נכון להיום 21.12 מנוהלים בתעשיית קרנות הנאמנות 72 קרנות נאמנות מחקות. היקף הנכסים המנוהל בקרנות אלו הינו 2.745 מיליארד ש"ח נכון לסוף נובמבר. החברות המנהלות את מירב הכספים בענף זה הינם: כלל פיננסים ומגדל שוקי הון. כלל פיננסים היו הראשונים לצאת עם קרנות מחקות אגחיות ואילו מגדל היו החלוצים בקרנות מחקות מניתייות. החברה בעלת מספר הקרנות הרב ביותר של קרנות מחקות הינה פסגות עם 18 קרנות.
כלל פיננסים מנהלת את היקף הנכסים הגדול ביותר בענף זהמעל -1.2 מיליארד ש"ח נכון לסוף נובמבר.
למרות היותה של פסגות החברה בעלת מספר הקרנות המחקות הגבוה ביותר היא מנהלת היקף נכסים נמוך של 263 מיליון ש"ח בקרנות אלו ונמצאת במקום הרביעי בלבד בתחום זה.
משיחות עם פעילים בשוק נראה כי הענף נמצא בצמיחה מואצת של מספר הקרנות וגיוסים. לכתב פאנדר נודע כי לפני מספר ימים חצו במגדל שוקי הון את היקף 1 מיליארד ש"ח בקרנות המחקות המנוהלות על ידה. המנוע העיקרי שעומד מאחורי הגיוסים הגדולים של מגדל שוקי הון הוא דמי הניהול האפסיים. בנוסף מגדל צברה מוניטין טובים בהיצמדות למדדים בקרנות המחקות המניתיות שלה, בשנה האחרונה והשילוב של השניים בתוספת קמפיין מוצלח מניב תוצאות מרשימות.
לעמוד הקרנות המחקות המכיל את דמי הניהול של כל הקרנות לחץ כאן.
| חברה | מספר קרנות מחקות | היקף מנוהל בקרנות מחקות |
| כלל פיננסים | 17 | 1232.2 |
| מגדל שוקי הון | 10 | 851.4 |
| דש מנהלת | 4 | 267.2 |
| פסגות | 18 | 263.3 |
| אי.בי.אי | 7 | 107.6 |
אקסלנס | 9 | 10.2 |
| גאון מנהלת | 2 | 5.1 |
| הראל פיא | 4 | 3.8 |
| מנורה מבטחים | 1 | 3.8 |
| 9 חברות | 72 | 2744.6 |
נתוני היקף הנכסים באדיבות אתר הבורסה
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

אורי שמואלי משנה למנכל מגדל שוקי הון


