מהקריה האקדמית אונו- לכנס MEDICA בדיסלדורף גרמניה

פרופ' טליה מירון-שץ מהפקולטה למנהל עסקים הובילה את אירוע הבריאות הדיגיטלית בכנס MEDICA- הגדול בעולם בתחום המכשור הרפואי

 

 
 

עידו אסייג
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
22/11/2017

הפקולטה למנהל עסקים בקריה האקדמית אונו ממשיכה להוביל בתחום היזמות. זו השנה הרביעית שפרופ' טליה מירון-שץ מהפקולטה הובילה אירוע בריאות דיגיטלית בכנס הגדול בעולם למכשור רפואי, MEDICA, שהתקיים בשבוע שעבר בדיסלדורף, גרמניה. במסגרת הכנס, הנחתה מירון-שץ ביחד עם עמיתה הגרמני ד"ר סטפן בקר סדרת פאנלים, והרצתה בנושא טרנדים חדשניים בתחום הבריאות הדיגיטלית – תחום אותו היא חוקרת לעומקו בשנים האחרונות. "מדובר בכנס המושך אליו את מיטב המוחות בתחום", אומרת מירון-שץ. לדבריה, "בכנס השתתפו עשרות אלפי מבקרים, וביניהם – מנהלי בתי חולים, חברות בינלאומיות, סטרטאפים, ודוכן ישראלי עם למעלה מ- 65 סטרטאפים וחברות שנחשפים לעולם כולו". 

מירון-שץ הרצתה באירוע על דפוסים וצרכים בבריאות דיגיטלית, והביאה את הזוית הייחודית שלה, כפסיכולוגית שחוקרת קבלת החלטות רפואיות. "טכנולוגיה מאוד מתקדמת כבר קיימת. עכשיו האתגר הוא להביא לישום נרחב שלה, וזה בעיקר אתגר פסיכולוגי. ראשית, להנגיש את הטכנולוגיה ואת המידע לחולים ולהניע אותם לפעולה לאורך זמן. שנית, ואת זה ראיתי עוד בימים בהם הובלתי בניו יורק את 'פארמה 2.0' בתוך קבוצת מיטאפ שמנתה למעלה מ 4,000 חברים – להפוך את הטכנולוגיה לזמינה ומתבקשת לרופאים. זמנם מאוד מוגבל, וכך גם הנכונות שלהם להטמיע עוד ועוד יישומים. מעבר למימשק משתמש כמעט שקוף, חייב להיות ברור מה הבעיה הבוערת שהמוצר שלך פותר להם."  

במסגרת האירוע,  התקיים פאנל משקיעים עם נציגים של קרנות הון-סיכון גדולות, וביניהן: הקרן המובילה באירופה להשקעות SEED - High Tech Gründerfonds. מברלין – dHealth Ventures , וזרוע ההון-סיכון של חברת פארמה. בפאנל, אותו הובילה פרופ' מירון- שץ, השתתפו שמונה חברות שזכו במימון אירופי. אחת מהן, Holoxia   הסקוטית מייצרת המחשה תלת-מימדית להדמיות, ובהן צילומי מח. "זו דוגמה נהדרת לטכנולוגיה מתקדמת, שלא פותרת בעיה בוערת, ולכן עשויה להיתקל בבעיה שיווקית," אומרת מירון-שץ. 

בפאנל השתתפה גם  חברת הסטארט-אפ הישראלית – CARMEL DIAGNOSTICS. 

צלי כנעני, מנכ"ל ומייסד החברה, שעוסקת בפוריות ופתחה טכנולוגיה לבחירת עוברים בתהליך IVF, מסר כי "בישראל יש ריכוז ענק של סטרטאפים עם פעילות מאוד משמעותית של מכשור רפואי ודיאגנוסטיקה, כולל דיגיטלית. בנוסף, היא גם מקום שמייצר סביבה תומכת, עם המדען הראשי, תשתית, אנשים טובים, חברות הנדסה טובות, ורפואה טובה". 

"אנחנו רואים בישראל מודל אדיר לחדשנות" אמר דר' סטפן בקר מגרמניה, שהוביל, כאמור, ביחד עם פרופ' מירון- שץ, את האירוע. חדשנות ויזמות הנם ערכים אותם מקדמת הפקולטה למנהל עסקים בקריה האקדמית, וכחלק מתפיסת עולם זו, מקפידה המכללה להנגיש ארגז כלים של יזמות לכלל הסטודנטים בפקולטות השונות. מתוך כך, כחלק אינטגראלי מתכנית הלימודים, מחויבים הסטודנטים לעבור גם קורס אקדמי ביזמות. בקצה הפירמידה של מודל היזמות אותו מובילה המכללה נמצא מאיץ המיזמים- StartOno Accelerator, המאפשר למיזמים שאותרו כבעלי פוטנציאל להשתתף בתכנית יזמות בליווי מנטורים מובילים מהתעשייה, ולהשתלם בתחומי היזמות העסקית והחדשנות לגווניה. בראש המאיץ עומד יאיר סאקוב, ובימים אלו יצא לדרך המחזור השני של התכנית. 



המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x