טונדו סמארט, העוסקת בפיתוח וייצור בקרים לניהול ושליטה ביישומי עיר חכמה ומשלבת אותם על בסיס תשתית התאורה והחשמל הקיימת במרחב הציבורי, תתמודד כקבלן משנה במכרז של נתיבי ישראל להסבת גופי תאורה מנל"ג ל- LED, מתן שירותי אחזקה למערכות ומתקני חשמל ותאורה וביצוע עבודות יזומות. לצורך ההתמודדות במכרז חתמה החברה על מזכר הבנות מחייב עם חברת פלאפון להשתתפות במכרז.
מדובר במכרז להסבה של כ- 106 אלף גופי תאורה וכן אספקה של שירותי בקרה ושליטה בגופי התאורה עם אופציה לאספקות נוספות בעתיד. היקף המכרז מוערך בכ- 40 מיליון שקל, עם אפשרות הגדלה בהזמנות ל- 75 מיליון שקל התלויים בקצב ההתקדמות של הפרויקט והיקף השירותים הטכנולוגיים שהחברה תספק פרט לבקרת תאורה.
לאחרונה חתמה החברה על שני הסכמים מהותיים בעיריית ראשון לציון ורחובות במסגרת פרויקט התייעלות אנרגטית בערים. במסגרת זו תספק טונדו סמארט פתרון ניהול תאורה חכמה שיותקן על גופי תאורת הלד אשר יחליפו את התאורה הקיימת כיום בעיר. חתימת ההסכם ובחירת העיריות בפתרון הניהול של טונדו סמארט מאפשרת לחברה להיות מעורבת במפרטי העירייה, וכפועל יוצא מכך להשתלב בתשתית של תכנון שכונות חדשות, וכן בהחלפות תאורה שיבוצעו על ידי קבלנים אחרים, אשר יחויבו לכלול בתוכן את הפתרון של טונדו סמארט. כמו כן, לחברה ישנה את היכולת להציע פתרונות נוספים במסגרת עיר חכמה כגון, ציוד לחיבור מרכזיות חשמל, ציוד לחיבור בתי ספר חכמים וכד'.
גיא סעדי, מנכ"ל החברה מסר כי, "שיתוף הפעולה עם פלאפון לטובת ההשתתפות במכרז של נתיבי ישראל מהווה נדבך נוסף באסטרטגיית החברה להתרחבותה לפרויקטים גדולים בישראל ומחוצה לה ומבסס את מעמד החברה כגורם מוביל בישראל בתחום הפתרונות לעיר חכמה".
גיא שנקמן, סמנכ"ל הלקוחות העסקיים בחברת פלאפון מסר כי, "פלאפון שמחה לחבור לחברת טונדו ולהציע איתה את הפתרון הטכנולוגי המתקדם ביותר לעמוד התאורה החכם. פלאפון מובילה בארץ בתחומי ה- IoT , בזכות הפריסה הרחבה של הרשת יתאפשר ניהול מרחוק של עמודי התאורה באמצעות שימוש בקישוריות סלולארית מאובטחת ומתקדמת בטכנולוגיית LTEM ובשילוב פלטפורמת ניהול סימים מתקדמת".