המדד המשולב למצב המשק עלה בחודש יוני 2021 ב-0.14%, עלייה המהווה קצב התרחבות מתון.
המדד הושפע לטובה מעליות ביבוא מוצרי הצריכה (יוני), יבוא התשומות לייצור (יוני) ומשרות השכיר (אפריל). בנוסף, עלייה זו באה גם לידי ביטוי בשיעור המשרות הפנויות ביוני אשר נותר ברמת שיא זה החודש הרביעי ברציפות, המשקפת את המשך רצון העסקים (פרט לתיירות החוץ) להרחיב את הפעילות לאחר פתיחת המשק. לעומת זאת, יצוא הסחורות (יוני), מדד הפדיון בשירותים (מאי), מדד הפדיון במסחר הקמעונאי (מאי), מדד הייצור התעשייתי (מאי), יצוא השירותים (אפריל) והתחלות הבנייה (מרץ) ירדו והשפיעו שלילית על המדד.
נתון המדד לחודש מאי עודכן מעט כלפי מטה, כתוצאה מהנתונים השליליים במדד הייצור התעשייתי ובמדדי הפדיון – אשר הושפעו, כלל הנראה באופן חד-פעמי, ממבצע "שומר החומות". הנתון לחודש אפריל, לעומת זאת, עודכן מעט כלפי מעלה (לוח 1). לוח 2 מציג את התפתחות רכיבי המדד בחודשים האחרונים.
לנוכח ייחודו של המשבר והקשיים במדידה המתלווים אליו, אין להסיק מהשינויים במדד לגבי העוצמה המדויקת של השינויים בפעילות, ובפרט לא לגבי העוצמה היחסית בין החודשים השונים.