הגיוסים נמשכים, אם כי בקצב נמוך יותר – תעשיית הקרנות המסורתיות סיימה את השבוע בגיוסים קלים של כ-150 מיליון שקל. כסף ממשיך לצאתמהאפיק הממשלתי לכיוון קרנות אג"ח חברות וכללי , כאשר הקרנות השקליות רושמות את השבוע החלש ביותר שלהן ב-5 החודשים האחרונים. הקרנות המנייתיות סבלו מפדיונות קלים לאור ירידות השערים בשוקי המניות, אך הקרנות הכספיות לא מצליחות להתאושש ורושמות עוד שבוע של פדיונות גבוהים. |
תעשיית קרנות הנאמנות סיכמה את השבוע האחרון בפדיונות של כ-330 מיליון שקל, אך בנטרול הקרנות הכספיות שפדו כ- 0.5 מיליארד שקל, גייסו הקרנות המסורתיות כ-150 מיליון שקל או קצב גיוס יומי של כ-30 מיליון שקל, ירידה משמעותית מקצב הגיוסים של השבוע הקודם לו שעמד על כ-100 מיליון שקל ליום.
המנצחת הגדולה של השבוע - קרנות אג"ח חברות וכללי שרושמות שבוע גיוסים נוסף, אם כי בקצב נמוך יותר מהשבוע הקודם לו. בשבוע החולף הן גייסו כ-0.5 מיליארד שקל או קצב גיוס יומי של כ-100 מיליון שקל. הגיוסים נשמרים על קצב גבוה בזכות המשך המגמה החיובית באגרות החוב הקונצרניות , לאורך כל הדירוגים השונים.
באפיק הממשלתי מגמת הפדיונות נמשכת, זאת לאחר שקרנות אג"ח מדינה וצמוד מדד רשמו השבוע יציאת כספים של כ- 190 מיליון שקל, בדומה לשבוע שעבר, ואילו הקרנות השקליות רשמו פדיונות גבוהים יחסית של כ-150 מיליון שקל - הפדיון השבועי הגבוה ביותר ב-5 החודשים האחרונים. מגמת הפדיונות באפיקים הממשלתיים מתחדדת, בזמן שכסף רב עובר מהן היישר לקרנות המתמחות באג"ח קונצרני, עם רצון המשקיעים לקחת סיכון גבוה יותר תמורת תשואה נאותה יותר.
הקרנות המנייתיות רשמו, לראשונה החודש, שבוע של פדיונות. חוסר היציבות בשוקי המניות בת"א, ובעיקר בעולם, גרמו לפדיונות לא גדולים של כ- 50 מיליון שקל. הפדיונות התמקדו בעיקר בקרנות המנייתיות המתמחות במניות בחו"ל, שפדו כ-40 מיליון שקל. יחד עם זאת, מתחילת החודש הגיוסים בקרנות המנייתיות עומדים על כ-290 מיליון שקל, במה שמסתמן כאחד החודשים החזקים בתקופה האחרונה.
הקרנות הכספיות רושמות עוד שבוע חלש עם פדיונות של לא פחות מ-0.5 מיליארד שקל. נראה, כי כל עוד ריבית בנק ישראל תישאר נמוכה, הקרנות הכספיות ימשיכו "ליהנות" מחוסר אטרקטיביות, גם בימים שמפלס הפחד עולה במעט. מתחילת החודש רשמו הקרנות הכספיות פדיונות כבדים של כ-1.7 מיליארד שקל.
מתחילת החודש צמחה תעשיית קרנות הנאמנות בכ-1.4 מיליארד שקל, המיוחסת לגיוסים נטו של כ-0.2 מיליארד שקל ולעליית ערך נכסי הקרנות בכ-1.2 מיליארד שקל, זאת על רקע עלייה במדד מיטב לקרנות הנאמנות בשיעור של כ-0.9%.
תעשיית הקרנות מנהלת נכון ל-28.1.10 כ-134.55 מיליארד שקל.
טבלת יצירות/פדיונות בקטגוריות המובילות:
אפיק | סיכום שבועי (24-28/1/10) (במיליוני שקלים) | סיכום חודש ינואר 2010 (3-28/1/10) (במיליוני שקלים) |
קרנות מנייתיות * | 47- | 289 |
קרנות כספיות | 494- | 1,671- |
קרנות אג"ח שקליות | 146- | 13 |
קרנות אג"ח מדינה וצמוד מדד | 193- | 1,028- |
קרנות אג"ח חברות וכללי | 493 | 2,151 |
שונות (אגד קרנות ואחרות) | 54 | 437 |
סה"כ | 333- | 191 |
סה"כ (בנטרול קרנות כספיות ואגד ישראלי) | 154 | 1,848 |
- כולל מניות ישראל, מניות חו"ל וגמישות.
רוני אפטר, מנהל קשרי יועצים במיטב
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





