נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

רכישת נובל אנרג`י || לאומי >> הצבעת אמון חזקה בתעשיית הפצלים

השילוב של היצע גלובלי גדול עם ביקוש חלש צפוי להשפיע לשלילה על מחירי הנפט בזמן הקרוב

 

 
דר גיל בפמןדר גיל בפמן
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
28/07/2020

ד"ר גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי, מעריך בסקירת הנפט השבועית שלו כי "הרכישה של חברת הנפט האמריקאית Chevron את נובל אנרג'י היא הרכישה הגדולה הראשונה בשוק הנפט מאז התפשטות וירוס הקורונה והיא מהווה הצבעת אמון חזקה בתעשיית הפצלים בארה"ב. בנוסף, רכישה זו מגדילה גם את נוכחותה של חברת Chevron באגן פרמיאן".

בפמן מצביע על תופעה מעניינת בשוק הנפט באחרונה –הפיכת סין מיבואנית נפט בהיקפים משמעותיים ליצואנית נפט משמעותית: "סין החלה להאט את קצב רכישות הנפט שלה לאחר שהיא ניצלה את המחיר הזול ורכשה כמויות עצומות אשר מילאו את מאגרי הנפט הלאומיים שלה. האטה זו ברכישות של סין, הביאה לירידה במחיר הנפט בשוק באסיה. סין החלה למכור בשוק הבינלאומי חלק מהנפט הנמצא במאגריה ולמעשה היא מהווה כעת מעין מתחרה של OPEC. אולם, סין לא צפויה להמשיך להיות מתחרה של OPEC בטווח הרחוק והיא צפויה להמשיך להיות יבואנית הנפט הגדולה בעולם. מכירת הנפט של סין, יבואנית הנפט הגדולה בעולם, מהווה איתות לחולשת הביקוש בשוק על רקע המשך מגמת ההתפשטות של וירוס הקורונה".

בפמן מציין כי "לצד הרמה הנמוכה יחסית של הפעילות הכלכלית העולמית וההשפעה הממתנת על הביקוש לנפט, נרשמה עלייה שבועית של 4.9 מיליון חביות נפט במלאי המסחרי של ארה"ב. עוד בצד ההיצע, קבוצת OPEC+ שוקלת להגדיל את יצור הנפט לאור הערכותיה שהביקוש לנפט ימשיך לעלות. אולם, קיימים איתותים בשוק לחולשת הביקושים, בעיקר בשוק האסייתי, העשויים לגרום לקבוצת OPEC+ שלא להגדיל את התפוקה וזאת על מנת לשמר את רמת המחירים הנוכחית"

בפמן ממשיך להעריך כי "במבט קדימה, מחיר הנפט יושפע מן הספקות, בנוגע למידת המשך קיום ההסכם על ידי המדינות החברות בקבוצת OPEC+ בדגש על רוסיה ועיראק, ומן ההערכות בנוגע להתפשטות וירוס הקורונה בעולם, ובפרט בסין ובארה"ב, והשפעותיו על הכלכלה העולמית. OPEC+ מעריכים כי הביקוש לנפט ימשיך לעלות. אולם להערכתנו, הביקוש לנפט צפוי להישאר נמוך בעת הקרובה, זאת למרות שהביקוש למוצרי נפט החל לעלות מרמת השפל. 

שילוב זה של היצע גלובלי גדול אל מול ביקוש חלש יחסית צפוי להשפיע לשלילה, יתכן שאף במידה ניכרת בזמן הקרוב, על מחיר הנפט. כמו כן, במידה והגל השני של נגיף הקורונה ימשך באזורים נרחבים וכן במידה והנגיף ימשיך להתפשט בקצב גבוה בארה"ב אזי קיים סיכון להחזרת המגבלות החברתית אשר יאטו את הפעילות הכלכלית ויקטינו את הביקוש לנפט.

"לעת עתה נראה שרק לאחר בלימת התפשטות וירוס הקורונה, בדרך שתאפשר הקלה ברורה ומתמשכת על צרכני הנפט הגדולים – תעופה ותובלה – ניתן יהיה לצפות להמשך עליית מחיר הנפט באופן יציב יחסית. במבט לסוף 2020, החוזים העתידיים מצפים לעליית מחירים מתונה בלבד לכ-44 דולרים לחבית BRENT ומחיר חבית מסוג WTI צפוי להישאר יציב סביב 41 דולרים לחבית. עם זאת, כנגד הערכות אלו מן החוזים, נראה שקיים חשש של ממש שבמהלך פרק הזמן שנותר עד לסוף 2020, עם דגש על מועדי פקיעת חוזי WTI בחודשיים הקרובים, תתכן ירידת מחירי נפט מחודשת, זאת ככל שהסימנים להחרפת מצב הווירוס ימשיכו ויתגברו".

x