נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

קרן במוקד מגדל דולר אגרסיבית

לא במפתיע, היואן משתגע והדולר ממשיך לגלות חוזקה. ודאי לנוכח החשיבה על חוף מבטחים. חשבנו שזה סיבה טובה מספיק בכדי לסקר קרן אגרסיבית על הדולר. בנוסף ראיון עם שלמה לובלין,משנה למנכ"ל מגדל קרנות נאמנות ומנהל ההשקעות של הקרן

 

 
 

אדם כהן
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
04/07/2010

הלחץ העולמי נשא פרי. הבנק המרכזי בסין הודיע על כך שהוא מפסיק את הצמדת היואן לדולר. משנת 2008, עם ניצני המשבר הוחלט בסין על הצמדת היואן לדולר וקיבועו על 6.83 יואן לדולר אחד. עם ההתאוששות העולמית, טען המערב כי משתמשת במטבע נמוך בכדי להחיש את שיקום הכלכלה שלה על חשבון שאר הכלכלות איתה היא סוחרת.

לעת עתה האנליסטים חלוקים-  מקצתם טוענים על המשך התחזקות הדולר והחלשות היורו והיואן בטווח הקצר כמו הארוך. רובם מאמינים כי השיקום האירופי בוא יבוא וביחד עם הליברליזציה של היואן, שמשקף המשך הצמיחה של כלכלת האומה הסינית, יש פוטנציאל להתחזקות של שני האחרונים.

לא במפתיע, היואן עצמו נוהג כך גם כן. כאשר לבנתיים הוא מקשה לשקף חוזקה או חולשה כנגד שאר המטבעות. נתונים אלו ממשיכים לעת עתה לתמוך בדולר, בטח שכולם חושבים היום בשנית על חוף מבטחים.

חשבנו שזה סיבה מספיק טובה להתמקד בקרן שחשופה באגרסיביות לדולר.

קרן נאמנות במוקד: מגדל דולר אגרסיבית לאוהבי המטבע הירוק

מדיניות הקרן: לפחות % 50 מנכסי הקרן יהיו ני"ע. כל עוד לא יוחלט אחרת, לפחות % 50 מהשווי הנקי של נכסי הקרן יהיו: אג"ח צמודות לדולר של ארה"ב, אג"ח נסחרות בדולר, פקדונות בדולר בחשבונות עו"ש ופקדונות בדולר לזמן קצוב. החשיפה, כאמור, על פי  מנהל הקרן היא קרובה ל- 150%.

תשואות: בזכות התחזקותו של הדולר אל מול השקל ובכלל, מתחילת השנה, הקרן נמצאת במקום השני בקטגורית המט"ח מתוך 13 קרנות מט"ח. זאת כאשר היא מנפיקה תשואה של 3.61% (נכון ל01.07.10).

הקרן הצליחה לעמוד באתגר, שלא הרבה קרנות בשוק בישראל יכולות להתפאר בה, וניפקה תשואה חיובית לכל אורך שנת 2008 ושנת 2009, בנוסף לחצי השנה הראשונה של שנת 2010.

דמי ניהול: למרות מינופה של הקרן והענף המט"ח בו היא נמצאת, הקרן גובה דמי ניהול של 1.4%. ממוצע דמי הניהול בקטגוריה הוא 1.707%.

הון הקרן (מנוטרל תשואה): כל גרף מספר סיפור. הגרף הנראה משמאל מתאר את הצמיחה בהון המנוהל בקרן דולרית אגרסיבית מבית מגדל, ללא התשואה הפנימית של הקרן . בתוך כך ניתן להקיש כי באפריל -מאי השנה, חלה התעניינות מחודשת בדולר. התעניינות גבוהה כל כך, נרשמה רק בערבות המשבר הפיננסי של 2008-2009 . האם זהו רק חוסר אמון רגעי או שמא, כדברי מנהל הקרן (ראה בהמשך), התיקון יש וימשך עוד חודשיים שלושה?

להלן ראיון עם מנהל הקרן- שלמה לובלין:

התשואה הטובה של הקרן משום החשיפה הדולרית. מה לדעתך עתיד המטבע?

אני לא מאמין שארה"ב תנפיק צמיחה מהירה יותר משאר העולם או מהשווקים המתעוררים. בתוך כך זה מביא אותי למסקנה שבטווח הארוך הדולר יתאים עצמו לכך. הבנקים המרכזיים מסביב לעולם, אחרי שערך היורו שברשותם המשמש כרזרבה ירד, הם שינו את הפרספקטיבה והחלו לאגור דולרים. כל עוד לא תשתנה הדינאמיקה הדולר ימשיך ליהנות מתפקידו כחוף מבטחים.

מהי חשיפת הקרן לדולר בהווה?

בהווה חשיפת הקרן למטבע הדולר היא מעל ל100%, בסביבות ה-150%.

בימים האחרונים עולה השאלה שחגיגות היציאה מן המשבר היו מוקדמות מדי. האם גם אתה חש כך?

אני חושב שהשוק עלה במהירות יחסית ולגבהים גבוהים מדי. כפי הנראה יש כאן מקום לתיקוני מדדים, לא רמות שחזינו מלפני שנתיים, אבל יכול להיות מימוש לא קטן. טווח הזמן של התיקון הוא ככל הנראה  שלושה חודשים.

תראו מה יש לקובי מורד מנהל דסק המט"ח במיטב בית השקעות על היורו אל מול הדולר בלינק

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

 

x