נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

הסוף לפקקים? מיזם ראשון מסוגו בעולם להפחתה משמעותית בעומסים

חברת נתיבי ישראל, ‏Moovit ,Nexar וחברות נוספות באיגוד תחבורה חכמה בשת"פ ראשון מסוגו שייושם בפיילוט בכביש החוף

 

 
 

מיכאל לוי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
19/05/2021

מטרת הפרויקט היא להוריד משמעותית את עומסי התנועה בכבישים ולפעול למניעת תאונות דרכים.

שיתוף הפעולה הייחודי נעשה על גבי הפלטפורמה הטכנולוגית שקידם איגוד תחבורה חכמה Israel Smart Mobility Living Lab בהשקעה משותפת של מיליון דולר עם הרשות לחדשנות ומנהלת תחבורה חכמה.

במקטע כביש זה תתבצע אינטגרציה מבוססת בינה מלאכותי אשר תמליץ על ניהול התנועה על בסיס שיתוף מידע ממקורות רבים, בהם קהילת משתמשי Waze, אפליקציית התחבורה הציבורית Moovit, מצלמות דרך של מרכבים ואף רחפנים.

פרויקט חדשני וראשון מסוגו בהובלת חברת נתיבי ישראל ואיגוד התחבורה החכמה Israel Smart Mobility Living Lab הושק היום במסגרת אירועי שבוע האקומושן. הפרויקט כולל שיתוף פעולה טכנולוגי לקידום מרכז ניהול תנועה מבוסס AI בכבישי ישראל. שיתוף הפעולה נעשה על גבי הפלטפורמה הטכנולוגית שקודמה ע"י האיגוד בהשקעה משותפת של מיליון דולר עם הרשות לחדשנות ומנהלת תחבורה חכמה. 

מקטע הכביש הראשון שנבחר לניסוי: כביש החוף, בין מחלף נתניה למחלף גלילות.

מטרת הפרויקט היא להוריד משמעותית את עומסי התנועה בכבישים ולפעול למניעת תאונות דרכים באמצעות שיתוף מידע בין חברות טכנולוגיות, ביצוע אינטגרציה של המידע והסקת מסקנות בזמן אמת. קטע הניסוי הראשון שנבחר הוא כביש החוף, בין מחלף נתניה ועד מחלף גלילות, שכן מדובר באחד הכבישים המרכזיים ועתירי התשתיות במדינה, אליו מקבילה תשתית הרכבת הראשית בישראל. 

במקטע כביש זה תתבצע אינטגרציה מבוססת בינה מלאכותי אשר תמליץ על ניהול התנועה על בסיס שיתוף מידע ממקורות רבים, בהם קהילת משתמשי Waze, אפליקציית התחבורה הציבורית Moovit, מצלמות דרך של מרכבים ואף רחפנים. בנוסף, בכביש יותקנו תשתיות ניטור מגוונות וראשונות מסוגן בישראל, בהן מצלמות תרמיות אשר יאפשרו ראיית לילה וראות במזג אוויר קיצוני, גלאי Bluetooth ו- Wi-Fi אשר יאפשרו בחינה של עומס המשתמשים בתחבורה הציבורית. תשתיות חכמות אלה יאפשרו גם לזהות פגיעה בתשתית פיזית דוגמת בורות או חפצים על הכביש, דבר אשר יאפשר מניעת תאונות ועומסי תנועה מיותרים. 

המערכת של "Israel Smart Mobility Living Lab" מבוססת על מודל ה- Data Trust, המאפשר שיתוף מידע בין חברי האיגוד בצורה בטוחה, תאפשר לחברת נתיבי ישראל יכולת אינטגרציה של כלל מאגרי המידע, ניתוח ולקבלת החלטות בזמן אמת עבור אירועי בטיחות ועומסים חריגים לצד איסוף של מידע לאורך זמן על מנת לפעול לשיפור התשתיות בכביש.

המהנדסת הילה חדד-חמלניק, סמנכ"לית אסטרטגיה וחדשנות בחברת נתיבי ישראל: "מדובר בבשורה פורצת דרך בה גופים ממשלתיים וחברות הייטק ישראליות עם יכולות מוכחות בעולם חוברים יחדיו לראשונה כדי ליצור כלי אופרטיבי להקלה משמעותית בעומסי התנועה." חדד מדגישה: "הפקקים אינם גזירת גורל ובאמצעות מערכת זו תתאפשר יצירת תחבורה ציבורית זמינה ומזמינה אשר תהווה אלטרנטיבה אטרקטיבית לרכבים הפרטיים שיעמדו בפקקים, גם אם אלה פחותים."

לדברי ד"ר סמדר איצקוביץ', מייסדת ומנכ"לית Israel Smart Mobility Living Lab: "בפרויקט זה ישתפו פעולה חברות טכנולוגיות בניהןMoovit , Nexar Waycare, BWR, Safer Place, A.D. Knight, ADASKY עם רשויות ציבוריות: חברת נתיבי ישראל, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים והרשות הארצית לתחבורה ציבורית. זהו שיתוף פעולה ראשון מסוגו בין חברות פרטיות לרשויות תחבורה ציבוריות במטרה להוריד את העומס בדרכים. על מנת לתת פתרון מדויק, עלינו להבין מה מקור הבעיה. איסוף המידע בכביש יאפשר לחברת נתיבי ישראל להבין מה גורם לעומסים החריגים בכביש זה, ולהחליט כיצד לפעול: האם לשנות את תזמון הרמזורים, להוסיף קווי אוטובוס, לפתוח עוד נתיב תחבורה ציבורית או לפתור בעיות בשדה הראיה. השימוש במידע שנאסף מהשטח, על גבי תשתית Israel Living Lab  יאפשר קפיצת מדרגה משמעותית ביכולת של רשויות ציבוריות להתמודד עם אתגרים מגוונים ומורכבים במרחב הציבורי.

x