נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

מודיעין >> במחצית הראשונה הופקו בנכסי הנפט של מודיעין 178 אלף חביות

מודיעין מפרסמת את התוצאות הכספיות לרבעון השני והמחצית הראשונה של 2019.
לקרנות המשקיעות במודיעין לחץ כאן 

 

 

 
 

אדם כהן
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
21/08/2019

לקרנות המשקיעות במודיעין לחץ כאן 
 
 
 
פעילות הקידוחים הצפויה במחצית השנייה של 2019:
  • בשבועות הקרובים יחל ביצוע קידוח אימות בפרוספקט Trinidad 7
  • בחודשים הקרובים מתוכנן להתבצע קידוח אקספלורציה בפרויקט Shideler
  • במהלך הרבעון הרביעי צפוי להתבצע קידוח נוסף בפרויקט Grapevine, במסגרת פיתוח השדה
 
שותפות חיפושי הנפט והגז מודיעין אנרגיה פרסמה את התוצאות הכספיות לרבעון השני והמחצית הראשונה של 2019. מצורף עדכון לגבי מצב הפעילות בפרויקטים השונים בהם פועלת השותפות. 
 
פרויקט Grapevine
השותפות ביצעה שלושה קידוחים בפרויקט בהם הוכרזה תגלית מסחרית. 
במהלך המחצית הראשונה של 2019 הופקו בפרויקט זה כ-104 אלף חביות משלוש בארות, ומחיר המכירה הממוצע לאורך תקופת ההפקה נאמד בכ-67 דולר לחבית. הרווח הממוצע לחבית, לאחר הפחתת תמלוגים ועלויות הפקה, נאמד במחצית הראשונה של 2019 בכ-34 דולר לחבית, וסך הכל הרווח מהפקה במחצית הראשונה של 2019 בפרויקט זה הסתכם בכ-718 אלף דולר. ברבעון השני של 2019, הסתכם הרווח מהפקה בכ-392 אלף דולר.
מודיעין ושותפיה מתכננים לבצע קידוח נוסף במסגרת פיתוח הפרויקט במהלך הרבעון הרביעי של 2019.
אומדן משאבי הנפט בפרויקט Grapevine נאמד בכ-11.9 מיליון חביות נפט;
למודיעין החזקה של 22.3% מהזכויות בפרויקט זה.
 
פרויקט Mountainview
ברבעון השני של 2018 בוצע קידוח לפרוספקט Trinidad 7, והקידוח הוכרז כתגלית מסחרית. במחצית הראשונה של 2019 הופקו מקידוח זה כ-74 אלף חביות, ונמכרו במחיר ממוצע של כ-65 דולר לחבית. הרווח הממוצע לחבית, לאחר הפחתת תמלוגים ועלויות הפקה, נאמד במחצית הראשונה של השנה בכ-37 דולר לחבית, וסה"כ הסתכם הרווח מההפקה בכ-684 אלף דולר. ברבעון השני של 2019, הסתכם הרווח מההפקה בכ-292 אלף דולר.
מודיעין ושותפיה אישרו ביצוע קידוח אימות בפרוספקט זה, שצפוי להתחיל בשבועות הקרובים. למודיעין החזקה של 26% מהזכויות בפרוספקט Trinidad7.
 
התנודתיות בהכנסות הרבעוניות תלויה בקצב ההפקה היומי בכל באר ובמחיר המכירה. מחירי המכירה של הנפט באזור בו פועלת מודיעין גבוהים ב-8 עד 10 דולר לחבית ממחיר חבית WTI, בשל עודף ביקוש על היצע באזור זה. כך לדוגמא, בתחילת חודש אוגוסט מחיר חבית מסוג WTI עמד על כ-54 דולר לחבית, ומחיר חבית מסוג Buena Vista, הרלוונטי למכירות השותפות, עמד על כ-63 דולר לחבית.
 
פרויקט Cassini
ב-2018 בוצע קידוח ראשון בשטח הפרויקט, אשר הגיע לעומקו הסופי ונמצאו בו סימני פטרוליום משמעותיים שבעקבותיהם הוחלט על ביצוע מבחני הפקה. 
מדובר בקידוח לא קונבנציונלי (בשונה מהקידוחיםTrinidad 7  ו-Grapevine), וקצב ההפקה שהושג עד כה נמוך מהקצב הנדרש על מנת להצדיק קידוח באר נוספת; יחד עם זאת, הנפט שמופק במסגרת מבחני ההפקה נמכר, וההפקה מהבאר עד למועד זה הייתה כלכלית. לאחרונה הוחלפה המשאבה בקידוח למשאבה בעלת הספק גבוה יותר על מנת להגדיל את קצב הפקת הנפט והגז. עם השלמת מבחני ההפקה במחצית השנייה של 2019, תתקבל החלטה האם ובאיזה אופן יימשך פיתוח הפרויקט. 
למודיעין החזקה של 36.5% מהזכויות בפרויקט זה.
 
פרויקט Shideler
קידוח אקספלורציה ראשון בשטח הפרויקט מתוכנן להתבצע בחודשים הקרובים. דוח המשאבים הפרוספקטיביים לפרויקט מתייחס לחמש שכבות שונות המכילות במצטבר כ-35 מיליון חביות נפט (P50).
למודיעין החזקה של 37.5% מהזכויות בפרויקט זה.
 
אופציה לרכישת זכויות בפרויקטי נפט וגז בים הצפוני
בשבועות האחרונים חתמה מודיעין אנרגיה על הסכמי אופציה לרכישת זכויות בשני פרויקטים בים הצפוני, הנמצאים במים הכלכליים של דנמרק ואנגליה. פרויקטים אלו תואמים לאסטרטגיית הפעילות של השותפות, והמועד הקבוע למימוש האופציות הינו במועד שבו רמת הוודאות לגבי פיתוחם תעלה.
 

 

x