עלות ההקמה הכוללת של המתקנים מוערכת בכ- 115-140 מיליוני שקלים, החברה מעריכה כי ההכנסות הצפויות מהפרויקטים יעמדו על כ- 11-13 מיליוני שקלים לשנה.
אנלייט מדווחת על זכייתה הרשמית במכרז של רשות החשמל, בהספק מצטבר של MWac30.3 במסגרת הליך תחרותי מספר 1 לקביעת תעריף להקמת מתקנים לייצור חשמל בטכנולוגיה פוטו-וולטאית במתקנים בדו שימוש שיחוברו למתח גבוה ולמתח נמוך. הספק זה יאפשר לחברה להקים מערך מתקנים בהספק מוערך של כ-MWdc 40.
בהתאם להודעת רשות החשמל, התעריף לזוכים במכרז הינו 17.05 אג' ל- kWh צמוד למדד המחירים לצרכן, לתקופה שתחילתה במועד ההפעלה המסחרית של כל מתקן במסגרת הזכייה במכרז ועד ליום 15.6.2039. זכייה זו מצטרפת לצבר פרויקטים סולאריים על גבי מאגרי מים של החברה, הנמצאים בשלבים שונים של פיתוח והקמה.
מימוש הזכייה מותנה, בין היתר, בקבלת אישורי חיבור לרשת עבור הפרויקטים מחברת החשמל ובקבלת אישור עמידה בתנאים לסנכרון לרשת מחברת החשמל בתוך 24 חודשים ממועד הודעת הזכייה או עד 31 חודשים ממועד הודעת הזכייה כנגד חילוט ערבויות. בנוסף, ניתן להאריך את המועד המחייב המירבי עד 15 חודשים מעבר למועד המקורי כנגד העמדת ערבויות נוספות, שיחולטו בהדרגה בהתאם למועד החיבור בפועל. החברה תפעל על מנת להשלים את כל האישורים וההיתרים הנדרשים להקמת המתקנים במסגרת זכייתה, לרבות השלמת תוכניות סטטוטוריות ככל הנדרש וקבלת היתרי בניה למתקנים.
ההכנסות הצפויות מהפרויקטים במימוש מלא של היקף הזכייה במכרז בתקופה של 15 השנים הראשונות להפעלתם, ובהתחשב בתרחישי ההפעלה השונים, מוערכות בכ- 11-13 מיליוני שקלים לשנה צמוד למדד המחירים לצרכן. החברה מעריכה כי לאחר 15 השנים הראשונות ובהתאם לרגולציה הנוכחית, ישולם התעריף השולי החצי-שעתי (SMP) בהתאם לשעות הייצור של המתקנים, למשך שארית תקופת פעילותם.
עלות ההקמה הכוללת של המתקנים צפויה להיות בסך של כ- 115-140 מיליוני שקלים. החברה מעריכה כי אורך חיי המתקנים יעמוד על 35 שנים לכל הפחות וההכנסות מהשנה ה-16 ואילך יהיו בתעריף נמוך יותר במונחים ריאליים. כמו כן, בהתאם למסמכי המכרז, ייתכן ותהא אפשרות לשלב מתקני אגירת אנרגיה במסגרת הפרויקטים הזוכים בהליך זה בתנאים מסוימים.