מחיר הזהב, המטבע הנושן בעולם, התייקר אתמול לשיא כל הזמנים ונסחר בשעות אלו הוא נסחר קרוב ל1050$. השיאים החדשים גורמים לאנשים חדשים להצטרף להשקעה במתכת, תוך הבנה שעם כבר להשקיע במטבע, אז במטבע שלא ניתן להדפיס.
למערכת של האתר הגיע לאחרונה שאלה מעניינת ורבת משמעות הנוגעת להשקעה במתכת הכסף. להלן השאלות והתשובות:
- מה היחס בין שער הזהב לשער הכסף?
- האם הכסף הוא אלטרנטיבה השקעה לזהב?
- האם יש יחסים בין מתכות?
א. בוא נתחיל מזה שזו שאלה טובה ומעניינת. לאורך השנים עסקו כלכלנים ואנשי שוק ההון בתחום הסחורות, בממשקיות שבין שתי המתכות היקרות.
ב. ההבדל המהותי, פרט למחיר כמובן, מגיע מהשימוש הראשוני במתכות. זהב פרט למקרים מאוד מסוימים (תכשיטים וכו'), אינו בר שימוש לתעשיה ונצרך אך ורק משום היבטים מוניטארים (חולשת מטבעות, פחד מדיפלציה). מתכת הכסף לעומת זו, בעלת שימוש נרחב בתעשיית הקונדקטורים, (תעשיית הסכו"ם והצילום. מאידך, הכסף נחשב גם כ "זהב" להמונים. כלומר בניגוד לשאר הסחורות - כסף הוא גם כסף.... יש לו בנוסף שימוש מוניטארי, האמנם פחות מהזהב, ובכל זאת...
אם תרצה, ניתן להתייחס למתכת כסכיזופרנית (בעלת מספר אישויות), הווה אומר שהמתכת לא החליטה עדיין על אופיה, וניהנת משני העולמות- היא קצת סחורה וקצת מטבע.
ג. תשואות המתכות- בסביבות כלכליות שונות: אם נביט על חודשי ההתרסקות של אוקטובר אשתקד, עד היום, ניתן לראות שהאבחנה הראשונית של המתכות, תאמה את התצאות שהתרחשו. אפילו בתנאי קיצון בדמות שוק ההון אשתקד. הכסף בימי השיא של התייצב על מעל ל 21 $ (שיא כל הזמנים נמדד בשנת 80 במחיר של 49.5$), אך עם ההתרסקות בשווקים התייצב על המנעד של 10-13$. כלומר, למרות הפרץ הדיפלציוני, הסילבר איבד כפחות מ50% ממחירו. הנפט כסחורה פר אקסלנס, איבד באותה התקופה זו יותר מ70%. הזהב לעומת זאת, איבד בערך 30% משיאו. ספקטרום המחירים עוזר לנו להדגים ולהבין, איפה נמצאת כל סחורה בין השימוש הפיזי לעומת השימוש המוניטארי. היום אגב, הכסף כבר במחירי מאי – יוני 2008.
ד. ישנו ריתמוס מחירים היסטורי בין הזהב לכסף. בסביבה כלכלית של צמיחה עם אינפלציה תחת שליטה, היחס שבין המתכות היקרות צריך להיות 1 ל16. כלומר במחיר אונקיית זהב ניתן לרכוש 16 אונקיות כסף. היום המחיר עומד על 1 ל65.
העוסקים בעולם הסחורות, נוהגים לומר שמחיר זהב עולה הוא למעשה תמרור אזהרה לכלכלה העולמית. כידוע, שיא מחירי הזהב כיום, יותר ממעורר חשש.
לדעת הח"ם המחיר מנסה לרמוז על צומת דרכים שבו הכלכלה העולמית ניצבת.
- או שאנחנו עדיין בסביבה דיפלציונית עמוקה (צמצום באשראי), שלבנתיים מוסתרת היטב על ידי החלשה מסיבית של מטבעות מסביב לעולם, ומשום כך הזהב כל כך גבוה.
- אנחנו לפני משבר מטבע, או התפרצות אינפלציונית שבאיזונה נגיע למחיר כסף של 65$.
על הקורא להחליט איזה תרחיש הוא מוצא יותר הגיוני ובהתאם לכך לבצע החלטותיו.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

זהב בשיא- כלכלה בשפל?


