עונת המעברים בשוק ההון
שוק ההון בכלל ושוק קרנות הנאמנות בפרט- מאופיין לאחרונה בתכונה מסוימת, כאשר נרשמת פעילות גוברת של חילופי בעלי תפקידים. ספק מחוסר הרצון בתפקוד תחת המשבר, ספק משום הרצון להתפתח בשוק החוזר לפריחה, מס' הרכישות והעברות בהחלט הופך למציאות יומיומית בשוק הניהול הפיננסי בישראל.
המינוי הנוצץ
המעבר האחרון שבחרנו לדווח הוא המינוי של שי ברק למנכ"ל בית ההשקעות מודלים. מעבר מעניין שיש בו להסביר במעט מהם רצונותיו של מנכ"ל כאשר הוא תר אחר מקום עבודה חלופי.
שי ברק זכור יותר מכל כאחד המנכ"לים הצעירים ביותר לקרנות הנאמנות בשוק ההון. למעשה הוא לקח עליו את התפקיד הדרשני באילנות דיסקונט בהיותו רק בן 29.
את רובה של הקריירה הפיננסית העביר ברק כמנכ"ל במגה בתי השקעות (במונחים ישראלים) כמו אילנות וגאון.
היום הוא שם פעמיו אל מודלים, בית השקעות שבהשוואה לעברו, הוא בקנה מידה קטן יותר. מודלים מנהל תיקי נכסים ו 4 קרנות נאמנות בסך כולל של כ 350 מיליון ₪.
בית ההשקעות מודלים, בנה לו לאורך השנים שם ייחודי ומקצועי בהבנה המאקרו כלכלית של בעליו, ד"ר יעקב שיינין. מאידך, לעולם לא הצליח לפרוץ את החומה התודעתית בקרב המשקיעים הקטנים. ניתן להניח שזה יהיה תפקידו של ברק בשנים הקרובות.
אך מסתתרת לה כאן אנקדוטה מסוימת. בית ההשקעות מודלים בראשותם המשותפת של ד"ר רחל שיינין ויעקב שיינין נתפס, אם לטובה ואם לרע, בשמרנותו הפיננסית. יש צורך בעלעול קצר בפעולותיו של ברק בתפקידיו הקודמים בכדי להגיע למסקנה כי באשר הוא מגיע- מתבצעת לה מיני רעידה באמות הסיפים. פירוק קרנות, שינוי דרכי השקעה וסוגי השקעה הם רק חלק מפעולותיו. מעניין לצפות כיצד מותג מודלים יעמוד בשינוי ואיזה פנים הוא יציג לאחר מכן.
למעשה, השינוי הראשון נרשם כבר עם הגעתו של ברק. תפקידו של האחרון הוא מעין תפקיד גג כמנכ"ל בית ההשקעות וקרנות הנאמנות. תפקיד שאין הוא שכיח בשוק ההון ודומה באופיו לתפקיד של רועי ורמוס מבית ההשקעות פסגות.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש ממאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

שי ברק


