נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

אודי הוד: "ללא יישום מלא של דוח המבקר, אין עתיד ללשכת סוכני הביטוח"

בימים האחרונים, התקשר אודי הוד אל יוסי אנגלמן, כנציג הסוכנים המודאגים, כדי לקבוע פגישת עבודה לקראת יישום דוח המבקר. בכוונת אודי הוד ליישם תכנית 100 ימים שתתמקד ביישום אקטיבי של דוח המבקר. הוד אמר את הדברים בתגובה לדבריו של נשיא לשכת סוכני הביטוח, יוסי אנגלמן, באשר לחשיבות יישום הדו"ח החריף של המבקר החיצוני על פעילות הלשכה, שמצא שורה של ליקויים חמורים בהתנהלותה

 

 
אודי הוד, צילום: רמי זרנגראודי הוד, צילום: רמי זרנגר
 

אדם כהן
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
02/12/2021

אודי הוד, המועמד לתפקיד נשיאות לשכת סוכני הביטוח, מוביל קו ברור וחד משמעי לקראת יישום מלא של דוח המבקר בלשכת סוכני הביטוח. הדו"ח התפרסם בשבועות האחרונים ועורר תדהמה. הוד מציין היום כי "עתיד לשכת סוכני הביטוח טמון ביישום מלא של דוח המבקר החיצוני. אם לא ייושם דו"ח המבקר בלשכת סוכני הביטוח, עלול להיווצר כאוס ותרבות קלוקלת. במצב כזה לשכת סוכני הביטוח לא יכולה למלא את המשימה שלה – קידום האינטרסים של סוכני הביטוח".

הבוקר התקשר אודי הוד ביוזמתו, כנציג הסוכנים והסוכנות בעתיד, אל יוסי אנגלמן, נשיא הלשכה בפועל, והשניים קבעו פגישת עבודה, בעניין דוח המבקר החיצוני, לקראת יישום דוח המבקר. במסגרת תכנית 100 הימים לכהונתו, בכוונת אודי הוד ליישם את דוח המבקר במלואו, לאחר שיילמד לעומק את הדברים.

בתגובה לדבריו של הנשיא אנגלמן שהתפרסמו (בלעדית בפאנדר אדוויזרלנד) מוקדם יותר השבוע, אשר טען כי: "התגלו בדו"ח דברים שחייבים טיפול דחוף, והם מעבר לכל אג׳נדה של מועמד כזה או אחר. אני פונה למועמדים ודורש מהם להודיע כיצד הם מתכוונים לטפל בדוח".

אודי הוד טוען היום כי "הוא המועמד הראשון שהרים את הכפפה וכי בימים האחרונים הוא מנסח תוכנית ברורה ומסודרת ליישום המסקנות החמורות שעולות מהדו"ח. ומתכוון להציגה בימים הקרובים, לפני כל הסוכנים והסוכנות, עוד בטרם קיום הבחירות".  הוד הוסיף, "כמנהיג הלשכה בעתיד, אני מאמין  שדו"ח המבקר החיצוני הוא בבחינת צו השעה וגורל ענף הביטוח כולו תלוי בכך, ואם הלשכה לא תאמץ מדיניות של סדר ומנהל תקין היא תאבד את הלגטימיות שלה מול הסוכנים."

הדו"ח שהוכן ע"י משרד רואי החשבון נבון ויספלד, מצביע על שורה ארוכה של כשלים בדרך בה התנהלה הלשכה, החל בכל הנוגע למינויים, שכר עובדים, התנהלות מול ספקים ועוד.

המסקנות החמורות של הדו"ח שזעזעו סוכנים וסוכנות רבים, גרמו לתרעומת רבה ודרישה חד משמעית מצד סוכנים רבים ליישמו באופן מיידי.

עוד מציין אודי הוד: "אני מתכוון לבצע חפיפה מלאה בנושא עם הנשיא היוצא אנגלמן. כבר בימים אלה אני מתכוון להיפגש עמו, במטרה ללמוד לעומק את הדו"ח, לקראת יישומו, בעזרת פרויקטור מיוחד שאמנה, כשאכנס לתפקיד. אני קורא לסוכנים נוספים להצטרף לפגישה עם אנגלמן. כמו כן, בימים הקרובים אפרסם תוכנית מסודרת כיצד איישם במדויק את מסקנות הדו"ח. המסקנות החמורות שעולות מהדו"ח, מחייבות אותנו לעשות בדק בית רציני, ולהבין כיצד אפשר לשפר את דרכנו, כדי שדברים כאלה לא יחזרו. מי שפעלו שלא על פי התקנון יצטרכו לתת את הדין. מאז ומעולם ובכל התפקידים שמילאתי בלשכה לאורך השנים, היושרה והאמינות היו נר לרגלי, ואת העקרונות האלה אני מתכוון גם להביא איתי כראש הלשכה. אני קורא מכאן שוב, לכל סוכנת וסוכן בין אם הם חברים בבית סוכן ובין אם הם עצמאיים, להצטרף עוד היום לכוח שיוביל את הלשכה בשנים הבאות, ללא הבדל דת, גזע ומין".

x