פורטפוליו החברה מורכב מ-17 גיגה-וואט, מתוכם 2.2 גיגה וואט מניבים, בהקמה או לקראת הקמה וצפויים להניב הכנסות בקצב שנתי של 1,250 מיליון שקל עד סוף שנת 2023
גלעד יעבץ מנכ"ל אנלייט: "סיימנו רבעון נוסף של צמיחה בהכנסות וברווחים. אנו צופים שמגמה זאת תימשך וביתר שאת לאורך השנתיים הקרובות, לאור כניסתם הצפויה לייצור של מתקנים גדולים של החברה המצויים בשלבי הקמה מתקדמים. אנו מרוצים מאוד מהתקדמות הפיתוח של הפרויקטים בשוק האמריקאי וצופים תחילת הקמה של מתקנים סולאריים בשוק זה כבר ב-2022".
יעבץ הוסיף: "להערכתנו, ארה"ב תהווה מנוע צמיחה משמעותי נוסף בהכנסות החברה מחשמל החל משנת 2023. בנוסף, נמשיך להשקיע בפיתוח של מתקני אגירת אנרגיה ושילובם במתקני הייצור שלנו. אנו צופים זינוק אדיר בביקושים העולמיים לאגירת אנרגיה כחלק מן החדירה ההולכת וגוברת של אנרגיה מתחדשת לתמהיל ייצור החשמל בעולם".
אנלייט מדווחת על דוחותיה הכספיים לרבעון השני והחציון הראשון של 2021 ומציגה שיפור בכל הפרמטרים.
גידול במדדי רווחיות Non-Gaap לעומת התקופות המקבילות ב-2020
נתונים עיקריים בתקופת הדוח
הכנסות החברה הסתכמו ב-200 מיליון ש"ח, גידול של כ-18% ביחס לתקופה מקבילה, ה- EBITDA הסתכם בכ- 143 מיליון ש"ח, גידול של כ-8% ביחס לתקופה מקבילה. ה-EBITDA, בנטרול הוצאה חד פעמית של 11 מיליון ש"ח בגין סגירת עסקת ארה"ב, הסתכם ב-154 מיליון ש"ח, גידול של כ-16% ביחס לתקופה מקבילה. ה- FFO הסתכם בכ-110 מיליון ש"ח, גידול של כ-43% ביחס לתקופה מקבילה.
נתונים עיקריים לרבעון בשני
הכנסות החברה הסתכמו ב-112 מיליון ש"ח, גידול של כ-20% ביחס לתקופה מקבילה. ה- EBITDA הסתכם בכ- 76 מיליון ש"ח, גידול של כ-3% ביחס לתקופה מקבילה. ה-EBITDA, בנטרול הוצאה חד פעמית של 11 מיליון ש"ח בגין סגירת עסקת ארה"ב, הסתכם ב-87 מיליון ש"ח, גידול של כ-18% ביחס לתקופה מקבילה. ה- FFO הסתכם בכ-64 מיליון ש"ח, גידול של כ-39% ביחס לתקופה מקבילה.
גידול במדדי רווחיות חשבונאיים (IFRS):
נתונים עיקריים בתקופת הדוח
הכנסות החברה הסתכמו ב-146 מיליון ש"ח, גידול של כ-26% ביחס לתקופה המקבילה, הרווח הגולמי הסתכם בכ-90 מיליון ש"ח, גידול של כ- 32% ביחס לתקופה המקבילה, הוצאות המימון של החברה קטנו בכ-78% ביחס לתקופה המקבילה, הרווח הנקי של החברה הסתכם ב-42 מיליון ש"ח, גידול של כ-425% ביחס לתקופה המקבילה.
נתונים עיקריים לרבעון השני
הכנסות החברה הסתכמו ב-76 מיליון ש"ח, גידול של כ-35% ביחס לתקופה המקבילה, הרווח הגולמי הסתכם בכ-47 מיליון ש"ח, גידול של כ- 47% ביחס לתקופה המקבילה, הוצאות המימון של החברה קטנו בכ-65% ביחס לתקופה המקבילה, הרווח הנקי של החברה הסתכם ב-15 מיליון ש"ח, גידול של כ-150% ביחס לתקופה המקבילה.
איתנותה הפיננסית של החברה מאפשרת את המשך צמיחתה
יתרות המזומן ותיק הני"ע של החברה עומדות על כ-1.13 מיליארד שקל וההון העצמי של החברה עומד על כ-2.42 מיליארד ש"ח, עלייה של כ- 55% מהתקופה המקבילה אשתקד.
פורטפוליו החברה
פורטפוליו בהספק של כ-17 ג'יגה וואט ו- 7.4 ג'יגה וואט אגירה
מתקנים מניבים בהספק של 498 מגה וואט, גידול של 29% לעומת תקופה מקבילה אשתקד, פורטפוליו
בשל (מניב, בהקמה ולקראת הקמה) בהספק של כ-2.2 ג'יגה וואט וכ-0.5 גיגה וואט שעה של אגירה, גידול של 57% לעומת תקופה מקבילה אשתקד ופורטפוליו בפיתוח מתקדם ובפיתוח בהספק של כ-14.8 ג'יגה וואט וכ- 6.9 ג'יגה וואט אגירה.
פרויקטים בהקמה ולקראת הקמה צפויים להגדיל את הכנסות החברה בכ-850 מיליון ש"ח בשנה
13 פרויקטים (ב-5 מדינות) בהספק של 1,677, אשר צפויים להתחיל הפעלה מסחרית במהלך השנתיים וחצי הקרובות, צפויים להגדיל את הכנסות החברה בכ-850 מיליון ש"ח. החברה צפויה כי עד שנת 2023 הפורטפוליו הבשל ייצר לחברה קצב הכנסות שנתי של 1.25 מיליארד ש"ח.
אירועים מרכזיים ברבעון השני ועד ומועד הדוחות
ארה"ב
השלמת עסקת Clenera בסך של כ- 430 מיליון דולר. לחברה פורטפוליו פרויקטים משמעותי הפרוש על פני 20 מדינות בארה"ב, כחלק מהעסקה נכללים 50 פרויקטים סולאריים גדולים בפיתוח בהיקף של 12 ג'יגה ו-5.5 ג'יגה וואט שעה אגירה. תמורת העסקה אנלייט שילמה 160 מיליון דולר במועד השלמת העסקה ועד 230 מיליון דולר ישולמו בתשלום הדרגתי מבוסס ביצועים.
התקשרות של Clenera בהסכמי PPA בהספק כולל של 557 מגה וואט ועוד 600 מגה וואט שעה של אגירה. ליום פרסום הדוחות ל-Clenera הסכמי PPA חתומים בהספק מצטבר של 853 מגה וואט לתקופה של 18-20 שנים.
אירופה
פרויקט "פיקאסו" בשוודיה בהספק של 113 מגה-וואט החל הפעלה מסחרית מלאה, תקבולי החשמל של הפרויקט צפויים להסתכם בכ- 10-15 מיליון אירו לשנה ב- 12 השנים הראשונות, ובכ- 17-26 מיליון אירו לשנה למשך 18 השנים הבאות.
פרויקט הרוח בקוסובו Selac בהספק של כ-105 מגה וואט, החל בתהליך החשמול לקראת חיבורו לרשת החשמל במהלך החציון השני של שנת 2021. החברה מעריכה כי צפי תקבולי החשמל לאורך כ- 25 שנות הפעולה של הפרויקט, יסתכמו בכ- 25 מיליון אירו לשנה ב-12 השנים הראשונות וכ- 29-37 מיליון אירו לשנה בשנים שלאחר מכן.
השלמת הרחבת פרויקט Gecama בספרד, הנמצא בהקמה, מ-312 מגה וואט ל-329 מגה וואט.
הסכם לרכישה בשלבים של פורטפוליו פרויקטי אנרגיה סולארית בספרד, המצויים בשלבי פיתוח, הפורטפוליו מורכב מ-10 פרויקטים בהספק הפוטנציאלי של כ- 490 מגה-וואט. התמורה תשולם לפי אבני דרך בהתאם להתקדמות פיתוח הפרויקטים.
השקעה בפרויקט הרוח Lappfjard בפינלנד באמצעות קרן PGEIF מקבוצת Prime Capital. הפרויקט, בהספק כולל של כ- 192 מגה-וואט, נמצא בהקמה וצפוי להתחיל הפעלה מסחרית ברבעון הראשון של שנת 2023. שיעור ההחזקה של אנלייט בקרן ובהתאם בפרויקט הינו 13%.
ישראל
סיום שלב ההקמה ותחילת בדיקות הרצה וחשמול בפרויקט עמק הבכא, בהספק של 109 מגה וואט. הפרויקט צפוי לספק חשמל לכ-300 אלף משפחות באזור הצפון
עדכוני ESG
אחריות תאגידית הינה בליבת העסקים של אנלייט והחברה שואפת לייצר ערך ארוך טווח לכל בעלי העניין ולייצר אימפקט חיובי משמעותי.
החברה חסכה ברבעון זה כ-110 אלף טון של פליטות CO2, שווה ערך להורדת 48 אלף מכוניות מהכביש.
החברה ממשיכה בפעילות חברתית משמעותית ובתקופה זו השלימה תרומה משותפת להקמת מערכת יצור סולארית ואגירה בחוות נירים ברמת הגולן המסייעת לנוער בסיכון. החווה אינה מחוברת לרשת החשמל והתרומה אפשרה אספקת חשמל לחווה.