נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

יוחננוף - המניה הגיבה בחיוב לדוחות

עלייה בהכנסות לעומת רבעון מקביל | המניה משלימה עליה של מעל 50% מתחילת השנה

 

 
איתן יוחננוף, קרדיט: גבע טלמוראיתן יוחננוף, קרדיט: גבע טלמור
 

עידו אסיאג
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
31/08/2021

רשת יוחננוף סיימה את הרבעון השני עם הכנסות של כ-894 מיליון שקל – עלייה של 19.5% לעומת הרבעון המקביל.

ה-EBITDA ברבעון השני עלה בכ-42.4% והסתכם בכ-78 מיליון שקל.

המכירות בחנויות הזהות עלו בכ-4.1% ברבעון השני לעומת הרבעון המקביל.
 
הרווח לתקופה ברבעון השני עלה בכ-102% בהשוואה לרבעון המקביל והסתכם לכ-58.3 מיליון שקל.
  
הרשת פתחה 6 סניפים חדשים ברחבי הארץ מתחילת השנה ובשבועות הקרובים צפוי להיפתח סניף נוסף בראשון לציון.

החברה גייסה כ-350 מיליון שקל ממשקיעים מוסדיים מובילים במהלך הרבעון.

איתן יוחננוף, מנכ"ל ומבעלי רשת יוחננוף: "אנו מסכמים רבעון חזק נוסף עם צמיחה בכל המדדים. ברבעון האחרון התמקדנו בצמיחה והרחבת מגזר קמעונאות המזון– פתחנו שישה סניפים חדשים בכל רחבי הארץ, מצפון ועד דרום, ובמקביל אנו מציגים צמיחה משמעותית גם בסניפים הפעילים, עם גידול של כ-4.1% במכירות חנויות זהות ברבעון, המעיד על איתנות המותג, תוך עלייה משמעותית בנתח השוק. אנו מתכננים להמשיך את המגמה ולהגדיל משמעותית את מצבת הסניפים, להתרחב ולפתח תחומים נוספים".
 
חברת יוחננוף, המפעילה רשת מרכולים בפריסה ארצית מדווחת על תוצאות הרבעון השני של 2021. 

הכנסות החברה ברבעון השני עלו בכ-19.5% בהשוואה לרבעון מקביל והסתכמו בכ-894 מיליון שקל, לעומת 748 מיליון ברבעון השני אשתקד. 

המכירות בחנויות הזהות עלו בכ-4.1% ברבעון השני לעומת הרבעון המקביל. 

הגידול במכירות נובע מעלייה במכירות בחנויות הזהות, מפתיחת שש חנויות חדשות ברבעון השני וממכירות זול סטוק, אשר אוחדה מתחילת הרבעון השני, בסך של כ-21 מיליון שקל.

הרווח הגולמי הסתכם ברבעון השני בכ-230 מיליון שקל (שיעור של כ-27.5% מההכנסות), עלייה של כ-22.5% לעומת רווח גולמי של כ-187.8 מיליון שקל (שיעור של כ-26.4% מההכנסות) ברבעון המקביל. עיקר הגידול בשיעור הרווח הגולמי נובע מהטיפול החשבונאי בהסדרי קונסיגנציה, ניהול יעיל של המלאי ואובדן המלאי ומשיפור בכוח הקניה ותנאי הסחר של החברה.

הרווח התפעולי הסתכם ברבעון השני בכ -62 מיליון שקל (שיעור של כ-7.4% מההכנסות), עלייה של כ-46.8% לעומת רווח תפעולי של כ-42.3 מיליון שקל (שיעור של כ- 5.9%) ברבעון המקביל.  

ה-EBITDA ברבעון השני של 2021 הסתכם בכ-78.3 מיליון שקל המהווים כ-9.4% מההכנסות, עלייה של  כ-42.4% לעומת EBITDA של כ-55 מיליון שקל (כ-7.7% מההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד.
 
הרווח לתקופה הסתכם ברבעון השני בכ-58.3 מיליון שקל. עלייה של כ-102% לעומת כ-28.9 מיליון שקל בתקופה המקבילה. הרווח לתקופה בנטרול הרווח ממניות A2Z (נטו ממס) הסתכם בכ-48.4 מיליון שקל. 
 
הרווח הכולל לתקופה הסתכם ברבעון השני  בכ-65.6 מיליון שקל לעומת כ-28.3 מיליון שקל בתקופה המקבילה – עלייה של כ- 132%. הרווח הכולל לתקופה בנטרול הרווח משערוך ההשקעה ב- A2Z (נטו ממס) הסתכם ברבעון השני  בכ-48.5 מיליון שקל. 

ההכנסות במחצית הראשונה הסתכמו לכ-1.8 מיליארד שקל, עלייה של כ-14% לעומת כ-1.6 מיליארד שקל במחצית המקבילה.

הרווח הגולמי במחצית הראשונה הסתכם לכ-444 מיליון שקל (שיעור של כ-26.8% מההכנסות), עלייה של כ-15.4% לעומת רווח גולמי של כ-384.8 מיליון שקל (שיעור של כ-26.1% מההכנסות) בתקופה המקבילה. 

ה-EBITDA במחצית הראשונה של 2021 הסתכם בכ-150 מיליון שקל (כ-9.1% מההכנסות), עלייה של  כ- 28.4% לעומת EBITDA של כ-117 מיליון שקל (כ-7.9% מההכנסות) במחצית המקבילה אשתקד.
  
הרווח הכולל לתקופה הסתכם במחצית הראשונה  בכ-152.7 מיליון שקל לעומת כ-58.6 מיליון שקל בתקופה המקבילה – עלייה של כ- 160.6%. הרווח הכולל לתקופה בנטרול הרווח ממניות A2Z (נטו ממס) הסתכם במחצית הראשונה  בכ-92.3 מיליון שקל. 

בחציון האחרון השיקה הרשת 6 סניפים חדשים - בעפולה, קרית שמונה, טבריה, חדרה, תל אביב ובאר שבע. החברה צפויה לפתוח חנות מכר נוספת בראשון לציון במהלך השבועות הקרובים. בנוסף, החברה פועלת לפתיחת שישה סניפים נוספים לפחות, אשר חלקם אף בשלבי הקמה מתקדמים באשקלון, מישור אדומים, יבנה, אופקים, פתח תקוה ועפולה.

במהלך הרבעון השלימה החברה את רכישת השליטה (50.1%) ב'זול סטוק', רשת הסטוק השנייה בגדולה בישראל, אשר מתמחה במכירת מוצרים לבית במחירי דיסקאונט לצרכן. הרכישה התבצעה תמורת 45 מיליון שקל (המשקפים לרשת שווי של כ- 90 מיליון שקל). הרשת מונה כיום 64 חנויות ברחבי המדינה ובמהלך החודשים הקרובים צפויה להתרחב בעשר חנויות נוספות לפחות.

החברה אף המשיכה במהלך הרבעון את מגמת ההשקעות ההוניות שלה בטכנולוגיות הקשורות לתחום פעילותה, כאשר בנוסף להשקעתה בחברת A2Z, הנסחרת בבורסת טורונטו ומפתחת עגלות חכמות בהן ניתן להשתמש בסניפי הרשת ובה מחזיקה החברה בכ-5.95% (ועד 10.07% בדילול מלא), מנהלת החברה משא ומתן לצרכי השקעה הונית בסך של כ-5 מיליון דולר בחברת אלגוריטייל בע"מ (מתוכם השקיעה החברה כבר כחצי מיליון דולר), חברה ישראלית המפתחת טכנולוגיה לניהול חכם ואוטומציה של תהליכי ניהול המלאי, ביצוע רכש מדויק ואופטימלי להזמנת המוצרים מספקים, סידור וזמינות המוצרים בחנויות, ומסייעת בצמצום הפחת וימי המלאי ברשתות קמעונאיות. מלבד השימוש שעושה החברה במערכת שמפתחת אלגוריטייל, התורמת לצמיחה במכירות, לצמצום ימי המלאי, לצמצום הפחת, לחיסכון בהוצאות התפעול, השכר והלוגיסטיקה ולשיפור הרווחיות, מאמינה החברה ביכולת המערכת של אלגוריטייל להשיא ערך לחברה גם כבעלת מניותיה.

לגרף יוחננוף לחצו כאן

93 קרנות נאמנות שמחזיקות סה"כ 52.51 מיליון ביוחננוף
קרנות נאמנות שמחזיקות את יוחננוף. לרשימה המלאה
x