נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

רשות שוק ההון מפחיתה בירוקרטיה

חוזר קופת גמל להשקעה לחיסכון ארוך טווח לילד – תיקון

 

 
 

עידו גבע
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
24/12/2019

 
 
הממונה על שוק ההון, ד"ר משה ברקת, פרסם היום תיקון לחוזר קופת גמל להשקעה לחיסכון ארוך טווח לילד, במסגרתו יקטן הנטל הבירוקרטי על הורים בנוגע לניהול החיסכון של ילדיהם.
 
קופת גמל לחיסכון לילד מאפשרת להורה בחירה בין מספר מסלולי השקעה. רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון ממליצה לכל הורה לבחון את מסלולי ההשקעה הקיימים בקופה, ולבחור לילדו את המסלול המתאים לו ביותר.
 
על מנת להקל על הנטל הבירוקרטי נקבע במסגרת התיקון כי מסלול ברירת המחדל עבור ילד יהיה המסלול בו בחר ההורה עבור הילד הקודם, באופן זה ההורה יוכל לבצע את הבחינה והבחירה פעם אחת והיא תחול על כל הילדים של ההורה. בנוסף, באופן זה מסלול ההשקעה בו ינוהלו כספי הילד ישקף בצורה הטובה ביותר את העדפת ההורים.
 
עוד נקבע במסגרת התיקון נקבע כי הורה למספר ילדים יוכל לעדכן פרטים עבור כל הילדים בטופס אחד, וזאת בשונה מהמצב הקודם בו ההורה נדרש למלא טופס עבור כל אחד מילדיו.
 
כמו כן, הרשות בוחנת אפשרויות נוספות להקלת הנטל הבירוקרטי על ידי מתן אפשרות לקבלת הדיווחים והעדכונים מהקופה באופן דיגיטלי.
 
לקריאת החוזר לחץ כאן 
x