יש רגולטור בירושלים - יו"ר רשות שוק ההון אילץ את שלמה אליהו להתפטר

שלמה אליהו וויתר על תפקידו כדירקטור בחברת מגדל לביטוח. כך מדווחת החברה לבורסה. אליהו, בעלי השליטה בקבוצת מגדל, ימשיך לכהן בתפקיד יו"ר מגדל אחזקות. האם לאחר חודשים של עימותים עם ד"ר משה ברקת, הממונה של שוק ההון, ביטוח וחיסכון, נכנע אליהו ללחצי ברקת? כן.

 

 

FacebookTwitter Whatsapp
דר משה ברקת צילום לעמדר משה ברקת צילום לעמ

קרן מרדכי
15/10/2020

יש רגולטור בירושלים

שלמה אליהו התפטר מתפקידו כדירקטור בחברת מגדל לביטוח

שלמה אליהו וויתר על תפקידו כדירקטור בחברת מגדל לביטוח. כך מדווחת החברה לבורסה. אליהו, בעלי השליטה בקבוצת מגדל, ימשיך לכהן בתפקיד יו"ר מגדל אחזקות. האם לאחר חודשים של עימותים עם ד"ר משה ברקת, הממונה של שוק ההון, ביטוח וחיסכון, נכנע אליהו ללחצי ברקת? כן.

ביולי האחרון הורה הממונה לשלמה אליהו כי לא יוכל להמשיך לכהן בשני הדירקטוריונים, מחשש למעורבות שלו ושל חברי דירקטוריון מגדל אחזקות. הממונה קבע אז במכתבו: "1. מר אליהו אינו רשאי להמשיך ולכהן במקביל כדירקטור בחברת האחזקות ובמגדל ביטוח.  2. ככל שיבחר להמשיך ולכהן כדירקטור במגדל ביטוח, יהא עליו לקבוע את משרדיו מחוץ למשרדי מגדל ביטוח".

במכתבו החריף של ברקת לאליהו טען הממונה כי "דירקטוריון מגדל אחזקות שימש דה פקטו כדירקטוריון מגדל ביטוח, וכללי הממשל התאגידי אינם יכולים לקבל זאת". עוד טען ברקת במכתב, כי "בחינת הרשות הצביעה על מספר אירועים אשר לדבריה, מעידים על תפקוד לקוי של אליהו בניגוד לחובות המוטלות עליו מכח הוראות הדין, לרבות הובלת דירקטוריון החברה ליטול בניגוד להוראות הדין את סמכויותיו של דירקטוריון מגדל ביטוח".

מאז ועד היום המשיך אליהו לכהן בשני התפקידים והשבוע ניסה אף למנות את מוטי רוזן כדירקטור במטרה שיחליף את ניר גלעד, יו"ר מגדל ביטוח, כשזה יפרוש ב-31 בדצמבר 2020. בין אליהו לגלעד שורר מתח בשנה האחרונה ואליהו לא הסתיר את רצונו להחליפו. ואולם, היום כאמור, החליט אליהו להישמע להוראת הממונה ובחר לעזוב את תפקיד הדירקטור במגדל ביטוח ולהישאר יו"ר חברת האחזקות.

בסביבת מגדל טוענים, כי התפטרותו של אליהו מדירקטוריון מגדל ביטוח, היא מהלך שנועד לפייס את ברקת כדי להכשיר את מינויו מוטי רוזן, מנכ"ל מנורה מבטחים לשעבר, לדירקטור ואחר כך אפשר יהיה לבחור בו לתפקיד יו"ר הדירקטוריון במקום ניר גלעד.

מגדל ביטוח מדווחת כי בנוסף להתפטרות אליהו מדירקטוריון מגדל ביטוח אישרה האסיפה הכללית של מגדל חברה לביטוח את מינויים של אריה מינטקביץ, עזריאל מוסקוביץ, חיים רמון ורוזן לדירקטורים במגדל ביטוח. כמו כן, אשרה האסיפה הכללית את מינויו של ראש השב"כ לשעבר כרמי גילון לדירקטור במגדל ביטוח, במקומו של ניר גלעד, רק שהאחרון יסיים את תפקידו בסוף השנה, או ביום בו הממונה יאשר מינוי יו"ר דירקטוריון חדש למגדל ביטוח, לפי המאוחר. מינויים של רוזן וגילון כפופים לאישור הממונה.