נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

פרויקט אנרגיית הרוח עמק הבכא נחנך במעמד נשיא המדינה ושרת האנרגיה

חוות הרוח שברמת הגולן צפויה להגיע להפעלה מסחרית מלאה בשבועות הקרובים ותספק חשמל נקי בהספק של 109 מגה ואט לעשרות אלפי משפחות

 

 
צילום: JINIPIXצילום: JINIPIX
 

מיכאל לוי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
02/03/2022

הפרויקט צפוי לחסוך פליטות פחמן דו-חמצני בהיקף של 150 אלף טון בכל שנה, בהקמתו הושקעו כ-700 מיליון שקל 

נשיא המדינה יצחק הרצוג: "כמה טוב להיות פה ולשאוף מהאוויר הנפלא הזה של רמת הגולן. המיזם הזה שאנו נמצאים בו היום בהובלת חברת "אנלייט" הוא מיזם שמסתכל קדימה, וצופה פני עתיד. מטרתו היא הפחתת הגורם המסוכן ביותר במשבר האקלים – גזי החממה, והשימוש בדלקים מזהמים בייצור אנרגיה. מטרתו היא מטרה נעלה. היא מפחיתה את הגורם המסכן ביותר במשבר האקלים, גזי החממה והשימוש בטקים מזהמים לייצור אנרגיה. אתם מוזמנים לקרוא את הדו״ח שפרסם האו״ם רק אתמול ולהבין עד כמה המשבר חמור ועד כמה האנרגיה החלופית חיונית.״

שרת האנרגיה קארין אלהרר: משק האנרגיה העולמי לימד אותנו בחודשים האחרונים שיעור חשוב. מה שהחל כשילוב בין חורף קר למחסור בגז טבעי ופחם במרבית ממדינות אירופה, רק החמיר בשבועות האחרונים בשל המצב הביטחוני המורכב והביא לקפיצה שלא תאמן במחירי החשמל במדינות רבות.  פה בישראל אמנם הצלחנו להביא לעלייה מתונה יחסית הודות לחוזים ארוכי טווח מול שותפויות הגז, אבל גם קיבלנו הוכחה נוספת  (חזקה יותר מבעבר) שהמשימה הגדולה ביותר לשנה הקרובה היא ליצור תמהיל מגוון של מקורות האנרגיה של ישראל שיאפשר אספקה בשגרה ובחירום. בתוך התמהיל הזה לאנרגיות מתחדשות יש מקום חשוב. אבל לאנרגיית רוח, כמו זו שמיוצרת במתקן הייחודי הזה, מקום חשוב אף יותר.

יאיר סרוסי, יו"ר אנלייט: "דו"ח משבר האקלים מתריע-בקרוב האנושות לא תוכל להסתגל להשפעות המשבר. אנרגיה מתחדשת איננה מותרות, היא הכרח עבור הדורות הבאים. זו היא גם הזולה ביותר. הזמן אוזל, וקשה לעשות שינוי. זהו פרויקט פורץ דרך וזה תמיד מסובך לסלול את הדרך, אך ההיסטוריה זוכרת את היזמים והמעיזים. עמק הבכא הפך לעמק הברכה, מקום של השראה ליזמות ושיתוף פעולה אזורי, למאבק באקלים שהוא חלק מכולנו"

ביום שלישי נערך טקס "גזירת סרט" בפרויקט אנרגיית הרוח הגדול, "עמק הבכא" הממוקם בצפון רמת הגולן. הפרויקט הוקם על ידי חברת האנרגיה המתחדשת "אנלייט" ושותפתה אוירם, ד"ר אלי בן דב וכן שותפים בו שישה מיישובי צפון הגולן: קדמת צבי, אלרום, אלוני השן, אודם, נווה אטי"ב ואורטל. 

צפון ומרכז רמת הגולן נחשבים לאזורים מיטביים לניצול אנרגיית הרוח, לצד שטחים חקלאיים נרחבים המאפשרים את הקמת הטורבינות  בדו-שימוש עם עבודת החקלאות האזורית. 

הקמת פרויקטי אנרגית רוח לצורך הפקת חשמל ירוק, היא צעד חשוב למימוש יעדי מדינת ישראל למעבר לאנרגיה מתחדשת. בנוסף לדו-שימוש בקרקע, לאנרגיית רוח באזור זה נצילות גבוהה יותר לעומת אנרגיה סולארית משום שהטורבינות מייצרות חשמל גם בשעות הערב, שעות בהן קיימת צריכת חשמל משמעותית. 

פרויקט "עמק הבכא" צפוי להניב חשמל ירוק בהספק כולל של 109 מגה וואט באמצעות 34 טורבינות רוח, בהיקף השווה לכלל צריכת החשמל של כ-40 אלף  משקי בית ברחבי הצפון וכך לחסוך פליטות פחמן דו-חמצני בשיעור עצום של כ- 150 אלף טון כל שנה. זוהי תרומה סביבתית ובריאותית משמעותית ביותר, שוות ערך לעשרות שדות סולאריים קרקעיים. . בימים אלה הפרויקט נמצא בשלבי הרצה ובדיקות של לקראת הפעלתו המסחרית המלאה, הצפויה בשבועות הקרובים.

מיזמי הרוח ברמת הגולן מהווים מנוף חשוב לפיתוח האזור וההתיישבות בו. הקמת החוות והפעלתן מייצרת אפשרויות תעסוקה חדשות ומגוונות, מהווה מוקד משיכה תיירותי, וכן מבטיחה הכנסה קבועה ויציבה ליישובים השותפים בפרויקטים. כאמור, הטורבינות מוצבות בשולי השטחים החקלאיים, באופן המאפשר דו-שימוש בקרקע ללא פגיעה בגידולים החקלאיים. במסגרת הקמת הפרויקט בוצעו שדרוגים רבים לכבישים ודרכים חקלאיות באזור, באופן המשפר את רמת הבטיחות וחוסך עלויות רבות לציוד ויבולים חקלאיים. בדומה למתרחש בעולם, האתר צפוי להפוך ליעד אטרקטיבי לתיירות שישתלב לצד הכרמים, המטעים, קטיפי הדובדבנים ופירות היער באזור.

בהקמת הפרויקט לקחו חלק לאורך השנים מאות עובדים, רבים מהם תושבי רמת הגולן וצפון הארץ. 

בתמונת גזירת הסרט מימין: יואב קצבוי יו"ר רשות החשמל, יוסי תורג'מן יו"ר נגה, נשיא המדינה מר יצחק בוז'י הרצוג, שרת האנרגיה קארין אלהרר, יאיר סרוסי יו"ר אנלייט ועופר בלוך מנכ"ל חברת החשמל.

x