נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

שר האוצר ושר העבודה והרווחה סיכמו על הקמת מנהלת הכשרות מקצועיות

המנהלת שתקום במשרד האוצר תפעל בשיתוף פעולה עם משרד העבודה והרווחה ותקדם הכשרות מקצועיות במקצועות עתירי פריון

 

 
ישראל כץ שר האוצרישראל כץ שר האוצר
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
22/11/2020

במטרה להתמודד עם השלכות המשבר ולאור הצורך של הממשלה להגביר את היקף ההכשרה המקצועית הנדרש בימים אלו, סיכמו שר האוצר, ישראל כ"ץ ושר העבודה והרווחה, איציק שמולי על הקמתה של מנהלת הכשרות מקצועיות שתקדם הכשרות במקצועות בעלי שכר גבוה במשק בענפי התשתיות, הבינוי, ההייטק והתעשייה.

המנהלת תפעל בשיתוף גורמים ממשלתיים וחוץ ממשלתיים, בהם מעסיקים וגופי הכשרה, במטרה לקדם מסלולי הכשרה מקצועיים תוך התמקדות בהשמת עובדים, ביניהם צעירים וחיילים משוחררים, לאורך זמן, בשכר ובפריון גבוה. כמו כן תפעל המנהלת להרחבת וגיוון ההכשרות המקצועיות. 

במקביל, זרוע העבודה תרחיב משמעותית את פעילותה בתחום ההכשרות המקצועיות, תייצר מסלולים מתקדמים ומודרניים בשיתוף המעסיקים במגוון רחב של תחומים ותגביר את פעילותה לסיוע לצעירים דורשי העבודה ולהעלאת שיעור ההשתתפות של אוכלוסיות היעד ושילובם בשוק העבודה.

המנהלת וזרוע עבודה יפעלו במשותף להכשרה ולהשתלבות של 100 אלף דורשי עבודה לפחות בתקופה הקרובה. מדובר בצעד משלים לצעדים שנוקט משרד האוצר במטרה לסייע למובטלים ולמעסיקים בהתמודדות עם משבר הקורונה.
הצעת ההחלטה על הקמת המנהלת צפויה לעלות לאישור הממשלה בשבוע הקרוב.

שר האוצר, ישראל כ״ץ: ״לצד רשת הביטחון הכלכלית שפרשתי ושפועלת היטב ומסייעת לשכירים בחל״ת, לעצמאים ולבעלי העסקים, החלטנו על הקמת מנהלת הכשרות מקצועיות שתייצר מסלולים מתקדמים ומודרניים, שיהוו סל כלים הטוב ביותר להשיב מובטלים רבים למעגל העבודה. יחד נוביל את מדינת ישראל בחזרה לצמיחה ושגשוג.  אני מודה לשר הרווחה  ולאנשי משרד האוצר על שיתוף הפעולה למען אזרחי ישראל".

שר העבודה והרווחה, איציק שמולי:  ״אני שמח על ההבנות שהושגו ועל שיתוף הפעולה שנרקם בין המשרדים לטובת מובטלים רבים שזקוקים להכשרות איכותיות כמו אוויר לנשימה. אין ספק שמדובר במהלך בעל חשיבות לאומית שיסייע לאלפי מובטלים, ביניהם גם צעירים רבים, לחזור בתנאים טובים למקצועות נדרשים בשוק העבודה. זרוע העבודה תמשיך להוות נדבך מרכזי ומוביל בתחום ההכשרות ותפעל בצורה מתואמת עם המנהלת, שבסופו של דבר תשולב בתוכה. אני מודה לשר האוצר על התכליתיות ועל שיתוף הפעולה, לאנשי משרדו וכמובן לזרוע העבודה בראשות מוטי אלישע״.

x