נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

עשר הגדולות || כיצד שינתה הקורונה את האחזקות העיקריות של קרנות הנאמנות? || האחזקה השלישית היא הפתעה מוחלטת

הקורונה שינתה סדרי עולם בטעמי המשקיעים, של העדפת מניות טכנולוגיה ורפואה על פני מניות נדל"ן ובנקים. מניות הבנקים וגם במידה מסוימת מניות הנדל"ן, היו עד פרוץ הקורונה מבין המועדפות ביותר על מנהלי הקרנות הישראליות, המצב הקיום דיי שונה

 

 
 

אדם כהן
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
29/09/2020

ענף הקרנות סוגר חודש שביעי של השקעות תחת הקורונה. הקורונה מתוקף עוצמתה שינתה סדרי עולם בכל הנוגע לטעמי המשקיעים, של העדפת מניות טכנולוגיה ורפואה על פני מניות נדל"ן ובנקים.

מניות הבנקים וגם במידה מסוימת מניות הנדל"ן, היו עד פרוץ הקורונה מבין המועדפות ביותר על מנהלי הקרנות הישראליות. במיוחד לאחר ששני ענפים אלו היו מהמצטיינים ב-2019.

אם כך, נכון לסוף חודש יוני, על פי האחזקות של קרנות הנאמנות באתר פאנדר, עשר המניות עם האחזקות המשמעותיות ביותר מתחלקות כך: ארבע מניות בנקים ושתי חברות נדל"ן. עימן מחוזקות חברת אנרגיה, חברת תרופות, חברת תקשורת וחברת טכנולוגיה.

שתי האחזקות הגדולות נותרו מניות בנקים, נכון לסוף יוני, 390 קרנות מחזיקות במניות פועלים בסך של 717 מיליון שקל. במניית לאומי, 386 קרנות מחזיקות כ-610 מיליון שקל. באופן מפתיע מאוד, מחזיקות הקרנות במניית אנלייט אנרגיה יותר מחצי מיליארד שקל (511 מיליון ליתר דיוק). זוהי האחזקה השלישית בגודלה בשוק המניות. שווי השוק של אנלייט אנרגיה, נכון לסוף השבוע שעבר עמד על 4.9 מיליארד שקל ועשרה אחוז ממנו מוחזק על ידי הקרנות מניית אנלייט עלתה 32% מתחילת השנה. התשואה החיובית הגדילה גם את האטרקטיביות שלה בפני מנהלי הקרנות.

במניית נייס, החברה הטכנולוגית הישראלית הגדולה ביותר שנסחרת בשוק המקומי. הקרנות מחזיקות בנייס 501 מיליון שקל. האחזקה החמישית בגודלה היא מניית דיסקונט א עם שווי של 477 מיליון שקל. מזרחי טפחות היא האחזקה החמישית בגודלה עם 400 מיליון שקל.

מניית טבע, שבמשך שנים הייתה האחזקה העיקרית של הקרנות, היום נמצאת במקום השביעי עם אחזקה של 360 מיליון שקל. אחריה, מנייה נוספת שמחוזקת בסך גבוה היא מניית בזק שמסיימת השנה, שלוש שנים של ירידות. הקרנות מחזיקות בבזק בסך של 354 מיליון שקל.

שתי המניות האחרונות שמחוזקות בשיעורים גבוהים וסוגרות את טבלת עשרת הגדולות הן מניות נדל"ן: אלוני חץ וביג. אלוני חץ מחוזקות ב-345 מיליון שקל וביג ב-294 מיליון שקל.  

 

מניות

שם הנכס

מס' קרנות

סה"כ אחזקות

פועלים

390

717.45

לאומי

386

609.56

אנלייט אנרגיה

385

511.24

נייס

328

501.21

דיסקונט א

354

477.12

מזרחי טפחות

267

399.69

טבע

312

359.56

בזק

338

353.72

אלוני חץ

338

344.58

ביג

312

294.4


x