נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

בנק הפועלים >> מדד מנהלי הרכש עלה בחודש אפריל 2020, אך הוא עדיין מצביע על התכווצות בפעילות

מדד מנהלי הרכש של בנק הפועלים וארגון מנהלי הרכש עלה בחודש אפריל ב-4.7 נקודות לרמה של 39.3 נקודות

 

 
 

כלכלני פועלים
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
20/05/2020

 
מדד מנהלי הרכש של בנק הפועלים וארגון מנהלי הרכש עלה בחודש אפריל ב-4.7 נקודות לרמה של 39.3 נקודות. המדד נמצא מזה שלושה חודשים ברמה המצביעה על התכווצות בפעילות התעשייתית. החודש נרשם שיפור ברכיב הזמנות מקומיות שעלה ב-10.4 נקודת לרמה של 41.9 נקודות, וברכיב תפוקות הייצור שעלה ב-6.2 נקודות לרמה של 40.6 נקודות.
 
מדד מנהלי הרכש העולמי, שמפרסם בנק JPMorgan, ירד בחודש אפריל ב-7.5 נקודות לרמה של 39.8 נקודות, הרמה הנמוכה ביותר מאז מרץ 2009. סין היא המדינה היחידה שבה המדד נושק לרמת ה-50 נקודות (49.4 נקודות). המדד ללא סין הגיע לרמה נמוכה אף יותר של 35.8 נקודות לעומת 46.2 נקודות בחודש מרץ. 
 
כלכלני בנק הפועלים: הסגר הנרחב ברחבי העולם בחודש אפריל העמיק את הפגיעה בענף התעשייה העולמי. היצוא התעשייתי בישראל ירד ב-18% בחודשים מרץ-אפריל 2020 לעומת ינואר-פברואר 2020. ירידה נרשמה במרבית הענפים, ובפרט ביצוא כימיקלים שירד בתקופה זו ב-40%. 
למרות הסרת הסגר באופן כמעט מלא בישראל בחודש מאי, נראה שהמעסיקים לא ממהרים להחזיר את העובדים מחל"ת. שיעור העובדים שנותרו בחל"ת בענף התעשייה ללא הייטק נכון לתחילת חודש מאי עומד על 17%, בדומה לשיעור הממוצע של כלל העובדים בחל"ת במשק. אנו סבורים לכן שהמשק לא יחזור במהרה לרמת התוצר שאפיינה את סוף 2019. 
 

 

x