזיר בין היתר חיסכון משמעותי עבור ילדים, לשלב הקריטי בו הם יוצאים לדרך עצמאית

עו"ד גיא גיסין:"לא בטוח שצריך לשים את הכסף אצל המוסדיים. הגופים הללו הולכים ומצטמקים, נושא ניהול התיקים הולך ונעלם. חסרים כאן מוצרים וצריך להיפתח לעולם".



הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x