משקיעים מחכים לדוחות אחזקות ברקשייר, כדי לבחון את הפוזיציה של המשקיע האגדי בכל אחת מהמניות שלו, בעיקר לבחון שינויים באחזקות אלה. כמובן לבדוק אם יש אחזקות חדשות או כאלה שנגרעו לגמרי.
היום משקיעים אולי פונים לאנשי השקעות חדשים, דוגמת קאת'י ווד, מ-Ark Investments, שכל שינוי בפוזיציה שלה מריץ מניות לשמים. אבל הדעה של באפט תמיד מעניינת את המשקיעים, ועדין ביכולתו "להזיז" מניות בעקבות שינוי באחזקות במניות מסוימות. בכל מקרה, אם בוחנים את תנודת המניות השונות אחרי הדיווח של ברקשייר, לא נרשמה תנודה משמעותית בעקבות הדיווח. מאידך, צריך לזכור שגם השינויים באחזקות של באפט לא כאלה דרמטיים.
ברקשייר מימשה מניות במהלך הרבעון האחרון, ובסך הכל מימשה מניות בהיקף של 1.1 מיליארד דולר, לעומת כמעט 4 מיליארד דולר ברבעון הראשון. למרות היקף המימושים, עדין תיק האחזקות של החברה גדל ב-8.7% ברבעון לכמעט 294 מיליארד דולר.
לפי נתונים מהאתר whalewisdom.com, שמנתח את פעולות באפט, עולות פעולות הקניה והמכירה הבאות.
נתחיל מהמניה שהכי מעניינת את הישראלים – טבע. אז, אם זה משמח או לא, זה מן הסתם תלוי בפוזיציה, אבל ברקשייר לא שינתה את האחזקות שלה בטבע.
רכישות
מהדיווח האחרון עולה כי באפט הגדיל אחזקות בחברת הקמעונאות Kroger (KR), חברת בתי כלבו וסופרמרקטים בארה"ב. אחזקה נוספת שהוגדלה היא בחברת RH (RH) שמתמחה בריהוט ביתי, בדרך כלל בגימור גבוה. ברקשייר הגדילה מעט את האחזקות בחברת הייעוץ הפיננסית AON (AON).
מכירות / מימושים
ברקשייר הקטינה אחזקות בשתי חברות תרופות (Merck (MRK ו-(ABBVIE (ABBV.
ברקשייר מימשה ויצאה לגמרי מהפוזיציה בחברת (Biogen (BIIB, וכן בחברת (Axalta (AXTA. עודם מימוש משמעותי הוא בחברת בריסטול מאיירס (BMY). עוד הקטינה ברקשייר את האחזקות ב-CFX חברת אנרגיה. מימוש משעותי נוסף הוא בחברת (Liberty Global LBTYA, LBTYK. מימוש נוסף הוא ב-מארש אנד מקלילן חברת ייעוץ פיננסי (MMC), ובחברה נוספת מהתחום – (US Bancorp (USB.
את האחזקות בחברת GM מימשה החברה כמעט לגמרי.
מבין המניות שהוזכרו, חלקן יורדות בשיעור זניח, וחלקן אף עולות. היחידה שמגיבה משמעותית (ושוב, יתכן וזה לא באמת קשור לדוח של ברקשייר), היא חברת שGM יורדת היום במעל 3%.