מיטק 3 די בע"מ (Nasdaq: MITC), חברת דיפ-טק (Deep-tech) בינלאומית מובילה, הנמצאת בחוד החנית של מהפכת הבשר המתורבת, שמחה לדווח כי חברה הבת הבלגית, שבבעלותה המלאה, Peace of Meat, חתמה על הסכם פיתוח משותף עם חברת ENOUGH, מובילה עולמית בתחום המיקופרוטאין, רכיב מזון הנוצר על ידי תהליך תסיסה של פטריות, לטובת האצת אסטרטגיית הכניסה לשוק מוצרי המזון ההיברידיים.
מדובר בהסכם שיתוף פעולה פורץ דרך, שמטרתו פיתוח מוצרי מזון היברידיים טעימים ומזינים, המיטיבים לדמות את חווית האכילה של מוצרי בשר הגדלים באופן קונבנציונלי. ההסכם משלב את המומחיות של Peace of Meat, בפיתוח מוצרי בשר מתורבת של בעלי כנף עם יכולות הפיתוח של ENOUGH, בייצור תחליפי חלבון על בסיס מיקופרוטאין. הביומסה של השומן המתורבת, שפותחה על ידי Peace of Meat, מספקת למוצרי הבשר האלטרנטיביים את הטעמים, הניחוחות והמרקמים האופייניים לבשר שגדל באופן קונבנציונלי. המיקופרוטאין של חברת ENOUG,הינו רכיב מזין, המאופיין בערכים גבוהים של חלבון ותכולת סיבים וגם חומצות אמינו, אבץ וברזל.
באירוע טעימות שהתקיים לאחרונה, מיטק הגישה נאגטסי עוף היברידיים, המכילים ביומסה של שומן עוף מתורבת הפותח על ידי Peace of Meat. התגובות מהמשתתפים היו נלהבות. בספטמבר האחרון,
Peace of Meat, ייצרה בהצלחה 700 גרם ביומסה של שומן עוף מתורבת בהרצה אחת.
בעקבות פריצת הדרך ההיא, נחתם מזכר הבנות להתחלת בניית מפעל פיילוט ומרכז מו"פ בבלגיה שיאפשר את האצת הייצור ב 2023.
ENOUGH גם תתחיל לבנות בקרוב את מפעל הפיילוט שלה, בדרום הולנד, לא הרחק מהמתקן של Peace of Meat. חזון המוצר המשותף והיעדים העסקיים של החברות הופכים זאת לשותפות אידיאלית לקידום מוצרים חדשניים וברי קיימא עבור שוק המזון ההיברידי.
דירק פון היינריכסהורסט, מנכ"ל Peace of Meat, אמר: "אנו שמחים לצאת לדרך המשותפת עם חברת ENOUGH. שיתוף פעולה זה הינו אבן דרך בקידום חזון החברה בפיתוח מוצרי מזון היברידים טעימים ומזינים, המיטיבים לדמות את חווית האכילה הבשרית, על ידי שימוש בביומסה של השומן המתורבת שפותחה על ידנו".
אריק קאופמן, מנכ"ל MeaTech, אמר: "אנו נרגשים לחתום על הסכם שיתוף הפעולה עם ENOUGH, מובילה עולמית בתחום המיקופרוטאין, לטובת האצת מסחור הדור הבא של תחליפי הבשר - מוצרים היברידיים, המכילים רכיבי בשר עוף מתורבת וחלבון מן הצומח. שימוש בביומסה של השומן המתורבת, מבטיחה טעם ומרקם המדמים טוב יותר את חווית האכילה של מוצרי בשר קונבנציונליים".
ג'ים ליירד, מנכ"ל ENOUGH, אמר: "אנו מאמינים שהעתיד של חלבון בר-קיימא יכלול שילובים של רכיבי מזון מן הצומח, תהליך תסיסה ורכיבי בשר מתורבת. לכן, אנחנו שמחים לפעול לפיתוח משותף המשלב את החלבון שלנו עם הביומסה של שומן העוף המתורבת שפותחה על ידי חברה הבת של מיטק, Peace of Meat".
18 קרנות נאמנות שמחזיקות סה"כ 1.93 מיליון ב-MEATECH 3D LTD