נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

דחייה ליישום הוראות בנקאות פתוחה בקשר עם מידע אודות כרטיסי חיוב

יישום תקן של בנקאות פתוחה בישראל | (ניהול בנקאי תקין, הוראה מס' 368)

 

 
Image by Tumisu from Pixabay Image by Tumisu from Pixabay
 

מורן שקד
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
05/01/2022

מבוא

בחודש פברואר 2020, פרסם הפיקוח על הבנקים לראשונה את הוראה מספר 368 בנושא "יישום תקן של בנקאות פתוחה בישראל" (להלן – הוראה 368) בחוזר מס' ח-2606-06 (להלן- חוזר 2606). במסגרת חוזר 2606 נקבעו גם מועדי התחילה של ההוראה (סעיפים 66-68 לחוזר).

בחודש מרץ 2020, בחוזר מס' ח-2613-06 על רקע התפתחות אירוע נגיף הקורונה והשלכותיו על הכלכלה בעולם ובישראל, צמצום המשאב האנושי במערכת הבנקאית ובחברות כרטיסי האשראי, והתמקדותם בטיפול בנושאים הדחופים העולים אגב המשבר, הוחלט על דחייה של מועדי התחילה של ההוראה בשלושה חודשים לכל אחד משלביה. כאשר השלב הראשון הוגדר ליום 31 במרץ 2021.

בחוזר 2658 מיום 5 באפריל 2021 נקבע כי מועד התחילה לראשונה של ההוראה יהיה 18 באפריל 2021 וכן הוחלט על דחיה של השלבים האחרים, כאמור בחוזר האמור.

במסגרת הדיונים בכנסת לחקיקת תזכיר חוק שירות מידע פיננסי, התשפ"ב-2021, ביקשה ועדת הכלכלה לקצר את הפער שבין המועד שבו המערכת הבנקאית תוכל לקבל מידע אודות פעילות של לקוח בכרטיסי חיוב, באמצעות ממשקי הבנקאות הפתוחה, לבין המועד שבו כלל הגורמים המפוקחים לפי החוק החדש יוכלו לעשות כן (מועד כניסת החוק לתוקף). לאור זאת, ולאור הקושי בהפרדה בין מתן גישה למידע בכרטיסי חיוב ומתן גישה לייזום תשלומים יחדיו (שלב שני), בכוונתי לעדכן את מועדי התחילה של החובה ליתן גישה למידע אודות פעילות של לקוח בכרטיסי חיוב, ושל החובה ליתן גישה לחשבון עו"ש של לקוח לצורך ייזום תשלומים, כפי שנקבעה בהוראה 368.

לאחר התייעצות עם הוועדה המייעצת בעניינים הנוגעים לעסקי בנקאות ובאישור הנגיד, הריני לדחות את מועד תחילת ההוראה ביחס למידע אודות כרטיסי חיוב וביחס למתן גישה ליוזם תשלומים, כדלקמן:

תחילה

במקום האמור בסעיף 66.1 לחוזר 2606, כפי שתוקן בסעיף 6 לחוזר 2658 יבוא:

66.1. "החובה לתת גישה למידע מהסוג המפורט בסעיפים 36.6 עד 36.8 להוראה (מידע אודות כרטיסי חיוב, יתרות בכרטיסי חיוב ותנועות בכרטיסי חיוב) וכן סעיף 38 (יזום תשלומים) וכל ההוראות הנלוות לסעיפים אלו - מועד תחילתם הינו 31.03.2022."
במקום האמור בסעיף 66.2 לחוזר 2606, כפי שתוקן בסעיף 6 לחוזר 2658 יבוא:

66.2. "החובה לתת גישה למידע מהסוג המפורט בסעיפים 20.7 עד 20.8 (מידע אודות אשראי, חסכונות ופיקדונות) וכל ההוראות הנלוות לסעיפים אלו יכנסו לתוקף ביום 31.10.2022."

x