נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

רשות שוק ההון >> העברת יתרה פטורה ליתרה שאינה פטורה, יתבצע רק לאחר קבלת אישור כי בוצעה הסבה של יתרה שאינה פטורה כיתרה צבורה פטורה בקופת גמל אחרת

לצורך המחשה להלן תובא דוגמה של שינוי סיווג כספים בהתאם למנגנון המוצע. עמית אשר יש לו שתי קופות גמל כאשר בקופה א' מנוהלת לזכותו יתרה צבורה פטורה בסך 1,000 ש"ח ובקופה ב' מנוהלת יתרה צבורה שאינה פטורה בסך 1,000 ש"ח יוכל לבצע הסבה

 

 
 

עידו גבע
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
06/08/2020

 

מרכיבי חשבון בקופת גמל - תיקון - טיוטה

בתוקף סמכותי לפי סעיפים 21, 22(ג) ו-39 לחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל), התשס"ה-2005 (להלן - החוק), ולאחר התייעצות עם הוועדה המייעצת, להלן הוראותיי:

 

  1. כללי

חוזר גופים מוסדיים 2019-9-8 "מרכיבי חשבון בקופת גמל - תיקון" (29.7.19) (להלן - החוזר), קובע הוראות שונות לעניין רישום מרכיבי חשבון בקופת הגמל.

 

בהתאם להוראות החוזר עמית רשאי לבקש לייחס יתרה צבורה פטורה כיתרה צבורה שאינה פטורה, וזאת מבלי שהעמית נדרש להמציא לחברה כל אישור.

 

מפניות שהגיעו לרשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון עולה כי המנגנון הקיים עלול לאפשר לעמיתים לשנות את ייחוס הכספים בקופת הגמל, על מנת לקבל הטבות מס שלא כדין.

 

לאור האמור, מוצע לתקן את המנגנון הקבוע בחוזר כך ששינוי הייחוס יבוצע רק בכפוף להמצאת אישור כי ניתן שינוי ייחוס הפוך בקופת גמל אחרת, וזאת על מנת למנוע אפשרות של קבלות הטבות מס שלא כדין.

 

  1. הוראות

בחוזר מרכיבי חשבון יבואו השינויים המפורטים, בתיקוני המהדורה, בנספח לחוזר זה.

 

  1. תחולה
  1. האמור בחוזר זה יחול על כל קופות הגמל.
  2. על אף האמור בסעיף קטן (א), הוראות סעיפים 7-10 לא יחולו על קופות גמל שהן קופות ביטוח שהופקו לפני יום 1 בינואר 2004.

 

  1. תחילה

תחילתן של הוראות חוזר זה ביום פרסומן.

 

 

כללי

מטרת החוזר היא לתקן את סעיף 8(ד) בחוזר 2019-9-8 "מרכיבי חשבון בקופת גמל - תיקון" (29.07.19) (להלן - החוזר) על מנת למנוע קבלת הטבות מס שלא כדין.

 

סעיף 8:

הסעיף קובע כללים לעניין ייחוס ורישום הפקדות וקובע בין היתר את הפעולות שעל חברה מנהלת לבצע על מנת לשנות ייחוס של יתרה פטורה ליתרה שאינה פטורה ולהיפך. לפי ההנחיות הקיימות כיום, ניתן לייחס יתרה צבורה פטורה כיתרה צבורה שאינה פטורה על סמך בקשת העמית בלבד, מבלי שהעמית נדרש להמציא לחברה כל אישור.

 

בהתאם, מוצע לתקן את סעיף 8(ד)(1) ו-8(ד)(2) לחוזר כך שייחוס יתרה פטורה ליתרה שאינה פטורה, יתבצע רק לאחר קבלת אישור כי בוצעה הסבה של יתרה שאינה פטורה כיתרה צבורה פטורה בקופת גמל אחרת. יובהר, כי ללא קבלת האישור לידי החברה המנהלת, לא תתבצע ההסבה מיתרה פטורה ליתרה שאינה פטורה בהתאם לבקשת העמית על מנת למנוע אפשרות של קבלות הטבות מס שלא כדין. המנגנון המוצע יאפשר לעמית לשנות את סיווג הכספים בין קופות, בכפוף לכך שלאחר השינוי סך הכספים הפטורים וסך הכספים שאינם פטורים לא ישתנה.

דברי הסבר

לצורך המחשה להלן תובא דוגמה של שינוי סיווג כספים בהתאם למנגנון המוצע.

עמית אשר יש לו שתי קופות גמל כאשר בקופה א' מנוהלת לזכותו יתרה צבורה פטורה בסך 1,000 ש"ח ובקופה ב' מנוהלת יתרה צבורה שאינה פטורה בסך 1,000 ש"ח יוכל לבצע הסבה כמפורט להלן:

  • העמית יפנה לחברה המנהלת של קופה א' ויבקש לשנות את סיווג ה-1,000 ש"ח מיתרה צבורה פטורה ליתרה צבורה שאינה פטורה.
  • חברה א' תנפיק לעמית אישור בהתאם לנוסח הקבוע בנספח א'.  
  • העמית יפנה לחברה המנהלת של קופה ב' עם האישור שקיבל מחברה א' ויבקש לשנות את סיווג ה-1,000 ש"ח מיתרה צבורה שאינה פטורה ליתרה צבורה פטורה.
  • לאחר הסבת הכספים חברה ב' תשלח לחברה א' אישור בנוסח הקבוע בנספח ג'.  
  • בעת קבלת האישור חברה א' תשלים את התהליך ותשנה את סיווג ה-1,000 ש"ח מיתרה צבורה פטורה ליתרה צבורה שאינה פטורה.

בסוף התהליך בקופה א' תנוהל יתרה צבורה שאינה פטורה בסך 1,000 ש"ח ובקופה ב' תנוהל יתרה צבורה פטורה בסך 1,000 ש"ח.

 

 

 

x