ביו-דבש מדווחת על הצלחה בייצור דבש מתורבת המכיל מזון מלכות

ובעל פעילות אנטי-בקטריאלית מוכחת ומשופרת בהשוואה לדבש מסחרי שנבדק | המניה מגיבה בחיוב

 

 

 
אופיר דבש, קרדיט: דורון לצטראופיר דבש, קרדיט: דורון לצטר
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
25/05/2022

החברה הצליחה לייצר דבש מתורבת בו שילבה בהצלחה חלבון מזון מלכות מתורבת שפיתחה, בעל פעילות אנטי-בקטריאלית גבוהה יותר בהשוואה לדבש טבעי מסחרי שנבדק

חברת הפודטק הישראלית ביו דבש (Bee IO), המפתחת תהליך תעשייתי לייצור דבש מתורבת - "דבש ללא דבורים", מדווחת על הצלחה, לראשונה בעולם, בייצור דבשת מתורבת המכיל חלבון מזון מלכות מתורבת, בעל פעילות אנטי-בקטריאלית גבוהה יותר באופן מובהק בהשוואה לדבש טבעי מסחרי מסוג דומה ובהשוואה לדבש מתורבת ללא חלבון מזון מלכות.

הצלחה זו מגיעה בהמשך להישג בייצור חלבון מזון מלכות מתורבת בעל פעילות אנטי-בקטריאלית באופן עקבי ויעיל, על-ידי ביוריאקטור, וזאת באמצעות מתקן הייצור של החברה בפארק המדע ברחובות, המסוגל לייצר דבש מתורבת בהיקף של עד 3 טונות בשבוע (פיילוט). 

מעבדת ביו דבש, קרדיט: סיון מויאל 

ייצור דבש מתורבת בעל חלבון מזון מלכות, התורם לפעילות אנטי-בקטריאלית, מהווה אבן דרך משמעותית בקנה מידה עולמי, ומקדם את החברה לעבר המטרה של פיתוח דבש מתורבת איכותי, בעל תכונות משופרות בהשוואה לדבש טבעי. דבש מסוג זה יכול לשמש כמזון-על (Superfood), יעשיר את תזונת האדם, ויאפשר שימושים יעילים בדבש המתורבת בתעשיית הפארמה והקוסמטיקה. כמו כן, שיפור התכונות האנטי-בקטריאליות עשויה לשפר את חיי המדף של המוצר.

ההצלחה בניסוי הינה בהתאם לתוכנית העבודה אשר סוכמה וצפויה לאפשר לחברת הבת להמשיך לפתח ולייעל את יכולת ייצור הדבש המתורבת בעל הפעילות האנטי בקטריאלית המוכחת בהיקפים תעשייתיים.