אתר ווינט מדווח כי 107 אלף לקוחות קיבלו ברבעון הראשון של 2010 ייעוץ פנסיוני בבנקים לאומי, דיסקונט והבינלאומי - עלייה של 11% בהשוואה לסוף 2009. היקף הנכסים שניהלו הגיע ל-18.5 מיליארד שקל
לפי נהנתונים שהגיעו לאתר מספר הלקוחות שקיבלו ייעוץ פנסיוני בבנק לאומי, בנק דיסקונט ובבנק הבינלאומי הגיע לכ־107.5 אלף בסוף מרס והיקף נכסיהם נאמד ב־18.5 מיליארד שקל. מדובר בעלייה של כ־11% במספר הלקוחות ועלייה של 14% בהיקף הנכסים בהשוואה לסוף 2009. בנק הפועלים ובנק מזרחי טפחות לא מדווחים על פעילותם בתחום.
הייעוץ הפנסיוני בבנקים, שהחל בעקבות רפורמת בכר מ־2005 מזכה אותם בעמלת הפצה של 0.25% מהיקף הנכסים שלגביהם הם מייעצים. התחום לא התעורר ממגוון סיבות, ובראשן היעדר מסלקה פנסיונית להעברת מידע וכספים, והקושי של הבנקים להגיע לשכירים ולייעץ להם במקומות העבודה.
בנק לאומי, שקיבל רישיון לייעוץ פנסיוני באוגוסט 2008, נתן עד סוף מרץ ייעוץ לכ־37 אלף לקוחות, שלהם נכסים בהיקף של 9.2 מיליארד שקל. בנק דיסקונט ובנק מרכנתיל ייעצו למספר הלקוחות הרב ביותר - כ־53 אלף, עם היקף נכסים של כ־6.3 מיליארד שקל.
בקבוצת הבינלאומי העניקו הבנק הבינלאומי, בנק אוצר החייל ובנק פאג"י שירותי ייעוץ ל־17 אלף לקוחות, עם נכסים בהיקף של 3 מיליארד שקל. בענף מעריכים כי היקף נכסי הלקוחות שלהם ייעץ בנק הפועלים מסתכם בכ־6.8 מיליארד שקל.
באחרונה החל משרד האוצר לקדם את הקמת המסלקה הפנסיונית. במרץ 2010 פרסם המשרד טיוטת הוראות לעניין דרגי פעולתה וניהולה של המסלקה, ובחודש האחרון הוקמה החברה שתקים ותנהל אותה. הבעלות על המסלקה תהיה משותפת למפיצים - בנקים וסוכני ביטוח, וכן ליצרנים - חברות ביטוח,קרנות פנסיה וקופות גמל.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש





