נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

סיכום יומי בבורסה || המדדים עולים - ורווחי הבורסה עולים ב 110%

היום הבורסה עצמה פרסמה דוחות מהם עולה כי הבורסה מסכמת שנת צמיחה חזקה בכל הפרמטרים עם גידול של 110% ברווח הנקי.

 

 
גרף פאנדרגרף פאנדר
 

אלי אופיר
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
16/03/2021

המסחר הסתיים היום בעליות שערים ברוב מוחלט של המדדים. המדדים הגדולים עלו כ 0.50%+ כאשר מדד ת"א-נפט וגז עלה ב 1.63%+ . גם מדדי איגרות החוב עלו יום ברובם כאשר מדד תל בונד גלובל עלה כ 0.59%+.

היום הבורסה עצמה פרסמה דוחות מהם עולה כי הבורסה מסכמת שנת צמיחה חזקה בכל הפרמטרים עם גידול של 110% ברווח הנקי.

להלן נקודות עיקריות מהדוחות:
 

הבורסה תחלק דיבידנד בסך של כ- 18.45 מיליון ש"ח המהווה כ- 0.1823  אגורות למניה רגילה. המועד הקובע את הזכאות לקבלת הדיבידנד הינו 25.3.21 ומועד התשלום יחול ב- 5.4.2021
 
הכנסות הבורסה לשנת 2020 גדלו ב-17% והסתכמו לסך של כ-304 מיליון שקלים, בהשוואה לסך של כ-260 מיליון שקלים בשנת 2019.
 
הרווח יותר מהוכפל – הסתכם לסך של כ-36.9 מיליון שקלים בשנת 2020 לעומת רווח בסך של כ-17.6 מיליון שקלים בשנת 2019.
 
ה-EBITDA המתואם הסתכם לסך של כ-95 מיליון שקלים בשנת 2020, לעומת כ- 63 מיליון שקלים בתקופה המקבילה אשתקד.
 
בשנת 2020 בוצעו 27 הנפקות ראשוניות שבהן גויסו כ-4.6 מיליארד שקלים, המספר הגבוה ביותר מאז שנת 2007. היקף הגיוס בשוק המניות הסתכם בקרוב ל-17 מיליארד שקלים, לעומת כ-13.3 מיליארד שקלים בשנה הקודמת.
 
עלייה חדה גם בשוק האג"ח עם היקף הגיוסים הגבוה ביותר ב-20 השנים האחרונות על ידי ממשלת ישראל בשל הצורך לממן את תוכנית הסיוע הממשלתית להתמודדות עם מדבר הקורונה.
 
איתי בן זאב, מנכ"ל הבורסה לניירות ערך, אמר היום: "שנת 2020 הייתה שנה משמעותית לבורסה עם גידול בכל הפרמטרים בבורסה – הן ברמת הצטרפותן של חברות ישראליות חדשות, בעיקר מתחום הטכנולוגיה, הן במגוון השירותים והמוצרים החדשים של הבורסה והן ברמת העניין של הציבור הרחב והגידול במחזורי המסחר, כפי שבאים לידי ביטוי בתוצאות הטובות ובשורה התחתונה. משבר הקורונה שהביא לעניין רב בשווקים, פגש בורסה מתחדשת, מתקדמת ומעודכנת יותר וזאת לאחר שלוש שנים של יישום תוכנית אסטרטגית בה פעלנו לפי שלושה עקרונות: שיקוף הכלכלה הישראלית, הגדלת הסחירות והנזילות והרחבת סל השירותים תוך שיפור התשתיות של הבורסה.
אלו אפשרו לנו פעילות רציפה לאורך כל השנה ותמיכה בגידול הנרחב בפעילות בשוק, כולל צמיחה בשיעור של כ- 43% במחזור המסחר היומי הממוצע במניות וכניסה של משקיעים חדשים רבים. אנו שמחים כי התנופה בפעילות נמשכת גם ברבעון הראשון של 2021 עם 30 הנפקות חדשות מתחילת השנה, כשני שליש מהן חברות הייטק ושותפויות מו"פ ועוד עשרות רבות הצפויות להצטרף בחודשים הקרובים". 
 



X
x