נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

שירות התעסוקה || עובדי המכירות והשירותים הם הנפגעים העיקריים באוקטובר ושיעורם בקרב דורשי העבודה החדשים עומד על כ 28%

בחודש אוקטובר נרשמו 2,669 נהגי אוטובוס ומשאיות כדורשי עבודה חדשים

 

 
רמי גראור קרדיט שלומי אמסלם רמי גראור קרדיט שלומי אמסלם
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
12/11/2020

 בראש רשימת המקצועות הנפגעים ביותר נמצאים המוכרים בחנויות עם 7,367 דורשי עבודה חדשים שנרשמו בחודש אוקטובר, אחריהם עובדי מזכירות עם 6,279

 ירידה משמעותית בשיעור העובדים האקדמיים בקרב החוזרים לעבודה, מ 35.2% בחודש ספטמבר ל 18.7% בלבד בחודש אוקטובר 

עם חזרתו המדורגת של שוק העבודה לפעילות, מדווח ביום רביעי שירות התעסוקה כי במהלך חודש אוקטובר, החודש בו החלה החזרה מהסגר השני, ענפי התעסוקה העיקריים שנפגעו בחודש זה הם ענפי המכירות והשירותים. יצוין, כי בענפים אלו נכללים מקצועות כמוכרים בחנויות, מטפלים, סייעי הוראה, עובדי מסעדות, עובדי אבטחה, ניקיון ועוד. 

בעוד בספטמבר, חודש הסגר השני, עמד שיעורם של עובדי ענפים אלו על 35.3% מכלל דורשי העבודה החדשים, הרי שבאוקטובר שיעורם אמנם השתפר אך לא בעצימות המצופה ועומד כעת על 27.9% מכלל דורשי העבודה החדשים. כאשר משווים את נתוני אוקטובר לנתוני חודשי החזרה לשגרה מהסגר הראשון, אפריל ומאי, המצב מדאיג עוד יותר – 27.9% באוקטובר לעומת 21.9% ו 21.1% לאפריל ומאי, בהתאמה. 

לצד זאת, יש לשים לב שעובדי המכירות והשירותים מהווים גם את הקבוצה העיקרית בקרב החוזרים לעבודה בחודש אוקטובר ומהווים 31.3% מהם, מדובר בעלייה משמעותית ביחס לספטמבר אז עמד שיעורם על 23.5%. כמו כן, שיעורם גבוה גם בהשוואה לחודשים אפריל ומאי, אז עמד שיעורם על 23.5% ו 30.3%, בהתאמה. 

נתון בולט נוסף הוא הירידה הדרמטית בשיעור העובדים האקדמאיים בקרב החוזרים לעבודה, אשר בספטמבר היוו 35.2% ובאוקטובר 18.7% בלבד. יצוין, כי גם בשיעור העובדים האקדמיים בקרב הנרשמים כדורשי עבודה ישנו הבדל בין ספטמבר ואוקטובר, אם כי קל יותר – 14.5% בספטמבר לעומת 16.5% באוקטובר. עוד יצוין, כי בין ספטמבר לאוקטובר נרשמה עלייה של 87% בשיעור שמפעילי המכונות ומרכיבי המוצרים בקרב החוזרים לעבודה, מ 4.5% בספטמבר ל 8.4% באוקטובר. 

בראש רשימת המקצועות בקרב דורשי העבודה החדשים שנרשמו בחודש אוקטובר נמצאים המוכרים בחנויות עם 7,367 דורשי עבודה,  אחריהם ברשימה עובדי מזכירות עם 6,279, מטפלים בילדים עם 5,617 ועובדי מסעדות עם 4,501. עוד ראוי להדגיש, כי בחודש אוקטובר נרשמו 2,669 נהגי אוטובוס ומשאיות כדורשי עבודה חדשים. 

רמי גראור, מנכ"ל שירות התעסוקה: "החזרה המדורגת לשגרה מבשרת על מגמת שיפור, ועלינו להוסיף ולחזק אותה. עלינו לחזק את מנגנוני התמך והתימרוץ למעסיקים, לעובדים ולדורשי עבודה להישאר בשוק העבודה ולחזור אליו, זאת באמצעות חיזוק הקישוריות לשוק העבודה בדמות מענקי עידוד למעסיקים, קורסי הכשרות מקצועיות, אימונים וניצול זמן לשיפור מיומנויות של דורשי העבודה. אך באחרונה, קידמנו שורת צעדים בנושא כדוגמת הקול הקורא בשיתוף התאחדות התעשיינים להכשרה מקצועית בענפי התעשייה". 

x