חו"ל
- הפד החליט להותיר את שיעור הריבית על כנה וחזר על הגדרתו "לתקופה ממושכת" (ביטוי שחוזר עצמו בכל החלטה מאז מרץ 2009), תוך כדי איתות כי משבר החובות באירופה עלול לפגוע בצמיחה אמריקאית. "ההתאוששות הכלכלית ממשיכה ושוק העבודה משתפר בהדרגה" ציין הפד, "אך עם זאת התנאים הפיננסיים הפכו לפחות מעודדי צמיחה ומשקפים בעיקר את ההתפתחויות בחו"ל".
- ברננקי מנסה להפחית את שיעור האבטלה שנושק לשיא של 26 השנים האחרונות, כאשר ברקע מכירות הבתים בירידה והתעסוקה מתנדנדת. בנוסף, מתמודד הפד עם ירידת שוק המניות לאור המשבר באירופה, מה שפוגע באמון הצרכנים והעסקים. מתוך סקר בלומברג עולה כי הריבית לא תועלה עד לרבעון הראשון של 2011. שיעור האבטלה הגבוה, האינפלציה הנמוכה וציפיות לאינפלציה יציבות תומכים בתחזית זו.
- מדד המניות 500 S&P רשם ירידות אחרי שהפד הדגיש כי המשבר באירופה עלול לפגוע בצמיחה ולאור הירידה במכירת הבתים החדשים למינימום חדש. המשקיעים ציינו כי הודעת הפד משקפת בדיוק את מצב הרוח של השווקים – הכלכלה צומחת, אך בקצב איטי מהרצוי ואיטי ביחס לאירועים דומים בעבר. הצמיחה והאיטית והאינפלציה הנמוכה מערערים את אמון המשקיעים במניות. מכירת הבתים החדשים צנחה בחודש מאי ב-33% שיעור שנתי לאחר שהוסרו התמריצים הממשלתיים – הוכחה לכך שהכלכלה עדיין זקוקה לסיוע ממשלתי. מנגד, Treasuries עלו והתשואה על אג"ח לשנתיים הגיעה למינימום השנתי.
- מדדי המניות באירופה רשמו ירידות לאור הנתונים השליליים מארה"ב, זאת משום שעוררו חשש סביב ההתאוששות העולמית. חברות הבנייה הובילו את המגמה השלילית. בנוסף, הצמיחה בענפי השירותים והתעשייה באירופה הואט ביוני, כך עולה ממדד ה-PMI והנתון הוסיף לפסימיות של השוק. השווקים חוששים כי הסרת התמריצים ברחבי העולם תפגע בסופו של דבר ברווחיות החברות.
- מדדי המניות באסיה רשמו אף הם ירידות בהשפעת הסנטימנט השלילי שהציתו הנתונים מארה"ב. Toyota Motors ש-67% מההכנסות שלה מגיעות מחו"ל ירדה ב-1.7% בטוקיו כאשר הדולר והאירו נחלשו ביחס לין. המשקיעים באסיה סבורים כי לאור הרגישות של השווקים לכל נתון כלכלי, זה לא נראה הזמן הנכון להתוות מדיניות.
- המדד הברזילאי ירד במסגרת המגמה העולמית ולאור הגורמים מהבית: Petrobras, חברת הנפט הגדולה בברזיל שנמצאת בבעלות ממשלתית, דחתה את הנפקה שהייתה מתוכננת לחודש יולי לחודש ספטמבר. לצמיחה האמריקאית השפעה מכרעת על השוק הברזילאי, זאת לאור העובדה כי ארה"ב הינה שוק היבוא השני בגודלו עבור ברזיל אחרי סין. הריאל הברזילאי נחלש לאור אי-הוודאות סביב Petrobras..
ישראל
- מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה נמסר כי בחמשת החודשים הראשונים של השנה הסתכם מספר הלינות במלונות התיירות ב-8.0 מיליון שהתחלקו כמעט באופן שווה בין לינות ישראלים ולינות תיירים. בהשוואה לחודשים ינואר-מאי אשתקד, נרשמה עלייה של 15% בסך הלינות שנובעת מעלייה של 31% בלינות התיירים ועלייה של כ-2% בלינות הישראלים.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.