האג"ח הקצרות חוטפות והארוכות מרוויחות...
בעקבות החשש מהתגברות האינפלציה ולאור הסימנים לכך שהצמיחה במשק מתחילה להתבסס, בחר הנגיד להעלות את הריבית ברבע אחוז נוסף גם החודש.
בתגובה לעלית הריבית אומר גילעד אלטשולר, מנכ"ל ובעלים ב"אלטשולר שחם בית השקעות" לכתב פאנדר כי "גם לאחר העלאת ריבית זו, ראינו את אותו הניגון לו אנו עדים בחצי השנה האחרונה - האג"ח הארוכות עולות בעוד מחירן של האג"ח הבינוניות והקצרות יורד.
כמו שאנו אומרים מזו תקופה ארוכה, ככל שימשכו העלאות הריבית במשק, עקום התשואות ימשיך להתיישר ועשוי להסב הפסדי הון למשקיעים באג"ח בעלות מח"מ קצר. לכן, אנו ממשיכים לטעון כי השקעה באגרות חוב בעלות מח"מ בינוני/ארוך, אשר כבר מגלמות את העלאת הריבית הצפויה בעתיד, היא המקום המיטבי להיות בו בתקופה הנוכחית."
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.




