שירות התעסוקה - מעל 40% מתושבי אילת מבקשי עבודה

נתוני הערים בעלות שיעור דורשי העבודה הגבוה ביותר בחודש ינואר || אילת בראש, ביתר עילית שנייה עם 30.9% אך עם עלייה של 5.8% בהשוואה לחודש דצמבר

 

 
רמי גראור קרדיט שלומי אמסלם רמי גראור קרדיט שלומי אמסלם
 

מיכאל לוי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
22/02/2021

החרדים והערבים במוקד הפגיעה: 12 מתוך 15 הערים בעלות שיעור דורשי העבודה הגבוה ביותר במהלך חודש ינואר הן או חרדיות, או ערביות או בעלות ריכוז אוכלוסייה חרדי/ערבי גבוה.

ערי התיירות גם הן בראש: כצפוי, נוכח העובדה שענף התיירות היה סגור כולו במהלך חודש ינואר, שתי ערי התיירות המובילות בישראל (אילת וטבריה) רשמו שיעורי דורשי עבודה גבוהים (אילת במקום הראשון עם 40.4% וטבריה במקום החמישי עם 27.8%).




העלייה הגבוהה ביותר ביחס לחודש דצמבר נרשמה בערים חרדיות: בארבע ערים בלבד נרשמה עלייה של יותר מ 4% בשיעור דורשי העבודה בהשוואה לחודש דצמבר, ארבעתן ערים חרדיות (ביתר עילית, אלעד, מודיעין עילית ובני ברק)

שירות התעסוקה פירסם  את רשימת הערים שמספר תושביהן עולה על 40,000 שרשמו את שיעורי האבטלה הגבוהים ביותר במהלך חודש ינואר, שהיה כולו תחת הסגר השלישי שהחל ב 27.12 והסתיים ב 7.2. לפי נתוני שירות התעסוקה עולה כי בראש הרשימה ניצבה אילת עם שיעור דורשי עבודה של 40.4%, כאשר במהלך חודש דצמבר עמד שיעור דורשי העבודה בעיר על 36.92%.

נזכיר כי מדיניות האיים הירוקים פעלה כחודש, סביבות מחצית נובמבר עד למחצית דצמבר. שנייה ברשימה, בפער של כ 10%, ניצבה ביתר עילית עם שיעור של 30.9%, ואחריה אום אל פחם, נצרת, טבריה ועכו עם שיעורים של 29.8%, 29.6%, 27.8% ו- 27.8% בהתאמה.

יש לשים לב, כי בין 15 הערים המובילות ברשימה 4 הן ערים חרדיות (ביתר עילית, אלעד, בני ברק ומודיעין עילית), ב- 2 מהן שיעור חרדים גבוה (ירושלים ובית שמש), 5 מהן ערים ערביות (אום אל פחם, נצרת, שפרעם, טייבה ורהט), אחת עם שיעור ערבים גבוה (עכו) ו- 2 מהן ערי התיירות המובילות בישראל (אילת וטבריה).



העלייה בשיעורי האבטלה, כפי שדיווח שירות התעסוקה לכל אורכו של הסגר השלישי, באה כתוצאה מהטלת מגבלות על המשק הישראלי בצלו של הסגר. כלל עיר ישראל נפגעו כתוצאה מהטלת המגבלות, אולם ארבע ערים נפגעו יותר מכולן – ביתר עילית (5.8%), אלעד (5.1%), מודיעין עילית (4.8%) ובני ברק (4.5%) – ארבעתן חרדיות. אחריהן ברשימה ניצבות קריית גת (3.6%), בית שמש (בעלת ריכוז אוכלוסייה חרדי גבוה, 3.6%), אילת (3.4%), ראש העין (3.1%) ועפולה (3%).




לדברי ד"ר גל זהר, מנהל מחלקת המחקר והמדיניות בשירות התעסוקה, העובדה שענפי התיירות, המסחר והשירותים היו סגורים עוד בחודש דצמבר היא אשר מסבירה את שיעור דורשי העבודה הגבוה שהופיע בערים הערביות, באילת ובטבריה עוד בחודש דצמבר. לעומת זאת, בערים החרדיות ראינו עלייה גבוהה בשיעור דורשי העבודה מחודש דצמבר לחודש ינואר, זאת נוכח העובדה שבינואר הוטלו מגבלות נוספות על המשק הישראלי שעיקרן סגירת מערכת החינוך שרבים מתושבי הערים החרדיות מושפעים ממנה, בין בהיותם עובדי חינוך והוראה ובין אם נאלצו לצאת לחל"ת נוכח סגירת מוסדות החינוך שהצריכה השגחה הורית.

מנכ"ל שירות התעסוקה רמי גראור: "שירות התעסוקה צופה כי עם פתיחת המסחר, המלונאות ומערכת החינוך שיעור דורשי העבודה בהן יירד באופן משמעותי כבר בשבועות הקרובים. כך נוכחנו בהשפעת מדיניות האיים הירוקים על כלכלת אילת, כך גם נוכחנו בהשפעת פתיחת ענפי המסחר והתיירות בחודשים הקודמים על כלכלות הערים הללו". 

x