נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

ברנדשילד || ההנפקה הראשונה של חברת סייבר ישראלית בבורסה האנגלית מאז 2018

חברת הסייברסקיוריטי הישראלית תצטרף לבורסה האנגלית לאחר עלייה משמעותית בליבת פעילותה בשל השפעות הקורונה

 

 
מימין יואב קרן  משמאל יובל זאנטקרן  צילום אורדנוןמימין יואב קרן משמאל יובל זאנטקרן צילום אורדנון
 

מיכאל לוי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
12/11/2020

BRANDSHIELD הישראלית, חברה מובילה בשוק פתרונות הסייבר של הגנת מותגים דיגיטלית (Brand protection) והסרת איומים ברשת (Online threat hunting), הודיעה שבכוונתה להירשם למסחר בשוק האלטרנטיבי (AIM) של הבורסה לניירות ערך בלונדון (LSE). 

ההנפקה תתבצע דרך השתלטות לאחור על חברת Two Shields, המחזיקה בכ- 20% מהבעלות על החברה. חברת Two Shields הודיעה על כך הבוקר גם היא. חברת Two Shields תשנה את שמה ל-BRANDSHIELD Systems והתאריך בו יחל המסחר במניה הינו ה-1 לדצמבר 2020.

BRANDSHIELD גייסה במסגרת ההנפקה 3.2 מיליון ליש"ט שמטרתם לקדם את אסטרטגית הצמיחה של החברה. החברה מנוהלת ע״י המנכ"ל יואב קרן והמנכ"ל המשותף וסמנכ"ל הטכנולוגיות, יובל זאנטקרן. החברה הוקמה ב-2013 על ידי יואב קרן, יובל זאנטקרן ודויד פרידמן. זוהי החברה השנייה שהקימו המייסדים כ-spin off מחברת דומיין דה נט, שהינה רשם שמות הדומיין המוביל בישראל. מטה החברה ממוקם בבישראל ולה משרדים ברחבי העולם. בין משקיעיה גיגי לוי, קרן אפטרדוקס, דיוויד אסיא, יובל בהרב, קרן iAngles, משה שליסר מקרן שפע ודיים אן גלואג (Ann Gloag) המיליארדרית מסקוטלנד שהקימה את קבוצת Stagecoach.

הכסף שיגוייס בהנפקה יסייע ל BRANDSHIELD לממש את פוטנציאל הצמיחה בכמות ההזדמנויות העסקיות שהיא חווה. BRANDSHIELD מספקת פתרונות של הגנת מותגים דיגיטלית והסרת איומים ברשת, המגנים על מותגים וחברות מהנזקים הפיננסיים ונזקים למוניטין שלהם כתוצאה מפשעי סייבר, כגון פישינג, הונאות, התחזות לבכירים או מכירה של מוצרים מזויפים באינטרנט. 

יואב קרן, מנכ"ל החברה אמר: "משבר הקורונה סיפק לעברייני רשת ואמני הונאה הזדמנות להגדיל את פעילותם. פושעים בתחום הסייבר בכל העולם מנסים להרוויח בצורות שונות - ממכירת תרופות מזויפות לקורונה ועד להתקפות פישינג. התקפות אלו מנצלות את העליה בפעילות הדיגיטלית בעולם והשינוי בהתנהגות צרכנים ברשת, כגון עליה גדולה בקניות ברשת, ושימוש באפליקציות לשיחות וידאו. יותר ויותר חברות מבינות את הסכנות ללקוחותיהן, עובדיהן ולפעילותן העסקית מאיומים והונאות דיגיטליים."

עוד הוסיף קרן: "הביקוש לפתרונות המובילים של BRANDSHIELD, שיכולים להסיר מהאינטרנט את האיומים הללו, אשר יכולים לגרום לחברות נזק כלכלי ונזק למוניטין, הולך רק לעלות. ההנפקה שלנו תאפשר לנו להשקיע ולממש את ההזדמנות ולספק ערך חיובי ארוך טווח לבעלי המניות שלנו".

בגמר תהליך ההנפקה BRANDSHIELD תהיה החברה הישראלית הראשונה מאז 2018 המנפיקה מניות בבורסה בלונדון. כמו כן, תהיה החברה לראשונה המונפקת בלונדון מתחום הגנת הסייבר (סייבר סקיוריטי) מ- 2018. ישנן כרגע 22 חברות שמקורן בישראל הנסחרות בשוק בלונדון בשווי שוק כולל של 8.4 מיליארד דולר.

טכנולוגיית הבינה המלאכותית (AI) שפיתחה החברה, מזהה איומים פוטנציאליים ברשת, מנתחת אותם, מדרגת אותם ומאפשרת את הסרתם מהרשת. טכנולוגית ביג דאטה ואלגוריתמים מתוחכמים מאפשרים למערכת לזהות רשתות של איומים דיגיטליים וקבוצות זייפנים. לחברה מחלקה פנימית של מומחים בהסרת איומים מהרשת, המורכבת מצוותים של עובדים בעלי השכלה כעורכי דין וניסיון רב בתחום הקניין הרוחני ובאינטרנט.

שוק זיהוי איומי סייבר (Cyber threat intelligence) נמצא בצמיחה מהירה, כאשר על פי MarketsandMarkets התעשייה צפויה להגיע להיקף של של 12.9 מיליארד דולר עד שנת  2023, בקצב גידול שנתי של 20%. במהלך השנתיים וחצי האחרונות BRANDSHIELD הגדילה את היקף ההכנסות ממנויים שלה ("ARR") פי חמש. 

במהלך שנת 2020 כתוצאה ממשבר הקורונה ועלייה בפעילות הלא חוקית והתקפות באינטרנט BRANDSHIELD חוותה האצה בפעילותה העסקית. כדוגמא, מוקדם יותר השנה, BRANDSHIELD הכריזה כי היא ניטרלה 150 אתרי פישינג שפעלו כנגד חברת ליוויס (לוי שטראוס). הכנסות ה-ARR של BRANDSHIELD ממכירות חדשות במהלך השישה החודשים הראשונים של 2020 היתה כמעט זהה לכל המכירות החדשות בכל שנת 2019.

BRANDSHIELD מספקת את הפתרונות שלה ללקוחות רבים ומספקת הגנה על מותגים בינלאומיים ממגוון רחב של תעשיות, כולל שירותים פיננסים, פארמה, אופנה, טכנולוגיה, מותגי ספורט ובידור. כשני שלישים מלקוחות החברה מגיעים מארצות הברית, אשר בה, וגם באירופה ובאסיה, הביקוש לפתרונות הייחודיים שמספקת החברה נמצא בעליה. 


בתמונה: מימין יואב קרן מייסד ומנכ"ל. משמאל יובל זאנטקרן מייסד משותף וסמנכ"ל טכנולוגיות. צילום אור דנון
x