נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

אלעד ישראל מגורים: גידול ברווח הגולמי לכ-25 מיליון ש"ח

גידול ברווח נקי לכ-10.1 מיליון שקל

 

 
רונן יפו, צילום: סיון פרגרונן יפו, צילום: סיון פרג
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
25/05/2021

הכנסות החברה ברבעון הראשון של 2021 גדלו בכ-12% לכ-100 מיליון שקל.

הרווח הגולמי בתקופה עלה בכ-10%לכ-25 מיליון שקל; המציג 25%  רווח גולמי.

במהלך הרבעון הראשון של 2021 חתמה החברה על 32 הסכמים למכירת דירות.

נכון לסוף הרבעון הראשון של 2021 לחברה פרויקטים בהיקף של  כ-2,000 דירות וכן שטחי משרדים ומסחר בהיקף של כ-22,000 מ"ר וכ-39,000 מ"ר בייעוד חקלאי.

רונן יפו, מנכ"ל אלעד ישראל מגורים החדשה: "אנחנו פותחים את 2021 עם עלייה בהכנסות וברווח, תוך שאנו ממשיכים לראות גידול בהיקפי ההתעניינות ברכישת דירות. ברבעון הנוכחי חתמה החברה על 32 הסכמים חדשים למכירת דירות, זאת לאחר שבשנת 2020 כולה חתמה החברה על 78 הסכמים למכירות דירות. אנו מעריכים כי לאור מיעוט התחלות הבניה ומנגד התעצמות הביקושים – מחירי הדירות, לכל הפחות, ישמרו על רמתם הנוכחית ואף עשויים להמשיך לעלות. לחברה כ- 2,000 יח"ד בשלבים שונים של תכנון וביצוע ואנו ממשיכים לבחון כל העת הזדמנויות עסקיות להרחבת פעילות החברה באיזורי הביקוש במרכז הארץ - בהתאם לאסטרטגיה של החברה ובמקביל מוסיפים לפתח את עתודות הקרקע אותן מחזיקה החברה".

חברת אלעד ישראל מגורים החדשה, העוסקת בייזום, תכנון, פיתוח, בנייה ושיווק של פרויקטי נדל"ן בישראל פרסמה את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של 2021. בדצמבר האחרון ביצעה החברה הנפקה ראשונה של איגרות חוב בבורסה בת"א. 

בחודש אפריל 2021 התקבל היתר בניה לבנין טוליפ, הבנין האחרון במתחם הדרומי  בפרויקט פארק תל אביב ועד כה נמכרו כבר למעלה מ-30% מהדירות בו. במקביל, נפתח לשיווק השלב השלישי והאחרון בפרויקט אורבן פארק ראשונים, השכונה החדשה שמוקמת בימים אלה בראשון לציון ועד כה נרשמו כבר 25 בקשות הרשמה לרכישת דירות, בזמן שיא.

ההכנסות ברבעון הראשון של 2021 גדלו בכ-12.1% לכ-98.8 מיליון שקל, בהשוואה לכ-88.1 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2020. 

הרווח הגולמי ברבעון הראשון של 2021  עלה בכ-10% לכ-24.7 מיליון שקל, בהשוואה לכ-22.4 מיליון שקל ברבעון המקביל של 2020. שיעור הרווח הגולמי ברבעון הראשון של 2021 עמד על כ-25%  בדומה לרבעון המקביל של 2020. 

הרווח התפעולי ברבעון הראשון של 2021 הוכפל  לכ-15.9 מיליון שקל, בהשוואה לכ-8.1 מיליון שקל ברבעון המקביל של 2020. הגידול נובע מכך שברבעון המקביל אשתקד רשמה החברה הוצאה חד פעמית בגין תשלום מבוסס מניות בסך כ-9.3 מיליון שקל (ללא השפעה על ההון העצמי) .

הרווח לפני מיסים טיפס ברבעון הראשון של 2021 בכ-175% לכ-13.5 מיליון שקל, בהשוואה לכ-4.9 מיליון שקל ברבעון המקביל של 2020. הגידול ברווח נובע מכך שברבעון המקביל רשמה החברה הוצאה חד פעמית בגין תשלום מבוסס מניות בסך כ-9.3 מיליון שקל (ללא השפעה על ההון העצמי)..

הרווח הנקי ברבעון הראשון של 2021 גדל לכ-10.1 מיליון שקל בהשוואה לכ-3.4 מיליון שקל ברבעון המקביל של 2020.

שיווק:

במהלך הרבעון הראשון של 2021 (אשר בחלקו חל הסגר השלישי) חתמה אלעד ישראל מגורים החדשה על 32 הסכמי מכר בפרוייקטים של החברה מתוכם 18 בפרויקט "פארק תל אביב" (שלב א' ו– ב'), 10 בפרויקט "אורבן פארק ראשונים" (שלב ב') ו– 4 בפרויקט "אלעד בית וגן" (מתחם מזרחי) ובהיקף כולל של כ– 92 מ' ₪ (כולל מע"מ). החל מסוף הרבעון הראשון ועד סמוך למועד הדו"ח חתמה החברה על 17 הסכמי מכר נוספים. 

החברה החלה בבניית הבניין האחרון, שמיני במספר ("טוליפ") במתחם הדרומי בפרויקט "פארק תל אביב".  

לחברה עתודות קרקע בהיקף משמעותי:

'מתחם הצפוני' הסמוך לפארק דרום בת"א אושרה להפקדה תכנית שכוללת 1,800 יח"ד ושטחים נוספים למסחר תעסוקה ודיור מוגן אשר משביחה את  התכנית המאושרת כיום של כ-720 יח"ד (חלק החברה 33.33%).

ברחוב רוטשילד בת"א בהיקף של כ-4,000 מ"ר המיועדים למגורים ומסחר (חלק החברה כ-37.5% כולל 10% שרכישתם טרם הושלמה).

אור יהודה מגרש של כ-4,600 מ"ר המיועד למסחר ותעסוקה (חלק החברה 66.66%) אשר מקודמת לגביו תכנית בסמכות ועדה מחוזית. 

קרקע חקלאית בהוד השרון בשטח  של כ-146.5 אלף מ"ר (חלק החברה 26.66%) ביעוד חקלאי  שנמצאת בהליכי תכנון לשינוי ייעוד. 

אלנבי 43  תל אביב – מתחם המיועד להקמת  פרויקט למגורים ומסחר ביחד עם שותף בקרקע סמוכה. החברה  החלה בהליכי תכנון ראשונים.

נווה הדרים – ראשון לציון – לחברה זכויות בעלות ב-% 15 מחלקים בלתי מסוימים במגרש בשטח של כ-30 דונם בייעוד מגורים ומסחר עפ"י תכנית מאושרת. החברה פועלת להתקשרות עם בעלים נוספים במגרש. ז. מתחם "ניצנה", בת ים – החברה מקדמת פרויקט פינוי בינוי במתחם זה על בסיס הסכמי פינוי שהומחו אליה. 

במאי 2021 החברה השלימה את מכירת מלוא אחזקותיה בחברת סוויספורט שירותי מטען ישראל והתקבלה בחברה התמורה בסך כ-18.6 מיליון שקל. הרווח (לפני מס) שיירשם בספרי החברה בגין עסקה זו יסתכם בכ-9 מיליון שקל.

ההון העצמי של החברה לסוף הרבעון הראשון של 2021 עלה לכ-283 מיליון שקל – גידול של כ-30 מיליון שקל מסוף הרבעון המקביל של 2020. ההון העצמי ביחס למאזן בסוף הרבעון הראשון של 2021 עלה לכ-33.9%, לעומת 26.3% בסוף הרבעון המקביל של 2020.

החברה בוחנת עסקאות חדשות אשר יענו על האסטרטגיה של החברה- רכישת קרקעות המאפשרות לבנות מתחמי מגורים גדולים באזורי הביקוש במרכז הארץ.

x