נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

תחזית ביצועי קופות הגמל וקרנות השתלמות והפנסיה למאי 2022 - זינוק של הרגע האחרון מנע נפילה קשה

זהו החודש הקשה ביותר לקופות מאז מרץ 2020 בעת התפרצות הקורונה בו ירדו הקופות בממוצע ב-8.6%

 

 
Image by Gerd Altmann from PixabayImage by Gerd Altmann from Pixabay
 

אבי ברקוביץ, משנה למנהל השקעות ראשי מיטב גמל ופנסיה בע"מ
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
01/06/2022

מאי 2022: ירידות שערים חדות.

התשואה הממוצעת של קופות הגמל: 2.5%-.

זהו החודש הקשה ביותר לקופות מאז מרץ 2020 בעת התפרצות הקורונה בו ירדו הקופות בממוצע ב-8.6%. 

עד לפני כמה ימים התשואה השלילית החודש של הקופות התקרבה למינוס 5.0%. 

בחמשת החודשים הראשונים של השנה התשואה הממוצעת היתה 5.0%-, כשליש מהתשואה החיובית בשיעור של 14.3% ב-2021.

הערכת מיטב היא, שקופות הגמל וקרנות ההשתלמות הכלליות הגדולות יציגו במאי 2022 תשואה נומינלית (ברוטו) ממוצעת שלילית של 2.5%. תשואה צפויה זו מייצגת גם את התמונה בתעשייה כולה, כאשר טווח התשואות של כלל הקופות אמור לנוע במנעד של בין תשואה שלילית של 2.0% לבין תשואה שלילית של 3.3%. 


התשואה השלילית של הקופות החודש נבעה כמעט כולה מחולשת שוק המניות ושוק האג"ח בישראל.

בשוק המניות בארץ נרשמה מגמה שלילית בעוצמה גדולה וזאת בניגוד למגמת שוקי המניות בעולם: מדד ת"א 35 ירד ב-5.7%, מדד ת"א 125 ירד ב-6.8%, מדד ת"א 90 ירד בשיעור של 9.7%, ומדד יתר 60 ירד בשיעור של כ-10.4%.

שוקי המניות בעולם הציגו מגמה מעורבת.

בארה"ב: יציבות שערים עם נטייה לירידות כאשר מדד הדאו ומדד ה-S&P נותרו ללא שינוי ואילו מדד הנאסד"ק ירד בשיעור של 2.1%. 

באירופה נרשמה מגמה מעורבת: ה-DAX הגרמני עלה ב-2.1%, ה-CAC הצרפתי ירד ב-1.0% וה-Eurostoxx 50 ירד ב-0.8%.

מדד הניקיי ביפן עלה בשיעור של 1.6%.

המדד העולמי של השווקים המתפתחים עלה בשיעור של 1.2%.

כל אלו במונחי מטבע של אותן מדינות. 

באג"ח הקונצרני המקומי נרשמה מגמה שלילית. מדד התל בונד 20, מדד התל בונד 40 ומדד התל בונד 60 ירדו ב-3.6%, 2.6% ו-3.1% בהתאמה. איגרות החוב הלא מדורגות ירדו בשיעור של 2.2%. מדד אג"ח קונצרני כללי ירד ב-2.1%.

מדד איגרות החוב הממשלתיות ירד ב-2.1%, כאשר איגרות החוב הצמודות למדד ירדו ב-3.2%, ואילו איגרות החוב השקליות ירדו ב-1.6%. 



שוקי המניות בעולם הציגו מגמה שלילית חזקה.

בארה"ב: ירידות שערים חזקות, כאשר מדד ה-500 S&P ירד ב-13.3%, מדד הדאו ג'ונס ירד ב-9.2% ומדד הנאסד"ק, מדד מניות הטכנולוגיה, ירד ב-22.8%.

גם באירופה נרשמה מגמה שלילית: מדד ה-DAX הגרמני ירד ב-10.2%, ה-CAC הצרפתי ירד ב-9.6% וה-Eurostoxx 50 ירד בשיעור של 11.8%. 

ביפן: מדד הניקיי ירד בשיעור של 6.9%.

המדד העולמי של השווקים המתפתחים ירד ב-12.5%.      

כל אלו במונחי מטבע של אותן מדינות.

גם שוק המניות בישראל נרשמה מגמה שלילית: מדד ת"א 35 ירד ב-3.8%, מדד ת"א 90 ירד ב-5.6%, מדד ת"א 125 ירד בשיעור של  4.4% ואילו מדד יתר 60 ירד בשיעור חד של 16.5%. 

באיגרות החוב הקונצרניות נרשמה מגמה שלילית: מדד אג"ח קונצרני ירד ב-4.9%.

מדד איגרות החוב הממשלתיות ירד מאז ראשית השנה ב-6.8%. 


x