Maolac משתמשת בפלטפורמה הייחודית שלה לזיהוי ואפיון חלבונים ברמת דמיון גבוהה לחלבוני חלב אם וזאת בכדי לבנות קו ראשון של מוצרים אנטי דלקתיים שיסייעו לספורטאים להפחית מתיחות שרירים ולקצר את זמן ההחלמה, ויאפשרו למבוגרים חיים פעילים יותר וניידות משופרת
החברה נמצאת במשא ומתן מתקדם עם מספר חברות ישראליות מובילות בתחום המזון והתוספים. כמו כן, מקיימת שיחות עם כמה מהחברות הגדולות בעולם בתחומן, ובהן מחלבות, יצרני חלבונים מחלב, יצרני תוספים ורכיבי מזון.
פלטפורמת ההשקעות OurCrowd, המשקיעה הפעילה ביותר בישראל בהון סיכון, הובילה השקעת סיד של 3.2 מיליון דולר בסטארט-אפ הפודטק Maolac מטירת הכרמל. בגיוס השתתפו The Kitchen FoodTech Hub שנוסדה על ידי קבוצת שטראוס, The Food Tech Lab, Ventures Israel, Naomi Investments ו-Mediterranean Towers Ventures.
Maolac רותמת את היתרונות של חלב אם כדי ליצור מזון-על באמצעות חילוץ חלבונים זהים לאלה של חלב אם מחלב ראשוני של פרות לאחר ההמלטה (קולוסטרום) או ממקורות שאינם אנימלים (כגון פטריות, שמרים, אצות וצמחים נוספים). החברה, שמעסיקה כיום 12 עובדים, נוסדה בשנת 2018 על ידי מאיה אשכנזי-אוטמזגין, מהנדסת ביו-רפואית, ד"ר אריאל אורבך, מומחה באימונולוגיה ואלי לרנר. מתוך חווית ההנקה של מאיה את בתה הבכורה היא חוותה רגע של תובנה ונולד החזון שלה לרתום את המרכיבים הבריאים של חלב אם וליצור ממנו מזון-על שיהיה זמין לכל, כולל מבוגרים, ספורטאים, ואפילו חיות מחמד.
Maolac, שעושה שימוש בביולוגיה חישובית לבניית פרופילים חלבוניים, היא החברה הראשונה בעולם שמזהה ומחלצת חלבונים פונקציונאליים מחלב ראשוני של פרות לאחר המלטה (שלא נעשה בו שימוש) והיא גם הראשונה בעולם שיוצרת מהחלב הראשוני של פרות חלבונים שדומים ב-95% לחלבונים של חלב.
צוות Maolac, קרדיט: Maolac
כיום, חלק גדול מהחלב הראשוני של פרות, שכמותו השנתית מגיע ל-5 מיליארד ליטרים בשנה, מושלך ולא נעשה בו שימוש. Maolac לוקחת פסולת זו ויוצרת ממנה תערובת המבוססת על נוסחה שמחזקת את מערכת החיסון ומסייעת לשמר מערכת עיכול מאוזנת.
גיוס הסיד ישמש את Maolac לבניה של מתקן ייצור חדשני בהיקף קטן. המתקן יוכל ליצור מודלים אנליטיים ודוגמאות עבור לקוחות ויתבצעו בו ניסויים קליניים. החברה נמצאת במשא ומתן מתקדם עם מספר חברות ישראליות מובילות בתחום המזון והתוספים. כמו כן, היא מקיימת שיחות עם כמה מהחברות הגדולות בעולם בתחומן, ובהן מחלבות, יצרני חלבונים מחלב, יצרני תוספים ורכיבי מזון.
קו המוצרים הראשון של Maolac כולל מוצר אנטי דלקתי רב עוצמה לבני אדם. הוא מיועד בשלב הראשון לספורטאים ויסייע להם להפחית את המתיחות בשרירים ולקצר את זמן ההחלמה. המוצר מיועד גם למבוגרים ויתמוך באורח חיים פעיל ובניידות משופרת. המוצר ייצור את הבסיס לדור הבא של פתרונות בריאותיים למעיים של בני אדם ושל חיות מחמד ויסייע למנוע מקרים קשים של דלקות מעיים.
הטכנולוגיה של Maolac נשענת על פלטפורמת חיזוי המשלבת ביולוגיה חישובית ופרוטאומיקה. היא מבוססת על אלגוריתם שעושה שימוש בכלים של למידת מכונה ועיבוד שפה טבעית. ומאפשר למצוא פורמולציות מדויקות למצבים בריאותיים מגוונים. החברה יוצרת אלפי תערובות של חלבונים פונקציונאליים רבי עוצמה עבור בני אדם, שניתן להתאימם למגוון של אפליקציות בריאותיות. חומרי הגלם של Maolac, מספקים מספר יתרונות על המתחרים, החל מיעילות גבוהה במינונים נמוכים, נוחות בשילוב במוצרי מזון מגוונים, החומרים לא משפיעים על הטעם והנראות של המוצר הסופי והם נוחים לשילוב בקווי ייצור קיימים בעולם המזון כך שהתהליך יעיל מבחינה כלכלית.
להבדיל מרכיבים פונקציונאליים אחרים, חלבוני Maolac מכוונים ישירות לפונקציות ספציפיות של הגוף עם טכנולוגיה שמגבירה ספיגה וזמינות ביולוגית. ניסויים פרה-קליניים שביצעה החברה, הראו הפחתה בפקטורי דלקת אצל בעלי חיים ותאי של בני אדם.
מאיה אשכנזי-אוטמזגין, מנכ"לית ומייסדת משותפת Maolac, קרדיט: Maolac
מאיה אשכנזי-אוטמזגין, מנכ"לית ומייסדת משותפת Maolac: "גיוס ההון יאפשר לנו לשבש את השוק הגלובלי של חומרי הגלם הפעילים והבריאים. המתקן החדש יאפשר לנו לבנות ולהציג לשוק חלבוני חלב פונקציונאליים לבני אדם עבור פלחי שוק חדשים ולשלב אותם במגוון מוצרי מזון לצריכה יומיומית".
ג'ון מדבד, מנכ"ל OurCrowd: "הרעיון להפוך את החלב הראשון של פרות לאחר המלטה למקור של חלבונים אנושיים הוא תולדה של גאונות צרופה. מיליארדי ליטרים של חלב מסוג זה מושלכים מידי שנה. Maolac לוקחת פסולת זו ויוצרת מוצר בעל פוטנציאל עצום עבור מיליוני בני אדם, בעת שהעולם מחפש באופן נואש מקורות חדשים וברי קיימא לחלבונים. החברה היא דוגמא מושלמת לכלכלה מעגלית בפעולה".