פיתוח ישראלי: טיפול בפוסט טראומה שמבוסס על חומרים פסיכדליים

תרסיס ננומטרי חדשני לאף בפיתוח על ידי חברת מדריגל מאפשר מעבר מיידי למוח של ננו-חלקיקים מתכלים שיכולים להכיל חומרים פסיכדליים, כמו פסילוציבין, החומר הפעיל בפטריות הזיה

 

 

 
Image by Ernesto Eslava from PixabayImage by Ernesto Eslava from Pixabay
 

מיכאל לוי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
11/05/2022

הטכנולוגיה פותחה על ידי פרופסור אמנון סינטוב מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב, ורשיון לשימוש ניתן על ידי Technologies BGN, חברת מסחור הטכנולוגיה של אוניברסיטת בן-גוריון.

החברה תציג את הטכנולוגיה בכנס Biomed Israel 2022, 10-12 במאי, בתל אביב.

מדריגל (Madrigal Mental Care), חברת ביופרמצבטיקה שמפתחת מערכת פורצת דרך למתן תרופות פסיכדליות, מציגה את הננוטכנולוגיה החדשנית שלה שבפיתוח לטיפול ומניעת הפרעת דחק פוסט-טראומתית (PTSD) בכנס Biomed Israel 2022, הכנס הבינלאומי המוביל בישראל בתחומי מדעי החיים, שייערך ב-10-12 במאי, 2022, במלון דוד אינטרקונטיננטל, תל אביב.

המערכת הננוטכנולוגית המתקדמת היא תרסיס אף חדשני שמאפשר החדרת ננו-חלקיקים אורגניים למוח. ננו-חלקיקים מתכלים אלו עוטפים מולקולות של חומרים פסיכדליים, כמו פסילוציבין, המרכיב הפעיל בפטריות הזיה, כמו גם קטמין, מסקלין, MDMA ועוד. הטכנולוגיה הומצאה על ידי פרופ' אמנון סינטוב, המחלקה להנדסה ביורפואית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, ורישיון לשימוש ניתן על ידי Technologies BGN, חברת מסחור הטכנולוגיה של אוניברסיטת בן-גוריון. 

פרופ' סינטוב אמר, "מספר גדל והולך של מחקרים מצביעים על היתרונות של שימוש בחומרים פסיכדליים במינונים נמוכים לטיפול במחלות נפש כגון PTSD, דיכאון, חרדה, תסמונת כפייתית טורדנית, ואפילו בהתמכרויות. בגלל ההשפעה רבת העוצמה שלהם על המוח האנושי, חייבים להיות מסוגלים להשתמש בחומרים אלו בצורה בטוחה ובמינונים מדויקים. הננוטכנולוגיה החדשנית שלנו מאפשרת אריזה של מינונים מדויקים של התרופות בננו-חלקיקים שחודרים ישירות למוח דרך האף, בתרסיס, בצורה יעילה, מהירה ובטוחה".

דוד גבאי, מייסד-משותף ויו"ר מדריגל, ציין, "הטכנולוגיה שלנו מבטיחה מתן מהיר וממוקד של מינונים מדויקים של חומרים פסיכואקטיביים. הננו-חלקיקים מתכלים בגוף ויש להם יתרון משמעותי על פני השיטות הקיימות כיום מבחינת יציבות התרופה ורמת הדיוק. ניסויי מעבדה שבוצעו במעבדתו של פרופ' שמעון בן שבת, חוקר ראשי השותף בפיתוח, במחלקה לביוכימיה ופרמקולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון, מראים שהמינון של פסילוציבין שאנו משתמשים בו בננו-חלקיקים יעיל לטיפול בתאי מוח מודלקים בתרבית. אנו מתחילים כעת בניסויים פרה-קליניים במכרסמים במטרה לקבל אישורי יעילות ובטיחות כדי להשיק ניסויים בבני אדם בשנה הבאה. אנו סמוכים ובטוחים שטכנולוגיה חדשה זו הכוללת בין היתר תפיסה תודעתית חדשה תקדם את תחום הטיפולים בעזרת חומרים פסיכדליים, לרווחתם של מיליוני אנשים ברחבי העולם שמתמודדים עם בעיות פסיכיאטריות כרוניות או חריפות, כמו PTSD ודיכאון".

דר' גלית מזוז פרלמוטר, סמנכ"לית בכירה לפיתוח עסקי, ביופארמה ב-BGN Technologies, הוסיפה, "יש צורך עמוק בטיפולים טובים יותר עבור PTSD ומצבים נפשיים אחרים. הגשנו בקשה לפטנט כדי להגן על הגישה הייחודית הזו, שהיא דוגמה מצוינת לטכנולוגיות פורצות הדרך שמקורן במדענים מובילים באוניברסיטת בן-גוריון".

x