נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

נקודת ציון משמעותית לסונוביה - המניה מגיבה בחיוב

סונוביה מדווחת על סיום תהליך הפיתוח והייצור של מכונת האשפרה התעשייתית בשיתוף חברת Brückner בגרמניה - מיצרניות מכונות האשפרה המובילות בעולם

 

 
-Image by Bruno/Germany from Pixabay-Image by Bruno/Germany from Pixabay
 

מיכאל לוי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
16/11/2021

לדברי יגאל זיתון מנכ״ל החברה, ״אנחנו שמחים להציג את המכונה האולטרסונית התעשייתית הראשונה בעולם ומאמינים כי היא תהווה שינוי של ממש בעולם האשפרה והטיפול בטקסטיל.״
 
מכונה זו תאפשר ללקוחות החברה להעניק תכונות עמידות שונות לטקסטיל תוך חיסכון משמעותי במים, בכימיקלים וזיהום.
 
עוד הוסיף יגאל זייתון, מנכ״ל החברה, ״בתום שנים של פיילוטים ומו״פ מעמיק, סונוביה שמחה לעדכן על פריצת דרך מהותית בחטיבת הטכנולוגיה –  הפעלתה הראשונית המוצלחת של המכונה האולטרסונית התעשייתית הראשונה בעולם, שפיתחנו בשיתוף עם Brückner.
 
זוהי נקודת ציון חשובה עבורינו תאפשר לנו להתקדם לעבר שלב המכירות של המכונות והמתכלים שפותחו על ידינו.

המכונה והחומרים המתכלים הירוקים שפיתחנו יאפשרו למאשפרי הטקסטיל ברחבי העולם וללקוחותיהם טיפול אשפרה מתקדם וידידותי לסביבה המאפשר להשיג עמידות גבוהה ביותר לכביסות תוך שימוש מופחת בכימיקלים מזהמים ומסוכנים. 

סונוביה פועלת ותמשיך לפעול ליצירת שיתופי פעולה עם החברות המובילות בעולם, כדוגמת ההסכם האסטרטגי שחתמנו השנה עם חברת דלתא גליל, לביצוע פיילוטים לשילוב הטכנולוגיה הירוקה לציפוי טקסטיל של סונוביה בבדים של מותגי ספורט והלבשה בינלאומיים של החברה. הסכם הכולל התקנת מכונה תעשתיית נוספת במרכז החדשנות של דלתא בישראל בחודשים הקרובים.

בנוסף, אנו ממשיכים בחיזוק שיתופי הפעולה העסקיים עם החברות המובילות בעולם ביישומי הטקסטיל השונים - טקסטיל מוסדי, בתי חולים, אופנת ספורט, שוק התחבורה והתעופה, אופנה עילית, ועוד."
 
חברת סונוביה, המתמחה בפיתוח ציפויים ייחודיים לטקסטיל בשימוש בטכנולוגיה אולטרסונית ירוקה, דיווחה כי במהלך החציון ה-2 של השנה הושלמה הרכבתה של המכונה וביום 15 בנובמבר 2021 הסתיימה בהצלחה הפעלה ראשונה שלה.
 
ההפעלה התבצעה במשך מספר ימים במהלכם בוצעה באמצעותה אשפרה אולטראסונית של כ- 10,000 מטר בד בקצבים תעשייתיים וכן נמדדו ותוקפו פרמטרים שונים המעידים על יכולת מסחור הטכנולוגיה פרי פיתוחה של החברה כגון, ביצוע וחזרה על תהליך האשפרה האולטרסוני בקצב מסחרי, כמות החומר המוטמע בבד ואופן פיזורו על הבד, קלות הפעלת המכונה וביצוע תהליך האשפרה, וכיוצ"ב.

המכונה תוכננה ונבנתה בשיתוף עם חברת המכונות Brückner Textile Machinery, מיצרניות מכונות האשפרה המובילות בעולם. זאת, לאחר הליך תכנון והנדסה משותף של החברה ושל Brückner במהלך השנים 2017-2021, אשר כלל פריצות דרך טכנולוגיות בתחום השימוש באולטרהסאונד לאשפרת בדים ובכלל זה, ברמת יעילות הטיפולים ועמידותם לכביסות תוך שימוש בחומרים ידידותיים לסביבה ולמשתמש.

המכונה, שלמיטב ידיעת החברה למועד הדיווח, הינה מכונת אשפרת הטקסטיל האולטראסונית התעשייתית הראשונה מסוגה בעולם, תוכננה בהתאם לצרכים של קווי אשפרת טקסטיל תעשייתיים ובכלל זה, בנוגע לרוחב גליל הבד, מהירות ההפעלה ועוד. כן תוכננה המכונה באופן שמאפשר לשלבה בקלות בכל קו אשפרת טקסטיל קיים.

עוד למיטב ידיעת החברה, מדובר בפעם הראשונה בה נעשה שימוש בגלי קול (אולטרא סאונד) במכונת אשפרה תעשייתית, באופן המאפשר הקניית תכונות ביוצידיות (אנטי-בקטריאליות) לבדים ללא צורך בכימיקלים מקשרים מזהמים. בכוונת החברה, ניתן יהיה להשתמש בעתיד בטכנולוגיה זו להקניית תכונות נוספות לבדים כגון, חסינות מים, חסינות אש ועוד.

לאור ההצלחה בהפעלת המכונה התעשייתית, כמפורט לעיל, החברה מתכננת להתקין בחודשים הקרובים מכונה נוספת מסוג זה באתר של חברת דלתא גליל. זאת, בהמשך לדיווח קודם של החברה בנוגע להתקשרות עם דלתא גליל להתקנת מכונת אשפרה אולטראסונית למטרת פיילוט במרכז החדשנות של דלתא בכרמיאל.

במהלך החודשים הקרובים יתמקד צוות המו''פ המשותף לחברה ול- Brückner בהמשך תהליך האופטימיזציה של הפעלת המכונה וכן בביצוע בדיקות לסוגי בדים נוספים ומסוגים שונים, כל זאת לקראת השלמת המוכנות למכירת מכונות ומתכלים לחברות בינלאומיות מובילות עמן החברה מנהלת כיום פיילוטים.

החברה תשוב ותעדכן על התפתחויות נוספות בעניין זה בהתאם לדין.

לגרף סונוביה לחצו כאן

16 קרנות נאמנות שמחזיקות סה"כ 7.68 מיליון בסונוביה
קרנות נאמנות שמחזיקות את סונוביה. לרשימה המלאה
x