נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

מה ממשלת ישראל יכולה ללמוד מארה"ב ?

מה ממשלת ישראל יכולה ללמוד מהזינוק בתעסוקה במאי בארה"ב ?

 

 
אודי אלוני מנכל משותף פאנדר - עמי	אודי אלוני מנכל משותף פאנדר - עמי
 

אודי אלוני
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
07/06/2020

הזינוק בתעסוקה בארצות הברית בחודש מאי הם תוצאה של מדיניות כלכלית המגיבה מיידית, בצעדים פיסקאליים ונזילות, למצב החירום שרואה בגורם הזמן גורם יסודי. זהו ה"שיעור" שמגיע מארה"ב שישראל צריכה ללמוד על מנת להתאושש מהמשבר שנגרם כתוצאה ממגפת הקורונה.
על מנת להיות אפקטיביים היה צריך לנקוט בפעולה מיידית. ההתמהמהות של המדינה (ישראל) בחלוקת העזרה עלולה להיות בעוכרינו. העסקים הקטנים בעיקר עלולים להיסגר לנצח.

החשיבות של גורם "הזמן"

תוצאות האבטלה מארצות הברית מראים כי גורם הזמן הוא מהותי. הכלכלה האמריקאית בדרך כלל הרבה יותר גמישה, ולכן היא מפסידה הרבה יותר בהתחלה אבל מתאוששת מהר יותר. הממשל מודע מאוד לכך. הוא יודע שמכיוון שהכלכלה גמישה מאוד, היא זקוקה לתמיכה מיידית כדי להתאושש.  ברור שממשל טראמפ והקונגרס עשו תמרון פיסקלי אדיר של 3 טריליון דולר, וזה בוודאי השפיע. 

לא יזיק לנו בישראל להיות יותר אמריקאים בעניין הזה. מכיוון ש"הסיכון הגדול של המשבר הזה הוא שעסקים, בעיקר קטנים, נסגרים לנצח. לכן הדחיפות. בישראל ניתן לראות התאוששות גדולה באזור המרכז ובעיקר בתל אביב בעוד שעדויות שונות מהפריפריה מראים שהמצב שם קשה יותר. אם ממשלת ישראל לא תמהר היא עלולה למצוא את עצמה עם מהומות לא פחות גדולות מבארה"ב על רקע אי שיוויון כלכלי כשהגפרור עשוי להיות חברתי או פוליטי.


x