המגמה החיובית שנרשמה בחודש פברואר עודדה את הציבור לרכוש קרנות נאמנות, ובחודש החולף רשמה תעשיית הקרנות גיוסים של כ-2.2 מיליארד שקל, כך על פי נתוני בית ההשקעות מיטב. מדובר בעלייה של כ-15% לעומת הגיוס בינואר.
קרנות האג"ח כללי גייסו כ-2.1 מיליארד שקל וקרנות אג"ח חברות והמרה גייסו כ-1.2 מיליארד שקל. לעומת זאת, מהקרנות הכספיות נפדו כ-400 אלף שקל ומקרנות אג"ח מדינה צמוד מדד וכללי נפדו כמיליארד שקל.
קרנות שקליות כללי גייסו כ-400 מיליון שקל ומנגד רשמו קרנות אג"ח שקליות בלבד פדיונות של כ-500 מיליון שקל כהמשך ישיר לתהליך הגדלת הסיכון בתעשיית הקרנות בכלל ובקרנות השקליות בפרט, מסביר רוני אפטר, מנהל קשרי היוצעים במיטב.
בקרנות המנייתיות (ישראל, חו"ל וגמישות) נרשמו גיוסים של כ-150 מיליון שקל עם יתרון בולט לקרנות המתמחות במניות בארץ (גיוס של כ-180 מיליון שקל) על-פני הקרנות המתמחות במניות בחו"ל (פדיונות של כ-50 מיליון שקל) ולצד גיוס קל של כ-20 מיליון שקל בקרנות הגמישות.
הכתבה פורסמה לראשונה באתר TheMarker. לאתר לחץ כאן.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





