השבוע פורסמו נתונים אופטימיים ביותר – במדדי האינפלציה והצמיחה ברבעון השלישי. האם זה מראה שהקורונה עושה הפסקה? מה שבטוח זה כשאין סגר הכלכלה חוזרת לעבוד ובעוצמה.
ביום חמישי האחרון עלה לאוויר פרק נוסף בפודקאסט הכלכלי של הראל, "אבלמה?" פרק שעוסק בהשקעות פוסט קורונה – לאור האופטימיות ששוררת בשוק המניות, האם כדאי לעשות דווקא עכשיו שינויים בתיק ההשקעות שלכם?
בפרק התארח
האנליסט אורי הרשקוביץ', מומחה בתחום מדעי החיים, שהסביר לעפר קליין ראש אגף כלכלה ומחקר מקבוצת הראל ביטוח ופיננסים ורד אורבך סולן להקת רד בנד, מדוע החיסון לא יגיע מישראל ואיך ישפיע השינוע המורכב של החיסונים על סיומו של משבר הקורונה.
לדברי הרשקוביץ, הנתונים של החברות מעודדים מאוד שכן הניסויים בוצעו על עשרות אלפי אנשים שהם בהחלט סדרי גודל מהותיים ולכן אפשר לברך על המוגמר. הרשקוביץ הוסיף כי הערכות הן שעד סוף השנה יתחילו לחסן בארה"ב ובמהלך 2021 יהיו כבר כמיליארד מחוסנים בעולם. הרשקוביץ חידד ואמר כי אין הבדלים מהותיים בין החיסונים למעט האפסון והשימור שלהם, החיסון של פייזר מצריך שינוע ושימור בכמינוס 80 מעלות צלזיוס בעוד שבחיסון של מודרנה הטמפרטורה היא כמינוס 5 מעלות. לכן , פייזר צריכים להקים תשתית מיוחדת לשינוע ואיפסון של החיסונים מה שיכול להשפיע על נתח השוק שתצבור.
קליין ואורבך התעניינו בשאלה האם החיסון יגיע מישראל, והרשקוביץ הוסיף כי אכן יש מאמץ ישראלי אך השלבים הם מאוד מוקדמים. עוד הוסיף הורביץ, כי לאור הניסיון המועט שלנו בתחום החיסונים הוא לא צופה עתיד מזהיר לחיסון הישראלי.
בפודקאסט עלו שאלות נוספות לגבי השקעות בימי פוסט קורנה ומי הסקטורים שייהנו מצמיחה מחודשת של הכלכלה העולמית.
קבוצת הראל ביטוח ופיננסים השיקה בספטמבר האחרון פודקאסט מאקרו כלכלי שבועי : "אבלמה?" את הפודקאסט מגישם עפר קליין ראש אגף כלכלה ומחקר מקבוצת הראל ביטוח ופיננסים לצד עם רד אורבך סולן להקת רד בנד. הפודקאסט "אבלמה?" עולה אחת לשבוע בימי חמישי ועוסק בין היתר בנושאי מאקרו כלכלה אקטואליים וזאת מתוך מטרה להעביר אותם בצורה קלילה ונעימה, תוך הענקת ערך מוסף למאזינים ולקהל הלקוחות של החברה ובכלל. הפודקאסטים קלילים וקצרים במיוחד.
פתיחת ערוץ התוכן מהווה מהלך המשך לערוץ הטלגרם שפתחה הקבוצה מוקדם יותר השנה ולו כבר אלפי עוקבים . בקבוצה טוענים שהיא תמשיך לפתח עוד פלטפורמות תוכן עבור הלקוחות בכדי להנגיש עבורם את המידע ולייצר קשר חזק יותר עם קהל הלקוחות.
בפודקאסט "אבלמה?" עפר קליין ורד אורבך ייצרו שיח פתוח ויומיומי שיתמקד בסוגיות כלכליות-חדשותיות, כאשר קליין ורד יבדקו מה הסיבות לתהליכים מאקרו כלכליים מקומיים וגלובליים, למה הם קורים ובעיקר איך הם משפיעים על הכיס של כולנו.
לינקים להאזנה לפודקאסט השבועי של הראל-
ספוטיפי:
https://spoti.fi/337xZ0M
גוגל :
https://bit.ly/3nJJH9S